reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

dzień dobry :)
gogoja gratulacje!!! zdrówka dla Was :)
widzę że ode mnie i zawalki się zaczęło rodzenie parami ;))
szkoda tylko że się już skończyło :(

martini, mysza, szczęśliwa - gratulacje dla Mam że ich dzieci to takie dzielne przedszkolaki :)

miłego dnia dziewczynki :*

Ostatnia edycja:
reklama
no i Witaj szkoło:) przywitała nas nowa Pani-szok dla wszystkich bo nic o zmianie nie wiedzieliśmy.Jest młodym nauczycielem więc może to lepiej bo jej się chce a z drugiej ...nie wiem czy dobrze dzieci do 4 klasy przygotuje. Czas pokaże:-)

pamiętam pierwszy dzień Bartosza w przedszkolu ,zapłakana do pracy szłam a z pracy 5 razy dzwoniłam by spytać jak Bartuś. Dla mnie to był większy szok niż dla niego;-)
gogoja-gratulacje:)
zapowiada się ładny, ciepły dzień...miłego więc

Wszystkim nowonarodzonym - dużo szczęścia w życiu :-)
Wszystkim miesięczniakom :-) Żeby ich mamy mogły pospać :-D

Vii - łezka w oku się zakręcila jak zobaczyłam szafeczkę z imieniem i nazwiskiem :-) Babeczka w przedszkolu od razu do Mikiego że zawsze będzie pierwszy na liście :-) zobaczę co dalej jak o 14.30 pojadę po niego :-)

Szczesliwa - no zobacz jakiego dużego masz przedszkolaka :-)

Martini - masze chłopaki to pewnie zawojują przedszkola:-D

A ja dziś nie ten przycisk nacisnęłam :-D i przeczytałam nasze początki :-D Vii - jakoś teraz kopniaki czuła :-D

Pozdrawiam i ide dalej szukać miejsca do 14 :-D

Witajcie:)

Gogoja - wszystkiego dobrego dla Was:). Ładny dzień sobie wybrał Błażejek na urodziny:).

Emri - współczuję takiego rachunku za ogrzewanie. Też kiedyś tak niemile mnie zaskoczyła opłata za c.o. jak wynajmowaliśmy mieszkanie w Sulechowie. Było niedopłaty 1800zł. Musieliśmy pożyczyć od rodziców. Ale najlepsze z tego wszystkiego było to, że bardzo oszczędzaliśmy c.o. i odkręcaliśmy minimalnie kaloryfer w pokoju i łaziliśmy w grubych swetrach, a i tak tyle do zapłaty było. Teraz też się spodziewałam dużej niedopłaty, bo całą zimę siedziałam w chacie i nie żałowałam sobie ciepełka (w końcu ciąża ma swoje prawa), a tu miła niespodzianka - jeszcze zwrot kasy będzie:).

Mysza, Marttini, Szczęśliwa - fajnie, że macie już przedszkolaki w domu:) Ciekawe jakie wrażenia będą po pierwszym dniu. Ja cały pierwszy dzień w przedszkolu płakałam, ale kiedyś było inne podejście do dzieci i teraz na pewno wrócą Wasze pociechy z uśmiechem na buzi:)

E_V - jak tam samopoczucie przed Wielkim Dniem? Stresujesz się?

Beti - śnił mi się dzisiaj Dawidek:). Bawił się klockami z Jasiem i mówił jak stary, a potem wstał i powiedział, że musi już lecieć i wtedy Jaś się rozpłakał, ale nie tylko we śnie, bo w sumie obudził się na karmienie i później przez dwie godziny nie chciał spać.

Miłego dnia wszystkim:)

ej no ale sen smieszny:) ale z tym gadaniem to jeszcze dluuga droga;)

emri wspolczuje!!! nawet sobie nie wyobrazam jak musisz byc wkurzona. ale w sumie to chyba nawet sobie wyobrazam:) bo dwie zimy temu mieszkalismy w kamienicy i mielismy grzanie elektryczne. zima byla sroga i po miesiacu przyszedl rachunek za prad na 1500 zl. musielismy isc po prosbie do rodzicow:/

Hejo:)

Gogoja gratulacje!!!

Zawalka, Beti my w tamtym roku mieliśmy zwrot, bo cały sezon oszczędzaliśmy. Jak przyszedł zwrot, to od razu naliczyli mniejszą zaliczkę na c. o., a w zimę tak naciągnęliśmy dopiero po narodzinach Fila, bo do stycznia było mi bardzo gorąco;) No i wyszło, niska zaliczka+grzanie na maxa=1000 zł w plecy...my musimy sami narzbierać, ale już nie wiem skąd tą kasę wytrzasnąć:/ Niedługo to chyba komornika będziemy gościć u siebie...

Ja coś tam mam na zimę, ale brakuje mi czapek na jesień, body i jakiś bluzeczek większych. Na szczęście zgromadziłam kurtki:) No i pierwsze buty w tym roku dla Fila będzie trzeba:)

Izuniek dzisiaj płąciłam za żłobek, 277 i jakieś grosze. Nie ma jeszcze uchwały, więc ten miesiąc bez zmian. Wy zapłacicie podstawę+zjedzone żarełko. Ale płąci się z góry tak jak piszesz, u nas ta niewykorzystana część za jedzenie przechodzi na kolejny miesiąc.

Marzena - faktycznie w tym miesiącu przyda się Wam kasiorka hihi tyle okazji do jej wydawania, że ho ho! ;) A jak tam wizyta pielęgniarki? :>
Anias - młoda nauczycielka, tzn. prosto po studiach czy z jakimś już dorobkiem? :> Twój uczniak chodzi do SP 18?
Mysza - i jak Ci się udało przetrwać do tej 14? :p Miki pewnie dużo już Ci opowiedział hihi
Emri - ja wiem, że wrzesień jeszcze po staremu liczony, a w Gazecie Lubuskiej coś wczoraj pisali o finansach żłobkowych. Czy Wy też musieliście przeznaczyć na żłobek "2 duże śpiochy" ? bo się zastanawiam jak rozumieć słowo "duże"; ileś rozm. większe??

Izuniek-mój uczniak do sp14 uczęszcza, nauczycielka ma za sobą łącznie 1,5 roku pracy w przedszkolu i szkole . Mam nadzieję,że będzie dobrze dzieci prowadziła:)

Beti-spokojnie:) jak się spotkamy to się rozliczymy:-)

reklama
Do góry