reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

Pełne imię to wychodzi Bolesław, jest jeszcze Bolko ale to mojemu L. się nie podoba. Mówimy do niego Bolcio, Boluś, Bolek, Bolo, Bolec, i Dzidek (od dzidziusia ;)). Ja czuję się ok - skurczy chyba nie ma - raczej napinania brzuchola co jakiś czas ale rzadko. Położna ze sr powiedziała, że mogę brać ten magnez 2 tab. 3x dziennie a nie jak przepisał lekarz 1 tab. 3x i tak robię - może to też ma wpływ, że skurczy nie ma. Wkurzają mnie tylko te tablety dowcipne (3x dziennie muszę aplikować).
Trzymam kciuki za te całe formalności i życzę szybkiej przeprowadzki.
Z anias nie mam kontaktu - jak coś to pisz na bieżąco co u niej, jak będziesz miała jakieś wieści. Ciekawe do kiedy ją przetrzymają...

reklama
ehh no to nic dzisiaj nie podpiszemy... umowa doszła dopiero na maila, a realnie dojdzie dopiero w pon... w dodatku są w niej błędy...katastrofa... pani z nieruchomości kłamie, że rozmawiała z naszym doradcą i sztucznie nie wiem dlaczego przeciąga termin podpisania u notariusza... doradca nic nie wie o żadnej rozmowie... jedna i druga babka wciska mi kity... jedna mówi, że się da, druga, że się nie da... ehh chcieliśmy zrobić to wszystko przez doradców, bo się nie znamy, ale widzę, że to byl błąd i oni wiedzą chyba jeszcze mniej... a zmusić ich do działania to już w ogóle porażka... żeby nie to, że już zrobiłam makijaż to bym się popłakała... mam serdecznie dość tego wszystkiego... :( tato pojechał do tego open finance i jak go znam to zrobi tam zadymę... ehh :(

katoryba cieszę się, że już nie ma skurczy i lepiej się czujesz :)

Witam!
Dziękuję za wasze uwagi i miłe powitanie :)
Ja już właśnie się umówiłam z położną przyjmującą w domu (właśnie na tej stronie babyboom pod innym tematem forum), jestem bardzo zadowolona że mi się udało bo było bardzo marnie.Mam w rodzinie bardzo dobrą położną na oddziale noworodków w naszym szpitalu :), ale ona by się tego nie podjęła, nie ma m.in. sprzętu który musi być obowiązkowo. Jak i praktyka indywidualna poza szpital.
Wiem, że u nas w Polsce i w dodatku takich mniejszych miastach mało się o tym mówi, mam nadzieję że to się zmieni bo jednak gdy oczywiście cała ciąża przebiega dobrze to cudnie urodzić gdzieś gdzie najbardziej czujemy się komfortowo i gdzie się nasze maleństwo spłodziło( przykłady wstępne-bo mozna o tym pisać i pisać).
Również zdaję sobie sprawę,że to jest koszt ale dla Nas liczy się kontakt z dzieckiem ze mną jak i z ojcem, który będzie cały czas przy nas.
Choć do rozwiązania jeszcze dużo czas ja jestem nastawiona bardzo pozytywnie wraz z mężem , który najbardziej mnie uczula że wszystko będzie git.
emri-czekam na informacje :)
katoryba-fajne imię dla malucha, nasz będzie Borys jak chłopczyk a dziewczynka Lilia

Pozdrawiam wszystkie mamusie i korzystajcie z ładnej pogody na spacer :) Ja sama idę trochę pobiegać :p

Ja juz mam jedno dziecię przekochane, a teraz stwierdzilismy z mezem ze czas na drugie :) i czekamy wiec. Termin mam na maj i bardzo sie ciesze,bo zawsze chcialam urodzic na wiosne :)

Pozdrawiam was :)

witajcie kochane;) witam nowe mamusie, powiększyło się nasze grono . oby tak dalej i bez komplikacji;-)
godzinkę temu puścili nas do domku, skurcze minęły,gdyby dalej cos było nie tak to mam wracać na oddział.Nadia dziś ma 33 tygodnie i 4 dni waży 2155 , główkę ma dość nisko stąd parcia i uczucie nacisku, zalecenia to pozycja horyzontalna, oszczędzający tryb życia, luteina dowcipnie i wizyta kontrolna u lekarza prowadzącego ciążę za 7 dni.

zmykam do łózka bo mąż mnie już mnie ściga;P
wszystkiego dobrego , miłego popołudnia

reklama
ciesze ie, ze jestes juz w domu ania:)

oleczka podziwiam za odwage ale wiem, ze to na pewno taki porod jest mniej stresujacy, bardziej intymny:) a chcesz rodzic w wodzie? bo do tej pory jak ogladalam filmy z porodow to kobiety rodzily w takich dmuchanych basenach lub w kucki:)

aguleczka witam na forum.

vii to wszystko sie znowu przesunelo? a zauwazylas, ze masz termin dokladnie 4tyg przede mna?! ;)

ja dzis specjanie sie nie przemeczalam i o 17 postanowilam pojsc (15min na pieczote) do meza do pracy i zlapal mnie w polowie drogi straszny bol brzucha z prawej strony jak szlam, musialam dojsc tiptopkami do lawki. jakas masakra! i w ogole czulam takie parcie na dol:(

Do góry