reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Beti1986 ja tam specjalnie nie patrze na ten termin porodu...nic już nie rozumiem z tych pomiarów i wagi małej... waży jak na 31 tydzień a wymiary główki, brzuszka i nóżki ma jak na 34 tydzień...i bądź tu mądry...

ej no i co kolejna ze skurczami ?? miałyście już być grzeczne... co te skurcze są jak jakiś wirus z powietrza... uważajcie na siebie...

my zaraz jedziemy zamówić meble do kuchni...bo są w promocji i szkoda, żeby okazja przepadła :) w pon o 15 podpisujemy umowę, we wtorek o 14.30 notariusz :) także przed terminem na pewno zdążymy... wczoraj zrobiłam ostatnią partię prania ciuszków i już praktycznie wszystko poza łóżeczkiem i wózkiem (zamówionym) na nią czeka gotowe :) ale niech sobie jeszcze grzecznie w brzuszku siedzi :)

miłego dnia Wam życzę Kochane :)

reklama
Dobry wieczór mamuśki stare i nowe :)
Przed nami 2 noc na nowym-starym miejscu. Jeszcze ciągle się rozpakowujemy - wczorajszy dzień to była masakra - pakowanie i rozpakowywanie... dzisiaj w końcu poukładałam w komodzie małego. No i okazuje się, że w całym inwentarzu ciuszkowym mamy tylko 1 parę pajaca na takiego świeżaka i żadnego śpiocha. Wszystko na większe dziecię. No i muszę dokupić. Póki co nie złożyły się jeszcze zakupy materaca, kołderki, pościeli, pieluch, kocyków, i innych bajerów... Jakby mnie trafiło na dniach to jesteśmy w czarnej d.... Wszystko na raz...
A po wizycie u lekarza znowu jestem zniesmaczona. W zasadzie nie dowiedziałam się niczego nowego. Mam odstawić luteinę (niby to i tak już nic nie pomoże) i clotrimazol, bo przez te wszystkie tablety nie widać faktycznego stanu środeczka i tylko podrażniają śluzówkę niepotrzebnie. Położna ze sr dostała zdalną zjeb**, że się rządzi z tym magnezem i że mam brać jak kazali w szpitalu :/ na wypisie mam napisane, że robiono posiew i że flora fizjologiczna i wg niego wystarczy to jako dowód na przeprowadzenie badania w kierunku paciorkowca... sama nie wiem co o tym myśleć... twierdzi, że to oszczędność kasy dla mnie. Oczywiście i tym razem bez ważenia... Miałam wrażenie, że się nie przejął moją wizytą w szpitalu, nie pytał jak to było dokładnie, jakie objawy itd... nie mówił, czy mam leżeć plackiem czy jak? Rozwarcie ponoć się nie powiększa no ale główka nisko. Z pomiarów wychodzi wciąż 23.12, waga 2400g, no i tym razem sobie też nie pooglądałam (sam się gapi w ten monitor skierowany do niego). Wnerwia mnie gościu (i jeszcze mu za to płącę grrr) w środę kolejne z nim spotkanie - po kolejne zwolnienie bo kończy mi się we wtorek.

anias - dobrze, że już jesteś w domu - pewnie od razu się lepiej czujesz niż w tym paskudnym szpitalu. Widzę, że zalecenia poszpitalne mamy takie same. Trzymaj się luźno i nie spinaj :)

Beti - widzę, że udało się w końcu zamieścić avatarka :) uważaj tam na siebie i nie łaź za dużo!

vii - fajnie, że już coraz bliżej końca walki z wiatrakami i już niedługo przeprowadzka. Pamiętaj, że będę Ci machać z okna ;)

mój maluch chyba chce już spać, bo tak fika, że musiałam mu nóżki (chyba) ręką przytrzymywać bo przy następnym kopniaku zobaczyłabym jego szanowne stópki w całej okazałości :D

dobranoc laseczki

Ostatnia edycja:
witam poniedziałkowo :)

ale pada :( brzydko a fe :(

katoryba słodki ten Twój mały Bolo :) kopie tak silnie i pokazuje, że jest mu tam dobrze i nic się nie dzieje :) nie stresuj się lekarzem już na szczęście bliżej niż dalej... zakupami też się nie martw jestem pewna, że Sprawca w razie co sobie poradzi, a jak nie to my już powinniśmy najdalej w następny pon dotrzeć na nowe lokum to chętnie Cie poratuje :)

anias:) jak się czujecie ?? mam nadzieję, że grzecznie leżysz :)

Beti1986
skurcze się nie powtórzyły ?? odpoczywaj dużo :)

my w sobotę zamówiliśmy meble do kuchni... dzisiaj jedziemy podpisać w banku umowę, a później zamówić meble do salonu :) strasznie się cieszę, że wreszcie to wszystko ruszyło :) już niedługo będziemy u siebie :) to na pewno wszystko dzięki tym Waszym ciągłym kciukom :)

a w ogóle co tu znowu tak pusto ??

emri, Myyszaaa i nowe koleżanki, co tam u Was ??

hej dziewczynki sorki ze sie tak do was wtrącam ale zostało mi całe opakowanie pieluszek pampers dokładnie takie PAMPERS JUMBO PACK pieluszki MINI 2 (3-6 kg) 94szt | Dla dziecka | Pielęgnacja | Pieluszki | Bdsklep.pl supermarket internetowy. Chemia, żywność, dla dziecka, kosmetyki, eko, bio, małe agd, codzienne zakupy sprzedam po okazyjnej cenie 42zl , jak któraś jest zainteresowana to niech pisze na priva :))
pozdrawaiam serdecznie i zycze szybkich i w miare bezbolesnych rozwiązań :))

no właśnie koleżanka poruszyła temat pieluszek... co myślicie lepiej kupić new borne 1 (2-5kg) czy 2 (3-6kg) ??

Myyszaaa poratuj... Mikołaj miał ponad 4 kg... kupiłaś na początek 1 czy 2 ??

Hej
Zbieram się do pisania od wczoraj :-) Więc wywoałana do tablicy, piszę :-D
sprawdzę co napisałyście i poodpisuje :-)
Vii - mieliśmy jedną małą paczkę :-) 1 na pierwszy tydzień były ok :-) paczka poszła i kolejne kupowaliśmy już dwójki :-)
Kup jedną paczkę - i zobaczysz czy się wylewa :-) Jeśli tak bierzesz mniejsze :-) Jesli nie tzn masz dobre :-)

vii ciesze sie, ze dluuga droga ku swojemu mieszkaniu ma sie ku koncowi. pozniej tez bedziesz mialam roboty ale to juz na swoim mieszkanku wiec to co innego. my sie jeszcze nie do konca zadomowilismy bonie mamy... szafy na rzeczy i w pokoju malego jest jedna wielka graciarnia. Masakra!!!
wczoraj mialam tylko 2 czy 3 skurcze, tak jakby mnie taka obrecz na dole brzucha scisnela. To chyba sa skurcze co? dodatkowo od kilku dni jak leze dluzej to bola mnie biodra i dowiedzialam sie, ze teraz zaczyna sie uwalniac hormon, ktory powoduje rozluznainie sie bioder i to boli:/ czyli na brzuchu spac sie nie da, na plecach brzuch ciagnie a na bokach bola biodra:) pozostaje pozycja siedziaca:)
katoryba ja tez bym sie wsciekala na tego lekarza ale sadze, ze dla niego to chleb powszedni co go oczywiscie nie usprawiedliwa. ja jestem ze swojego zadowolona ale tez da sie odczuc, ze to tasmociag, nie ma indywidualnego podejscia do pacjenta. no i fakt nareszczcie udalo mi sie z tym zdjeciem!!! zreszta vii tez juz ma;)

o kurka... a moja siora mówiła, że zużyła kilka paczek tych 1. hmmm... ja nie liczę, że mój będzie należał do gigantów więc kupię chyba 2 paczki nr 1 a potem się zobaczy, chłopa wyślę do kerfura :) jesli nie macie jeszcze chusteczek nawilżanych to podpowiem promocję - w teskaczu są paczkowane 4x64 huggies po 19,99. One są tylko z wodą - siora polecała, nie podrażniają. Liczyłam, że będą pieluchy w promocji (jak głosiła ulotka) ale niestety - żadna rewelacja.

vii - widzę, że też poszłaś w ślady Beti z avatarkiem :) A Bolcio może kopie bo już by chciał na zewnątrz pofikać? kto go tam wie. Jak jest niegrzeczny to mówię do niego: Dzidek! (jak jest niegrzeczny to jest Dzidek a nie Bolcio) Chyba pójdziemy sobie porozmawiać (no i idę połazić żeby go trochę pohuśtać) albo: Dzidek! Bo Cię położę! (no i tu mamusia musi przejść do pozycji horyzontalnej). Taki to jest mój synuś ;) a kanapę do salonu wybierajcie taką duuuuużą, żeby całe nasze przedszkole się na niej zmieściło ;) No i życzę bezproblemowego podpisania umowy

anias - co tam z Tobą? skrobnij cokolwiek bo znowu będziemy się bały...

Beti - jak mój brzuchol się napina to to idzie tak raczej od góry brzucha w dół a nie na dole. Ale na dole to może pobolewać, bo więzadła podtrzymujące macicę się napinają przygotowując do porodu. Ja z tymi biodrami też tak mam ostatnio - w nocy to co chwilę muszę się przekręcać z boku lewego na półbok lewy potem chwilę na plecach i półbok prawy i prawy bok. trochę pomaga poducha między nogami.

Ostatnia edycja:
reklama
ano przyznaje się bez bicia, że zmałpowałam pomysł zdjęcia od Beti ;)

co do kanapy do salonu to jeszcze jej nie kupimy, bo już kasy nie starczy, właśnie dlatego, że chcemy kupić duży narożnik (na całe przedszkole;)) póki co kupimy same meble...i będziemy czekać, aż się trochę kasy uzbiera... bo z "grubszych" rzeczy zostanie do kupienia narożnik, stół, krzesła, sypialnia... i mnustwo codziennych dupereli...

i jak tam katoryba na starych śmieciach ?? widzisz przez okno czy u nas wynieśli już stare meble ?? ;)

Do góry