reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Ja dziś króciutko...czytam ustawy:/

Katoryba teraz wiem, dlaczego na rozmowie miałaś scenki z niezadowolonymi klientami...wtedy było to dla mnie dziwne, a teraz oczywiste...

Paula nawet nie umiem sobie wyobrazić jak to jest znać termin przyjścia na świat maluszka, no nie umiem:)

reklama
Hej :-)

Witam się i ja z rana :-) w ostatni weekend wakacji :-)
Katoryba - klimatyzacja to jest to :-) Wiesz ktoś musi nas wkurzonych, marudzących klientów wysłuchiwać :-) Powiedzieć nam że nas rozumie :-D Pomyśl jakby Vii miała do Ciebie dzwonić :-D Z reklamacjami :-D

Emri - powodzenia :-)

A dziś z rana świetny wietrzyk - właśnie nam się w domku wietrzy :-)

Pozdrawiam

Hej ho,

chłodek :D:D:D

Beti i wszystkie wczorajsze imprezowiczki i imprezowicze - ja żałuję, że wczoraj nie dotarłyśmy, ale... po 15 Lena odleciała, a wiedząc że to będzie dłuższy sen i my się położyliśmy. Obudziła Nas przed 17, akurat na deserek hehehe a potem to już trzeba było jechać na zakupy i wróciliśmy na kąpiel :/

Wieści z rana: powoli zmieniamy mleko i przy okazji szybko przechodzimy na "2" :p Znów miałyśmy przerwe we śnie, od 4 do 5, na szczęście usnęła mi na rękach bez wypicie mleka.
I najważniejsza wiadomość dnia: na grupie napiszę, bo może ktoś niepowołany czyta, a nie chcę tego...

Paula - dobrze, że wiesc co Cię czeka i kiedy, już we wtorek utulisz swoją panienkę :-) Powodzenia!
Gogoja - trzymam kciuki, by wszystko było szybko jasne ;)
Katoryba - ćwiczysz swoją cierpliwość w rozmowach z klientami, osiągniesz w tym mistrzostwo!!! :) Same nowości w świecie Bola hihi, najpierw wykładzina, teraz łóżeczko :D
Emri - jakie ustawy, ja nic nie rozumiem, nic nie wiem, a mogę wiedzieć? :> wiesz, że od października wchodzi opłata godzinowa za żłobek?

hej laski,

wczoraj po powrocie do domu po 10 min byl ryk i tak juz do wieczora :/ zasnela dopiero po 4 odlozeniu do lozeczka. nocka znowu kiepska :( pobudka o 1 i o 3,30 zasnela potem pobudka o 6,30. a zawsze nocki mielismy takie fajne :( poza tym cos dziwnego sie z nia dzieje. nie chce lezec na boku, a na plecach strasznie wierzga nogami i rekami i to ja wybudza :( dziwnosc...

czesc laseczki:)

ja dalej korzystam, że mam tatusia w domu;0 M poszedł z Bartuchem na plac zabaw, ja dom już ogarnęłam, wstawiłam obaidek. Ala śpi - więc myknęłam do Was!

E_V - tak ta maść do Dentinox - dlaczego ta??bo wiem jaka była różnica między dentinoxem a bobodent...w cenie również, ale dentinox działał, a bobodent nie widziałam by cokolwiek pomagał Batusiowi. Nawet samemu wziąć na palec tą a tą maść i sobie posmarować na usta lekko to czuć różnicę:)

Katoryba, Izuś - szkoda babki, że Was nie było - ale ten upał jak najbardziej wczoraj wszystkich płoszył - Katorybka, a z Twoją pracą to mi się skojarzyła jakaś taka scenka z filmu jakiegoś - przychodzi wściekły klient do sklepu a Pani mu wystawia kartkę - przerwa sniadaniowa przed nosem, a zaraz potem kartkę - zażalenia i skargi składać w zeszycie:):):):) mój M był nawet na szkoleniu pt. "rozmowy reklamacyjne i poreklamacyjne z klientem" czy coś w tym stylu...sił życzę i wytrwałości!Izulek - zaraz zerknę coś Ty tam masz za wiadomosć dla nas:)

Marzenka - wiesz co..to nie dziwność - tylko jak najbardziej normalne!Dzieciaczki noworodki i malutkie niemowlaki nie mają poczucia, ze mają rączki i nóżki, - zapadają w sen i same się z niego wybudzają!to tak jakby ktoś z boku je szturchał, poklepywał...a to ich własne ciało. Muszą się nauczyć odczuwać, że mają kończyny:)W mowie niemowląt i w zaklinaczce dzieci nawet o tym jest napisane.
A ja juz któryś raz będę pisać chyba tutaj - nam Bartuch sie też tak wybudzał, spał o wiele spokojniej jak był zawinięty w kocyk, w pieluszkę, w rożek...przy tych upałach to trochę kiepsko, bo w rożku za gorąco - ale w pieluszkę spróbuj zawijać Majcię. Ala znów o wiele spokojniej śpi na brzuszku (w sumie teraz to już nawet inaczej jej nie kłąde spać), bo to też niby daje poczucie bezpieczeństwa dziecku. Jak jeszcze była malusia, to ją przekręcałam na plecki, ale wtedy szybko się wybudzała, więc ją po prostu na brzuszku zostawiłam i już...spróbuj, nic nie szkodzi!
The Happiest Baby - AMNortwest - YouTube

Happiest Baby on the Block - YouTube

a co do żłobków i przedszkoli - co do opłat itd...to jeszcze rada miasta nie ustaliła do końca za co i ile będzie się płacić;/ rok szkolny się zbliża, a "oni" mają to gdzieś wrrrrrrrrr M rozmawiał z Panią dr przedszkola i sama tym faktem jest mocno zdenerwowana, bo nei wie jak i co planować na nowy rok szkolny;/

Ostatnia edycja:
hello!

marzenka wspominałam ci byś "zawiązała" małą w pieluszce bo to rączki ją wybudzają... spróbuj-naprawde...martini dobrze napisała, że dzieci nie maja świadomości rączek nózek itp i to tak jakby ktoś budził, wspominałam ci że córe dawałam w becik a jak upały w pieluszke -lekka krępacja o dziwo dawała jej ulge, powodzenia wam kochana!

katoryba hehehehe ty sie ciesz, że tych co dzwonią nie masz w domu....wyobrażasz sobie z takim czyms marudzącym niezadowolonym mieszkać ;)

martinii, szczesliwa - no ja majcie od urodzenia w rozek zawijalam do snu ale od 3 dni tak wierzga ze az sie rzep rozka odrzepia :) moze sprobuje z ta pieluszka...a myslicie ze lepiej juz do jedzenia ja tak zawinac i potem odkladac do lozeczka czy lepiej po jedzeniu

mazrena ja mysle, ze sprobuj juz do jedzenia bo pzreciez ona pewnie tak najczesciej zasypia. a pieluszka to trzeba ciasniej. na tych filmikach jest to pokazane. a z tym, ze dzieci nie wiedza, ze maja raczki i nozki to pamitam, ze tez polozna mi mowila. dlatego dzieci tez same sie drapia po buzi:) a swoja droga wierzganie to moze byc tez od brzucha czy tam skurczow jelit:(

reklama
Mysza - mi się trafiają właśnie same vii z reklamacjami... w piątek na koniec dnia pojawiła się pani jakby marttini (ze spokojem i nie darciem się tylko prośbą), jedna jedyna, która prosiła o pomoc a nie żądała...

karolq - wiem, wiem widziałam te aukcje - chodziło mi o sklep w ZG gdzie można to kupić od ręki bez czekania na przesyłkę :) ale dzięki za linka :)

Izuniek - zmiany a co! żeby się chłopakowi nie nudziło ;P

Marzena - może Majcię coś uwierało dlatego nie chciała leżeć? Ja Bola zawijałam w roga na początku już do jedzenia i potem tylko hop siup do łóżeczka, później odkładałam na rozłożony w łóżeczku rożek i zawijałam dopiero. A może Majcia nie kupi być skrępowana, nie każde dziecko lubi takie otulanie. Sama nie wiem... metą prób i błędów musisz chyba stwierdzić.

marttini - chętnie bym takie szkolenie o reklamacjach przeszła :/ czasami już mi ręce opadają co mam tym ludziom mówić... kłamać, zbywać... nienawidzę tego :/ chyba faktycznie założę książkę skarg i zażaleń i przygotuję karteczkę "okienko nieczynne" :|

szczesliwa - ale ja tym ludziom współczuję - też jakbym wydała tyle kasy na ten towar to bym chciała żeby to działało jak trzeba a nie...

Do góry