reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

katoryba dzieki za info co do połoznej:)
vii dzieki za uświadomienie bo nie miałam pojęcia , że srodowiskowa może przyjsc tez przed porodem, uswiadom mnie bardziej gdzie mam taka znależc lub gdzie zadzwonic, zeby przyszła do mnie równiez:)

reklama
apmg tak jak pisze Beti1986 tam masz tel do położnej do, której my się zapisałyśmy :) położną wybierasz sama z przychodni jakiej chcesz, dzwonisz albo idziesz i się zapisujesz, a Pani już Ci sama resztę dopowie :)

Beti1986 no z logicznego punktu widzenia, żeby lekarz zobaczył rozwarcie musi zrobić badanie na samolocie, ale mi np zawsze po usg mówi, czy maluch jest wysoko i nie robi co wizytę badania ginekologicznego...

a ja zbieram się do notariusza :)

Witajcie dziewczyny:))) Ale mnie dawno nie było...To nie ja urodziłam-spokojnie;))) Zaniedbałam nasz wątek z innych powodów, ale wybaczycie mi, prawda??? Ostatnio mam bardzo dużo pracy na UZecie, ciągle robię jakieś prezentacje, latam na wywiady, żeby przygotować zajęcia, jutro np. idę do Domu Samotnej Matki...Jak mnie tam zobaczą to pewnie pomyślą, że ja tez w trudnej sytuacji się znalazłam;)))Muszę pozaliczać jak najwięcej przedmiotów do porodu, a nie jest łatwo. Jak na złość wszystko pod górkę:/ Jak wracam to już nie mam siły na nic, odbieram pocztę i koniec. A czuję się coraz gorzej, fizycznie już nie wyrabiam, tak jak Was zaczęła mnie męczyć bezsenność achh, szkoda słów. Ta biocenoza wyszła zła, tzn. coś tam wyhodowali...Za tydzień mam wizytę to pewnie dostanę antybiotyk i dowcipne.

Ostatnio zdałam sobie sprawę, że w każdej chwili mogę zostać mamą...tak się cieszę, ale też mam obawy, których wcześniej nie było...

Ciekawe, która to dziewczyna urodziła w naszej gr. na SR. Nie byliśmy wczoraj, bo musiałam co innego robić, ale nie żałuję tej "zdrowej żywności".

Położna u mnie też była dosyć długo, ale nie 2h. Pytała czy chodziliśmy na SR i mówiła, ze pewne informacje pominie, bo na pewno była o nich mowa w szpitalu.

Czy jest rozwarcie i szyjka się skraca najlepiej sprawdzić przez badanie palpacyjne, chociaż na USG też powinno być widać. Mnie gin bada na każdej wizycie, teraz już co 2 tyg. Mam nadzieję, że ta moja szyjka nie skróciła się jeszcze bardziej...

Vii bardzo się cieszę, że udało się Wam z mieszkaniem!!! Fajnie macie z Katorybą, że będziecie sąsiadkami;))) W takim razie kiedy parapetówa???

A czkawkę Filipo ma bardzo często;)

Śnieg ma padać w nocy ;( o Matko...

Ostatnia edycja:
emri super, że wreszcie się odezwałaś :) ta biocenoza to badanie na paciorkowca ??

co do parapetówki, to klucze dostaniemy w pon może wt... remont zajmie nam z tydzień... także parapetówka mogłaby być w okolicach mikołajek :) mam nadzieję, że wszystkie wytrzymacie w dwupakach :)

mi tez vii wlasnie nie robil badania ostatnie 2 razy ale tym razem mysle, ze powinien to zrobic zeby rozwiac wszelkie obawy.
emri nie dziwie ci sie, ze jestes zmeczona tym bieganiem i zaliczaniem ale mam nadzieje, ze wykladowcy sa dla ciebie wyrozumiali,to bardzo wazne. dasz rade, trzymam kciuki.
ja tez studuje ale jestem na zaocznych. tez bede miala zapieprz przed samym porodem bo teraz w grudniu musze zebrac materialy do pracy magisterskiej, a do polowy lutego oddac pierwszy rozdzal:/ czyli przed samym terminem porodu... mam plan zeby w styczniu skonczyc rozdzial i luty przeznaczyc na wyciszenie i edukacje (o dzidzi). calkiem sie poprostu odlaczyc od spraw nie zwiazanych z macierzynstwem. a dokonca maja mam oddac drugi rozdzial i mam nadzieje, ze synek pozwoli mi na napisanie go:) a ty emri jestes na ktorym roku?

witam z rana :)

no mnie tym razem też będzie badał na samolocie, bo musi pobrać wymaz na tego paciorkowca...ale wizyta dopiero za 2 tyg...

dzisiaj ostatni etap naszej walki... wniosek do sądu i dokumenty idą do banku... pozostaje czekać na przelew, więc chyba zaczynamy się pakować :)

Hej
Emri - zakładnik jakoś do Ciebie dotrzeć nie może :-) To jak coś trzymam kciuki za szybkie pozaliczanie :-) I za te wymazy :-(
Vii - to trzymam kciuki - pamiętajcie o podatku od nieruchomości które płaci się w Urzędzie Miasta... pamietam że coś jeszcze trzeba tam zgłosić ale chiny nie pamiętam co :-((nam nawet przysłali pismo że zapomniliśmy :-D)
Katorybko - i jak tam zakupy ??:-)

Witam nowe mamy :-) APMG - witaj na grupie - jak jakieś pytania to tam masz mój numer GG sprobuje pomóc :-)

Pozdrawiam i u mnie za oknem pada śnieg :-D :-D

Myyszaaa jaki podatek w urzędzie ?? zapłaciliśmy 3 tyś u notariusza w ramach podatku, który on za nas odprowadza do urzędu skarbowego i jeszcze mamy jakiś podatek płacić w urzędzie miasta ??

reklama
Do góry