reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
dzieki dziewczyny za odp, od razulepiej se poczulam. dzis od rana nie mam zadnych objawow:)
vii to bedziesz mieszkala w oklicy mnie, anias i emri. milo mi! a co do dzidzi twojej to ile lekarz centymetrow ci podal? tak jak mowi emri towszystko jest kwestia umowna bo przy tak malym cialku pomylic sie w pomiarach o 500g to juz baaardzo duzo.

Beti ja już mieszkam w tych okolicach, bo na piastowskim ;)

co do cm to lekarz ile razy o to pytam to ciągle słyszę, że się nie da zmierzyć, bo dziecko za duże i raz na ekranie nie widać główki, raz brzuszka itd... wydawało mi się to dziwne i pytal3am o to już 3 wizyty w rzędu, ale na ostatniej dostałam tą samą odpowiedź :( mierzy tylko obwód główki, brzuszka i długość kości udowej i z tych pomiarów mu wychodzi około 33-34 tydzień i waga z raportu usg to 1780g... już sama nie wiem co o tym myśleć...

Czesc dziewczeta,

Ale dzisiaj fatalna pogoda - nienawidze mgły... Dzis znowu plecki bolaly w nocy :( skurczy u mnie nie ma juz (tzn takich jak byly - jest napinanie brzuchola co jakis czas (ok 1-2/h)) tylko zaczelam sobie wkrecac ze mi sie wody sacza. Ale tak sobie mysle, ze to chyba te tabletki dowcipne co to je musze aplikowac (luteina 2x dziennie + clotrimazol na noc). Mam nadzieje,ze to one tak sie rozpuszczaja i wylatuja... :/ zamowilam sobie na allegro papierki lakmusowe - mam nadzieje,ze szybko przyjda.

emri - nie przemeczaj sie i lez ile sie da, skoro lekarz tak kaze. Ciesze sie, ze maly ma sie dobrze. U nas na sr też ludzie przeliczali ale nie w az tak dowciapny sposob ;) ta polozna faktycznie jakas lewa byla tak sie dziwnie usmiechala co chwile... no ale kazdy ma inaczej.

A wlasnie laseczki - dzwonila do Was juz ta polozna co to ja hurtem wybieralysmy? Miala dzwonil po dlugim weekendzie i ciszaaaa (przynajmniej u mnie)

Beti - ja mam co jakiś czas takie kolatanie serca, nagle zaczyna walic innaczej niz zwykle ale to tak kilka sekund trwa i przechodzi zupelnie. Dziwne uczucie. Mialam tak juz przed ciaza. Lekarz mowil, ze to emocjonalne :/

Mysza - audycja, hmmm zawsze to lepiej niz tradycja :) nie wiem czy znacie/lubicie nasz kultowy polski film "Miś". ja go uwielbiam i znam prawie każdy tekst i od razu mi sie skojarzylo po tej audycji Mikolaja :) cyt:
[Tatuś Tradycji: Jest takie jedno imię... Dobre dla dziewczynki...
Wąsacz: Jakie?
Tatuś Tradycji: Tradycja!]
i
[Tatuś Tradycji: O tym imieniu to ci jeszcze powiem, że takie dziecko - Tradycja, to się ostatnio w Gdańsku narodziło. Masz, czytaj!
Paluch: "Po ceremonii w pałacu ślubów... państwo młodzi udali się dooo raady zakładowej, gdzie dostali wiązanki ślubnych kwiatów. Wszyscy wzruszeni faktem, że są świadkami narodzin nowej, świeckiej tradycji". Rzeczywiście! To w związkach zawodowych im się urodziła?
Tatuś Tradycji: Pisze, nie?]

Dziewczyny macie jakis sprawdzony i tani sklep na allegro, zeby tak hurtem kupic wiekszosc rzeczy dla malucha?

katoryba u mnie w sprawie położnej też cisza... właśnie wczoraj się zastanawiałam czemu ona nie dzwoni...

dziewczyny powiedzcie mi jaki proszek jest najlepszy ?? bo słyszałam, że Lovela często uczula...macie inne zdanie ?? może Jelp, a może macie jakiś inny sprawdzony ??

Położna do mnie też nie dzwoniła, sama upomnę się po niedzieli jak do tej pory nie będzie kontaktu od niej;)

Katoryba od tego pościel+wypełnienie, rożek, rogal do karmienia Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro, stąd dużo rzeczy dla Małego i dla mnie też Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro, od tego przede wszystkim butle, ale parę innych rzeczy też Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze tu OILATUM SOFT EMULSJA 2x500 ml__Apteka__wys0zł (1319896799) - Aukcje internetowe Allegro

Vii słyszałam, że jelp lepszy od lovelli. Ja kupiłam ostatecznie persil sensitiv, my nie mamy alergii, mam nadzieje, ze nie uczuli Filipka;) najwyżej trzeba będzie prać od nowa...

witam w kolejny brzydki dzień...

znowu całą noc nie spałam... dziwne, że wszystko mija koło 5-6 rano... i już mogę spać normalnie... aż dotykam brzucha czy aby na pewno nadal jestem w ciąży... nic z tego nie rozumiem...

a anias nadal milczy... :(

hejka, ja tez tak mam jak ty... i jeste to strzasznie frustrujace gdy chcesz spac a nie mozesz. ja dzis malo spalam bo bolaly mnie biodra od lezenia na bokach:/ a na pecach ani brzuchu sie nie da, wrrrrr.
emri ogladalam przedmioty tych uzytkownikow i musze popiedziec, ze ceny maja calkiem przyzwoite:)

Witajcie,
Dziś kolejny dzień z dołującą pogodą a w tvn mówią, że 23-24.11 spadnie śnieg :/ no i będzie chlapa - to czego nieznoszę. U mnie nocka w miarę - nawet przespałam godzinę aplikowania luteiny :)
Właśnie półsiedzę - półleżę i przeglądam wzdłuż i wszerz allegro. emri - dzięki za namiary. W końcu zamawiam wózek - padło jednak na Coletto Matteo (srebrny). Wczoraj chcieli mnie oszukać w jednym sklepie (e-wozki.pl - nie polecam - na stronie mieli informację, że dla zalogowanych klientów 3% rabatu na wszystko i po przejściu wszystkich etapów zamówienia nie doliczono mi tego rabatu. Po wykonaniu tel. niemiły Pan powiedział, że na produkty z promocji ten rabat nie obowiązuje - mówię, że produkt nie jest w promocji, no chyba że promocją można nazwać cenę 1480zł przekreśloną na 1480zł, a on na to, że on nie wie i że on tu tylko pracuje i że skoro tak to może mi anulować zamówienie. Żadnego, że się dowie dlaczego tak się stało, generalnie jakby tam za karę siedział. Więc anulowałam i zamawiam w dino.pl)

Dzwoniła do mnie niedawno Pani Ewa - położna. Jeszcze się z nią dokładnie nie umówiłam, bo nie wiem jak się wyrobimy z przeprowadzką - ogólnie na koniec przyszłego tyg. Jeszcze mam jej dać znać dokładnie. A jak u Was? Kontaktowała się?

Kurcze co tam z anias? Oby tylko nie trafiła do szpitala...

reklama
no mnie wcześniej też strasznie bolały biodra, ale wtedy jeszcze bez problemu mogłam spać na plecach i to była moja ulubiona pozycja... a teraz na plecach się nie da... brzuch się napina, powietrza brakuje... a teraz jeszcze mała ciągle mi pcha nóżkę w żebra... chociaż dzisiaj jakoś odpuściła...

a ja właśnie czekam na położną :) pewnie jeszcze któraś z Was ma dzisiaj wizytę, bo jak dzwoniła to mówiła, że właśnie na jedną wizytę jedzie... to mam okazję wypytać co jest z tym moim słonikiem ;)

hehe tak długo pisałam, że katoryba się wstrzeliła ;)

Do góry