reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

emri ja bez adaptacji ją posłałam- super mam córke –ja chyba bardziej przezyłam jak ona ;) bo ja przeryczałam pół dnia a drugie pół dnia byłam dumna że taka mądra i samodzielna ta moja stara malutka -jak to katoryba napisała ;) jak zobaczyłam jej szafke ...imie naziwsko...i ją taka zadowolona...serce rosnie...i uswiadomiłam sobie tyle rzeczy...czas przemijanie-wiec chyba sie starzeję ;)

Gogoja gratulacje!

gratulacje dla Bartusia (to ma chłopak poczucie żarcików ;) panie niezle wkrecił ;)
i dla Mikiego powodzenia też jutro!

reklama
mysza calkiem fajna ta mata. moze byc zamiast koca:) hmmm.... ;)

katoryba mlody ma 66cm i 6950 wazy. cos nie mozemy przeskoczyc 7kg:) troszke poplakal ale za chwile spokoj i w dzien byl pogodny:)

martini ale z Bartusia to nizely zartownis. lal nie wiedzialam, ze takie maluchy takie psikusy potrafia wymyslac!!!

szczesliwa to widze, ze pierwszy dzien corci udany:) a gdzie ona do przedszkola chodzi?

ja tez pamietam pierwsze starcie z przedszkolem. mialam piec lat i przez kilka dni ryczalam i mowilam, ze nie chce chodzic az mam sie zgodzila. powiedziala, ze skoro tak to wracamy na piechote do domu (a to bylo ze 2-3km) i mam slowka nie pisnac. no i sie nie odezwalam:) ponoc pani mi sie nie spodobala. a do zerowki to bez gadania poszlam.

e_v ale to slub tez macie?

hej,
mloda mnie dzis wczesniej obudzila wiec chyba witam sie pierwsza ;)

beti - z tego co widzialam dla wiekszych dzieci super sie sprawdzaja takie wielkie puzzle piankowe, to i mata i zabawka :) a D. ladnie rosnie

martini, mysza, ula - gratulacje dla przedszkolakow, oni bardziej dzielni niz mamy ;)

iza - no okazji az za duzo :p a pielegniarka to jakas sciema byla, nawet dziecka nie obejrzala, ale chyba jest tak jak anias mowila ze oni maja sprawdzic w jakich warunkach sie dziecko wychowuje, bo komentowala ze ladne mieszkanie i ze czysto jest :p

e_v - to powodzenia w przygotowaniach, na pewno wszystko pojdzie swietnie, grunt to sie nie przejmowac tylko pamietac ze macie sie dobrze bawic bo to wasz dzien

kurcze mam nadzieje ze mloda przysnie choc na chwilke i da sie mamie umyc bo przez ta wczesniejsza pobudke to teraz fleja ze mnie ;) dzis mamy zamiar wybrac sie do jakis sklepow w poszukiwaniu ozdob na stol na chrzest :)

milego babole

hejooo:)pomaszerowali chłopaki do przedszkola:p)

Beti - też nie wiem, skąd bartusiowi taki pomysł wpadł do głowy - podejrzewam (jak wzięłam go na spytki) to bardzo się bawił wczoraj właśnie z Maksiem - może to dlatego???nie wiem, ale coś ostatnio Bartuch straszny wymyślacz jest, a to, że ktoś go o coś pytał, a to, że tata pozwolił (choć tata o niczym nie wie), a to, że Pani dała mu cukierka w sklepie (a w sklepie nie byliśmy)...i takie tak..jednym słowem wyobraźnię to On ma:)a dawido siódemkę przeskoczy - zobaczysz:):):)

szczesliwa - wiesz co...tak piszesz o przemijaniu...mnie też wczoraj ta "choroba" dopadła!!!ale dziś już lepiej:) Brawo dla niuni - zazwyczaj tak już jest, że my bardziej się stresujemy od dzieci - dlatego nie wolno tych uczuć przelewać na nie!!!bo wtedy to strachy i lęki i im się udzielają...też dumna jestem z Twojej niuni - przecież Ona poszła jako dwulatek co nie?nie wszędzie chcą takie dzieci przyjąć...

E_v - no to czekamy na relacje z tego dnia - mi stuknie 6lat...szok...

marzenka - wyprzedziłaś mnie:) nie martw się - ja też jeszcze w koszuli :p powodzenia na mieście!

...może dziś na spacer się wybiorę???

Ostatnia edycja:
to ja jedna z podczytujacych oniesmielonych :) teraz kolej na mnie podobno poród ma byc to 12 09 ale malutkiej sie nie spieszy
brak skurczy i takie tam inne dobrze ze chociaz baaaaaaardzo intensywnie sie rusza i to mnie tylko uspokaja w srode wizyta na ktg a w czwartek u gin zobaczymy co powie
czytajac forum powiem wam ze czuje ze chyba wszystko mnie powoli przerasta i popadam w depresje ale zagladam codziennie z zaciekawieniem ale niektóre watki sa dla mnie zadaleko posuniete
na malutką wszystko juz przygotowane i czeka tylko pokój jutro bedzie malowany i juz mysl o sprzataniu mnie skreca ale damy rade a co ....

Hej ho,

i nasza nocka dziś była fajna :) Lena była chyba dobrze zmęczona, bo po kąpieli i butli mleka odleciała w 15 min., spała do 5 (a ja głupia o 3 się obudziłam i czatowałam trochę :p), znów porcyjka mleka i do 7 jakoś dała radę, potem trochę marudziła, ale z zamkniętymi oczyma, a jak ją ułożyłam na boku, zasneła i o 8 ją na siłę wybudziłam. Ja zamiast skorzystać, zabrałam się za prace domowe, ale co zrobione to moje i już!

Vii - masz artystyczne zacięcię :D
Marzena - czyli zdaliście test na doskonałe warunki do wychowywania dziecka :) a ozdoby może znajdziesz w sklepie Jorge na Zaciszu (jeśli tam jeszcze jest) kawałek za Lidlem w Waszą stronę ;)
Szczęśliwa - super, że córcia tak pięknie wystartowała w przedszkolu :D Oby więcej takich dzielnych dzieciaczków :)
Katoryba - Bolo rozwija się ekspresowo!!! Wyprawka: 2 śliniaki z ceratką, 1 koszulka na krótki i 1 na długi rękaw, 2 duże (?) śpiochy, chuteczki nawilżane, kartonik chusteczek hig x na miesiąc, środki do pielęgnacji (np. sudocrem itp...) i smoczek z łańcuszkiem jeśli używa i oczywiście donosić pieluchy The end.
Mysza - i dopiero teraz chwalisz się taką matą?! Na panele super sprawa :) dziś już pewnie łatwiej Mikiemu w nowym świecie :)
Marttini - to Ci ściemniacz z Bartusia hihi lubię takie dzieci :)

Cosa - nie zapędzaj się przez nasze posty w myśleniu o dalszej przyszłości ;) my chętnie poczytamy co u (jeszcze) cieżarówki się ciekawego dzieje ;) na przyszłość służymy sprawdzonymi radami i wsparciem!

Ostatnia edycja:
Witam, jestem kolejną podczytującą :)
Moja córcia pojawi się na świecie za 3 tygodnie- 25 września i już nie mogę się doczekać.
Narazie wykorzystuję wolne chwile na leżakowanie i ostatnie przygotowania

reklama
Mamy - ciężaróweczki - piszcie śmiało :-D Zapraszamy :-) Nasze tematy są różne - ale to tylko dlatego że i różnica między dzieciaczkami duża :-) Zobaczcie że zaraz pierwszego roczniaka będziemy mieli :-D Ale za dwa lata różnica się zartrze :-Di jak wpadniemy na sale zabaw :-D

Pozdrawiam :-)

Do góry