reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

dla Zuzi, Lili i Jagódki -buziaczki :*

Beti od 32 do 34 ;) woda cieplutka fajna :) ale nie zgodze się że woda ma inny skład -smierdzi chlorem w cholere -bogu dzieki dziecku mojemu nic nie jest ale uwazałam by sie nie napił tego wiec zachowawczo ;) naj. basen to dana pod wzg. wody

sallis-współczuje iodpoczywaj -dzieci maja raz lepsza a raz gorsze dni....co zrobic...trzeba sie dopasowac pod rytm

a dla slicznej nadii gratulacje jedyneczki!

reklama
hejka,

dla wszystkich malych wczorajszych i dzisiejszych solenizantek - najlepszego

Nadusia brawo :)

oleczka - milo bylo poznac na zywo ;)

sallis - moja mala tez zasnela wczoraj po 20 bo czekala az tatus wroci ze szczecina ;) mam tylko nadzieje ze nie ma tak zamiaru zawsze na niego czekac bo w tym tyg jeszcze w M wyjezdza na pt i sob i w niedz na kolejne szkolenie az do wtorku ;)

kurcze szkoda ze na tym basenie jest chlorowana woda, ja jak bylam mala to mialam silne uczulenie na chlor i boje sie czy mloda tez nie bedzie miala bo przeciez po rodzicach dziedziczy sie najgorsze ;)

jakos pogoda nie nastraja mnie do spaceru...oby sie rozpogodzilo

narazie najbardziej widoczne są te 2 dolne jedyneczki bo sporo urosły, ta górna faktycznie śmiesznie wygląda taka samotna hehe

pogoda faktycznie do spacerków nie nastraja i sądząc po porze roku będzie jeszcze gorzej:) w takie dni najlepiej zaszyć się w domu z kubkiem czekolady i książką...mmm pomarzyć dobra rzecz:-D

miłego dnia babole

dzień dobry =)

w imieniu Jagody dziękuję za buziaki i życzenia :-D

Co do chloru w wodzie to macie rację, należy uważać i bacznie obserwować dziecko w celu wykrycia ewent. wysypki alergii etc. czego oczywiście żadnej niuni nie życzę. Mężowi powiedziano, że woda w baseniku ma inny skład niż w dużym basenie - "inny" nie znaczy że ozonowany lub że bez chloru, ja wnioskuję z tego po prostu że stężenie powinno być odpowiednio mniejsze. Mam nadzieję, że faktycznie tak jest, ale spróbuję jeszcze tą sprawę wybadać sama =)
jak dowiem się więcej szczegółów na pewno podzielę się nimi na forum =)

pozdrawiam =)

hejka! dzisiaj w Pytanie na Sniadanie byla jakias Pani ekspert i byl poruszany temat basenu i dzieci. mowila ona, ze basen dla dzieci przede wszystkim powinien byc czysty i podgrzany, ze dzidzia i tak kiedys bedzie musiala sie zetknac z chlorem wiec ona zacheca zeby rodzice korzystali z basenow.

hejka ;)
wszystkiego najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów ;*
salis Błażej dokazywał do 24 :szok: widzę że nie tylko ja mam dzisiaj dość
beti też oglądałam ;) rozwiało to troszkę moje wątpliwości ;)

mały usnął wczoraj o 24 nie wiem czy doskwierało mu to że nie zrobił kupy wczoraj czy to skok rozwojowy... cały dzień na rękach moich spędził nie spał nic prawie ...... ja jestem dzisiaj jak wampir:angry:
noszę się z zakupem maty bo zauważyłam że o coraz więcej rzeczy interesuje ... ale na allegro jest taki wybór że nie mogę się zdecydować ...;/ coś polecacie ??
A i mam pytanko jeszcze B. ma od tygodnia ma całą twarz taką szorstką z wysypką ... na szczepieniu pediatra poradziła żebym przestała pic mleko ... ale to nic nie podziało, myje buźkę przegotowaną wodą i smaruje krem z emolium ale też jakoś nie widzę efektów. Radzicie coś jeszcze ??

my pol godz temu wrocilysmy ze spaceru bo mloda ladnie spala. no ale mi rece skostnialy :p chyba poszykam swoich rekawic narciarskich ;)

beti, anias, szczesliwa - zapomnialam ze my jutro o 9.30 szczepienia a potem o 13 bioderka wiec chyba sie za wspolne zaup nie wybiore. najwyzej innego dnia przejdziecie sie jeszcze raz :p

reklama
beti1986 - fajnie że przytoczyłaś te słowa =)
mała Jagódka przekręca się z plecków na brzuszek :-D na razie tylko na prawą stronę - Jej wiodącą, z racji asymetrii ułożeniowej, ale......... ćwiczymy, ćwiczymy, ćwiczymy :-)

pozdrawiam =)

Do góry