reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Dziewczyny w sumie to w końcu nie wiem, czy któraś z Was zapisała się na szkołę rodzenia na październik na 19? Vii chyba ty terminem najbliższa? :)

Ja mam już jedna szkołę za sobą :-D chyba z drugim sobie odpuszczę :-D

Co się miałam na uczyć na żywo się nauczyłam :-)

Szpital widziałam :-D Wiem co gdzie jest :-)

POzdrawiam i gratuluje szturchańców

No tak Vii pisałaś, że chcesz iść do Ksenii:)
Myyszaaa nie ma to jak szkoła życia-bezcenna! Dobrze, że jesteś... pewnie będziemy miały mnóstwo pytań do doświadczonej mamuśki:) A ja to pierwsza, jak zacznę rodzić w sylwka! Kurde będę pierwsza na naszym forum 2011? Mam nadzieję, że ktoś mnie wyprzedzi:)

No tak Vii pisałaś, że chcesz iść do Ksenii:)
Myyszaaa nie ma to jak szkoła życia-bezcenna! Dobrze, że jesteś... pewnie będziemy miały mnóstwo pytań do doświadczonej mamuśki:) A ja to pierwsza, jak zacznę rodzić w sylwka! Kurde będę pierwsza na naszym forum 2011? Mam nadzieję, że ktoś mnie wyprzedzi:)

Nie dziękuje - ja grzecznie do Marca poczekam :-D

hehe Emri nie zapowiada się, żeby któraś Cię wyprzedziła :-D ja obstawiam, że z wrażenia zaczniesz rodzić w noc sylwestrową :tak:chyba, że maluch się przestraszy fajerwerków i hałasów i postanowi jeszcze nie wychodzić :-)

a co myślicie dziewczyny na temat opcji szkoły rodzenia przez internet ??

przedPORODEM.pl - Internetowa Szko

Osobiście nie popieram tego typu szkół, dla mnie jest to zwyczajne przekazywanie teoretycznej wiedzy przez platformę e-learningową. Co prawda portal zapewnia zajęcia praktyczne wysyłając płytę dvd, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że ktoś np. po lekcji z higieny noworodka będzie kąpał i przebierał lalkę, żeby przećwiczyć te kwestie. Po drugie dla mnie przebywanie w "żywej" szkole rodzenia daje możliwość bycia w grupie, w której naturalnie tworzą się sytuacje do dyskusji, ktoś ma podobne problemy itd. Ta internetowa szkoła też zapewnia dostęp do forum itp.,jednak dla mnie to za mało. To takie najważniejsze dwie sprawy.A i jeszcze tatuś, jakoś nie widzę go zainteresowanego przed monitorem kompa, a tak to zawsze coś podpatrzy u innych tatusiów. Gdyby zdrowie mi nie pozwalało uczestniczyć w tradycyjnej szkole,a portfel na wykupienie prywatnych wizyt położnej to rozważyłabym taką mozliwość, chociaż znając siebie skończyłoby się na rozważaniach:)

reklama
no właśnie ja sama nie wiem, czy warto skorzystać z takiej opcji... no, ale czasu coraz mniej, wiec muszę się szybko decydować...

dziewczyny słyszałyście o czymś takim, że kobieta w ciąży nie powinna iść na pogrzeb ?? co o tym myślicie ?? to tylko zabobon, czy coś w tym jest ??

Do góry