reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej ho,

wczoraj był megamarudny i krzykliwy dzień w wykonaniu córci, chyba już wzajemnie działałyśmy sobie na nerwy... Pojawił się za to większy apetyt, którego konsekwencją w nocy było wielkie przewijanie i mycie, bo zawartość pieluchy wyszła na plecy i pościel, a rano powtórka. Jelitka dostały zastrzyk pokarmu i pracują na całego :p Byłyśmy u pediatry, zapalenie ucha to już przeszłość, ale za to skutkiem ubocznym antybiotyku są afty w buzi i te krostki na wargach sromowych, czyli leczymy się dalej. Do tego inhalacje z majeranku będziem uprawiać i ostro likwidować zalegający katar, osłuchowo OK - ufff!!! Kontrolnie i tak jeszcze dziś odwiedzimy laryngologa ;) Mozemy wychodzić na krótkie spacery :D dla mnie bomba, choć dziś ledwo zniosłam i wniosłam spacerówkę :/
Zuzik - cmokamy Cię słodko!!!
Marttini - sił i podskoku ciśnienia ;)
Resztę wiadomości przeczytałam, ale lecę korzystać z chwili i zalegnę na kanapie :D

Pozdros Laski!

reklama
dzień dobry mamusiom =)

vii, oleczka0585 - my byliśmy z małą na basenie na Sulechowskiej. Wiem, że w Danie mają wodę ozonowaną a na Suelchowskiej chlorowaną i na tą właśnie trzeba uważać, ale z kolei mąż się dowiadywał na Sulechowskiej i powiedziano mu, że w brodziku dla dzieci woda ma inny skład niż w pozostałych nieckach. Też myślałam o zajęciach organizowanych w Danie, ale cóż.. względy finansowe.. także my bez instruktora, tylko taplanko w wodzie przy mamusi i tatusiu =)

kordek, oleczka0585 - uściski dla dziewczynek =)
pozdrawiam =)

Ostatnia edycja:
- no i po szczepieniu:) Ala zniosła super - nawet nie pisnęła:-D waży 7100g i mierzy 66cm - więc mam "standardowe" dziecko:cool2: ufff...a ja - ja mam kilka skierowań na szczegółowe badania i się zobaczy:)
sallis - optymistycznie - bo tylko tak muszę na to wszystko patrzeć!!!! inaczej to nie wiem..nie ojj nie - optymizm i tyle!!!!mam do wychowania dwójkę szkrabów i muszę dać radę!!! tylko oby zdrowie było, bo tu mi coś umknęło - ale podreperuję co nie co i też będzie OK! a ta droga u Was - to naprawdę współczuję...strasznie mają tam przechodnie - ostatnio - w piątek i w wczoraj jechaliśmy drogą na Ochlę i Kożuchów - nie szło inaczej, a codzinnie widzę jakieś stłuczki, wypadki, dachowania - okropieństwo!!!! a tu zima za pasem;/z mojego prawa jazdy nici - dojeżdzam ze znajomymi.

Aniu - no to masz w domku siekacza pospolitego :p brawo za jedyneczkę:)

beti1986 z tego co kojarzę to 32st. C. Fajny dla maluszków może być też basenik do nauki pływania, ale tam wydaje mi się że temp. jest niższa. żałuję że o to nie popytałam w niedzielę na miejscu, ale byłam zbyt zaaferowana. Myślę, że rzetelne info dostaniesz jak zadzwonisz tam na jakąś infolinię =)
my w każdym razie zamierzamy to powtarzać =)
pozdrawiam =)

Hejo:) Dla mnie doba za krótka...muszę nauczyć się sporo rzeczy do roboty, za jakiś czas mam zacząć robić coś o czym pojęcia nie mam...Więc wieczorami będę musiała trochę poczytać:/ No i szkoła zaczęła się:/ No i cała reszta:/ Ale narzekam!

Martini, zdrówka kochana życzę!!! Tylko zabierz się do tego odpowiedzialnie, żeby coś Ci nie umknęło!!!

Dla wszystkich Solenizantów słodkie buziole:***

Dziewczynki dziękuję w imieniu Zuzki :))))
Nnita i Oleczka- dla Waszych pociech również wszystkiego naj :)) rodziłyście w tym samym dniu- poznałyście się w szpitalu?
Marzenko dla Majci spóźnione :*

my po szczepieniu, chwila płaczu i po krzyku
7800g i 69cm :p

ja wymiękam!!! wiem że przy dziewczynach pracujących nie powinnam pisnąć nawet, że mi źle, ale...
dziś jest jakaś masakra! dopiero w tej chwili zasnęła...
widziałyście same na spacerze i tak w zasadzie do teraz :( jestem wypompowana!
zapomniałam dodać, że dziś tatuś ani trochę mi nie pomógł, może z 10 minut się zajął dzieckiem, pewnie dlatego mam takie wrażenie, że wyssała ze mnie energię do zera :/

całusek w czółko dla Zuzy, Lili i Jagódki :*

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!
dziękujemy zazyczenia :*

kordek- nite poznalam na spacerze jakos dwa tygodnie temu :) fajny zbieg okoliczności

Dziewczyny dziękuję za spacer miło było was poznac :)
sallis- to teraz odpoczywaj jak mała usneła-no było wida że coś ją trapi. mam nadzieje, że szybko przejdzie

Do góry