reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Jagódce i Lilusi - spóźnione ślę buziaki!!! :-* :-*

Ja nadal mam czas tylko na egoistyczne posty, wybaczcie!!
Spaceru dziś nie było, lenistwo ogólne... L. wraca do zdrowia, woła o jedzenie regularnie, a ja się cieszę na te krzyki :p I sen ogarnia ją natychmiast po kolacyjnen porcji, więc i spokojnie można zalegnąć na kanapie :) Przed nami 4 dni we trójkę, szkoda tylko, że meżu ma wolne, bo wirus w żołądku go dopadł :/ mini szpital w domu...

Lenisława dziękuje za życzonka :)

reklama
buziaki dla Lenki :*

beti dlatego poszłam na basen bo korzyści wiecej -ale i tak jak czas pozwoli wyląduje w dana ;)
vii ale nie tzreba isc na kurs z basenu mozna "normalnie" korzystać :) tylko lepiej wziac swoje zabawki bo puchy maja ;) tylko wczsniej tzreba kolnac jak maja te wszystkie aerobiki itp kiedy basen jest pusty :)

dzieki za spacer babolki :) było wesoło i gromadnie :)

nita to ty dzis nas widziałas z daleka bo ja bez okularów to slepa ;) i gratuluje postępów!

Juhu,
anias - mała porządnisia Ci rośnie :) lada chwila będzie Cię wyręczała w szorowaniu podłogi i ścieraniu kurzu ;P
Swoją drogą... Bolo też wyciąga wszystko z szafek ;)

oleczka - a co to za kronika?

Madzioszka - to nie bodziak tylko pajac!

marttini - co ze zdrówkiem Twoim? byłaś u lekarza? jak Ala z jedzonkiem? podłapała coś? a Ty wychodzisz chociaż tak jak kończysz z pracy?

Izuniek - zmieniłaś w końcu pediatrę? :* od Bolcia dla Lenki

gogoja - Bolo też miał dosyć długo taką wysypkę jak był młodszy. U nas był to trądzik niemowlęcy. Nic nie pomagało, po jakimś czasie samo przeszło. A trwało to nawet ze 2 miesiące. Jak był trochę starszy to miał 2gi rzut, trochę lżejszy i wtedy za radą koleżanki smarowałam lipobazą (mała tubka jakieś 12zł) i to mu pomogło. Nie wiem jakiego rodzaju wysypkę ma Błażej, ale u nas były to takie kropki jakby jedna na druiej i tworzyło takie placki duże. Można było rozpoznać różne stadia ich rozkwitu - najpierw czerwone kropki, potem przechodziły w takie z czubeczkiem lekko ropnym i potem przesuszały się i łuszczyły.

co u nas... ostatnio Bolo stał się mega strachliwy :/ wczoraj przestraszył się okropnie jak strzepnęłam pusty worek na śmieci żeby go włożyć do kosza a potem jak "puściłam" po podłodze zabawkę na kółkach :/ rozryczał się, łzy w oczach i od razu skrobał się na mnie żeby przytulać. Wczorajsza noc była straszna - 2h wyjęte z życia - obudził się z rykiem ok 1:00 i nie szło go uspokoić, wyginał się strasznie na rękach,w łóżeczku ryk, na rękach ryk. Herbatka nie pomogła, dopiero mleko... Nie wiem czy się czegoś przestraszył (np cieni lampy zza okna) czy jak? w ciągu dnia cały czas łazi za nami i wspina się po nogawkach żeby być jak najbliżej. Męczące to przyznam.

dobry wieczór mamusiom :-)

kordek - oleczka odpowiedziała Ci już w sumie na pytanie, poznałyśmy się na osiedlu, ja czytałam książkę na ławce, moja niunia spała po szczepieniu, a kobietki przechadzały się ze swoimi pociechami ;-) obydwie faktycznie miałyśmy to szczęście urodzić 18 czerwca, ale cóż nie znamy się z porodówki. Mimo, że ja rodziłam w ZG i spędziłam w szpitalu 6 dłuuuugich dób :tak:

szczęśliwa - jejku widziałam kilka razy jakieś mamy z daleka dziś na spacerach, ale ja jeszcze po twarzach nie kojarzę :zawstydzona/y: czasami prościej mi z daleka po wózku, ale Twojego akurat też nie spamiętałam :-p więc przepraszam że nie poznałam :-)

dobrej nocy =)

katoryba- kronika lili-najważniejsze wydażenia. juz jestem na finiszu-jeszcze pare wpisów i gotowe
nnita- dla twojej jagódki wszystkiego naj i dzieękujemy za zyczenia dla Lilii
Nic lecę spac bo nie wiadomo jak mała dziś pośpi ;-)

dzień dobry z rana:)

Widzę, że faktycznie front spacerowy przeniósł się w inną część zg:).

karolq kontorla pewnie będzie pozytywna!

Izuniek współczuje szpitalu domowego zdrówka dla was wszystkich!

katoryba wiem, że pajac nie wiem tylko czemu napisałam bodziak:)

paula jak u Ciebie?

Martini mam nadzieję, że byłaś u lekarza i że same pozytywy usłyszałaś a to co się dzieje to chwilowe.

vii tapeta wybrana i położona?:)

u mnie noce ok, młoda szaleje od 6.30 pełna energii koleżanka od rana. Ja wiecznie po za domem rano mała a po południu w trasie. Ale jakoś odpowiada mi ta intensywność:)

Bocio uściski Ty nasz starszaku:)
Miłego i jeszcze tylko jutro!!

Ostatnia edycja:
Witam z samego ranka :)
Dawno mnie tu nie było a tu tyyyyle do czytania
Anulka pierwszy raz od bardzo dawna spi o tej godzinie bo zawsze rano walka do 10 jest ze snem. Żółtaczka i szpital już za nami, ale teraz naczyniak nam się przyplątał :(. Nie pamiętam która z Was też miała dzieciaczka z naczyniakiem. Poradźcie co robić... To naczyniak płaski i ciągle rośnie. MAcie tez moze jakieś rady na laktacje? Po herbatkach poprawy nie widze a mała straszne gazy ma i mocno się pręży a bawarke to jedni polecają a inni odradzają bo dużo mleka i mocna herbata. Stymulacja laktatorem tez niewiele daje a położna laktacyjna tez tylko ratunek w tabletkach widzi bo chodzimy od samego pozcatku i poprawy nie ma w ilości mleka. Brałyście może metaklopramid? Niby pomaga, ale skutki uboczne mnie przerażają. Wiem że nie każdy je ma ale ja jestem tą szczęściarą, że jak już biorę jakiś lek raz na kilka lat to niestety mnie wszystko dopada nawet bez czytania ulotki czego mogłabym się spodziewać.

dzień dobry:)

my dziś też mamy bilans 9 m-ca, sprawdzimy wagę i wzrost. Na domowej wadze licznik wskazuje 9,700:-)

Bolcio buziaki ogromne:) dopiero co Cię widziałam , taki malusi 3- dniowy maluszek a tu już coraz bliżej roczku:)

reklama
hej,

my po szczepieniu. krzyk byl potworny :( najdziwniejsze ze rozplakala sie juz w gabinecie u lekarki jak ja rozbieralismy. jak tylko wyszlismy z przychodni to przestala plakac. teraz spi i bidulka nie wie ze o 13 kolejny lekarz :( waga jakos troche przystopowala, przez 6 tyg tylko kilogram przybrala a urosla 4 cm - 5,650 i 62 cm

izuniek - oby szpital szybko sie skonczyl, oznajmij im ze w weekend maja byc zdrowi, moze sie podporzadkuja ;)

martini - no wlasnie jak wyniki? kurcze po tej ciazy to sie wszyscy sypia ;) u mnie teraz szukaja mononukleozy albo cytomegalii :p

anias, vii - a to pozniej sa wizyty u pediatry co miesiac? czy wy tak same chodzicie sobie zwazyc i zmieszyc dzieciaczki?

Bolcio - Najlepszego!!!

ide wypic kawke i sie chwile odstresowac, pa

Do góry