reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Juhu,

Marzena - i jak wyhaczyłaś te ozdoby? Jak nie to w centrum kwiatowym na krakusa ostatnio widziałam, że dziewczyna kupowała takie małe dzbanuszki białe - chyba na ślub albo chrzciny. Mają tam dużo takich pierdółek.

Beti - do 7 masz rzut beretem :) ciesz się - mniej do noszenia

vii - a jak wanna "weszła" do góry?

e_v - duża impra się szykuje? ilu gości się spodziewacie?

cosa - witaj z powrotem :) mam nadzieję, że reszta onieśmielonych też się ujawni :) wiem, że to ciężko bo sama miałam termin na koniec roku więc zachęcam również te mamuśki z terminem na Wigilię :)
Ja używałam na rozstępy Perfecta Mama od 3go miesiąca 2x dziennie. Obyło się bez rozstępów na szczęście :)

salcia1 - witaj :)

Izuniek - Ty czatowałaś na czacie w necie o tej 3ciej?

Mysza - ten dywaniko-mata bardzo fajna. Bardzo przydatna rzecz.

zawalka -skąd Twój P. wiedział w wieku pzedszkolnym co o podpaska? ;P

Polecam Trybunalskie miodowe mniam mniam :) i już weeeeekend :) 2 dni spokoju :)

reklama
no wlasnie ja zastanawiam sie nad ta mata. czy to warto wogole kupic?

katoryba dzieci potrafia zaskoczyc:) a tak apropos lat dziecinnych to mi sie przypomnialo jak z moim bratem myszkowalismy po szafkach w domu i znalezlismy "balony":) tacy bylismy zadowoleni, nadmuchalismy je i rodzice weszli do pokoju:) pamiatm, ze sie smiali i mieli glupie miny a ja nie wiedzialam o co chodzi. dopiero w 3 klasie podstawowki kolezanka zapytala czy wiem jak wygladaja prezerwatywy i opisala mi i wtedy skojarzylam fakty. a jeszcze wczesniej to bylismy w Czechach i poszlismy z bratem do toalety i tam na korytarzu byly takie automaty a w nich takie plastikowe jakby kulki. pobieglismy do rodzicow po kase, ze chcemy na gumy do rzucia bo jest automat:) i pamietam, ze szedl kelner i zaczal sie smiac i mowi do rodzicow, ze to chyba raczej im sie przyda:)

zawalka - pewnie że wrzucę, najchętniej to już bym chciała żeby było po i właśnie przeglądać sobie zdjecia ;)

katoryba - niby nie duża, ale zrobiło się koło 40 dorosłych i 10 dzieci, a to niby sami najbliżsi

cosa - ja używałam zwykłej ziajki i nie mam rozstępów, więc pewnie jest tak jak dziewczyny mówią - nie ważne czego używasz, jak mają się zrobić rozstępy to się zrobią. słyszałam że kiedyś jakaś mama, a w zasadzie to jej mąż określił rozstępy jako promyczki od ich małego słoneczka :) więc wszystko jest kwestią podejścia, nie ma co się przejmować takimi drobiagami, maluszek wynagrodzi wszystko :)

cosa , salcia - miło że dołączyłyście, mam nadzieję że to już tak na stałe. my chętnie wrócimy pamięcią do czasów kiedy same byłyśmy brzuchatkami albo nasze maluszki były takie małe :) fajnie powspominać i przy okazji pomóc młodszym stażem mamom :)

beti - Ty się martwisz że do 7kg nie możecie dobić, a ja się martwię bo coś za szybko te 7 osiągamy :/ wolałabym taki wynik uzyskać jednak bliżej 6 miesiąca, bo aż się boję co będzie dalej - kto tego małego klocka będzie dźwigał?!
ale historie z "balonami" super :))

mój dzidziuś coś dziś marudny, ona nie chce wogóle leżeć, trzeba ją trzymać w pionie i najlepiej nosić, bo siedzenie też jej nie zadowala. nawet na przewijaku jest bunt, a to już przesada :/ plecy mi odpadają.

cosa, Salcia witajcie!
Emri bo my bardzo związane jesteśmy –nie ukrywam, ostatnio nawet bardziej jej uwagę i czułości poświęcałam bo potrzebowała –tak to jest jak pojawia(ją) się nowi ludzie w domu ;)
ale przedszkole na to wychodzi to był jej czas-ona lgnie do dzieci spiewa piosenki chce sie wierszyków uczyc powtarza...
Martini bo moja córka samodzielna jak 3 latek ;) panie bardzo chwalą ją i co sie cieszę zaczea jesc w przedszkolu a to niejadek...a tam zje cały talerz zupy :D
No to się nachwaliłam córcią hehehe no ale naprawdę jestem z niej dumna, każdy postęp i umiejetnosc cieszą...

marzena powstrzymałas sie :D podziwiam -ja niestety mam słaby charakterek na zakupach ;) szczególne w hm ;)
beti moja babcia takie baloniki mi dmuchała ;) po ilus latach skumałam fakty ;) chyba był w pl kryzys na balony :D

Witam w sobotni piękny poranek:)

Anias gratulujemy ząbka:)
Zawalka Hania tez szaleje już w gondoli i ostatnio każdy spacer kończy się darciem w niebogłosy-chyba czas na spacerówkę
Izuniek też jestem ciekawa jak wygląda "technicznie" korzystanie z tej wyprawki
Cosa ja używałam Ziajki na rozstępy a potem Mama Perfecta-na brzuchu rozstępów nie ma ale kilka na piersiach się zrobiło. Chyba najważniejsze by natłuszczać skórę chociażby zwykła oliwką-ale jeśli masz predyspozycje to tak czy tak mogą się pojawić

Hej ho,

Wera - buziaki dla Hani na kolejną miesięcznicę :-* :-* :-*
Anias - gratulujemy ząbka! :)
Vii - oby sprawnie i poprawnie wszystko poszło ;)
Katoryba - czatowałam, czyli nadsłuchiwałam :) niby rzeczy będą w szafce Lenki, ale nie wiem czy będą użyczane... O podpisywaniu ciuchów nikt nie mówił...

Nasza noc była masakryczna, choć słońce zaprasza, ja kapituluję ze spacerem. Dziecię dziś marudne, ja wysiadam...

heja heja:):)

werka - buzka dla Hani!!!
AniaS - i my gratulujemy ząbeczka - teraz możesz być pokasana przez córcię:)
Vii - a ja troszke zazdroszczę tych remontów....ale tak bardzo pozytywnie:)
Izuś - to odpoczynku kochane!!!

ja dziś już torta zrobiłam - ale nie nie dla siebie niestety;/....na urodzinki dla chrześniaka.
.....
a pogoda dziś jak 6 lat temu - te same motyle w brzuchu:):):):)

reklama
Do góry