reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Zawalka avatar:-p Ale bardziej na nim poznałam Twojego P. I pisałaś tu o tych wodach, które ci odeszły i nic;p To mi się skojarzyło, ze leżałyśmy razem :-)
A wiem o którą ci chodzi też ostatnio ją widziałam ze swoim była na zakupach w Auchan:tak: Też chwilkę z nią porozmawiałam;-)
U nas dobrze.. Mała bardzo grzeczniutka tylko szkoda, ze w dzień nic nie chce spać.. Ale noce są cudowne od samego początku:tak: Więc jest ok..
I rośnie jak na drożdżach.. Właśnie w środę będę szła z nią na szczepienie aż się boję.. Pierwszym razem płakałam razem z nią..

A tak pytanie ogólne..
Czy o dodatkowe 2 tyg. urlopu macierzyńskiego muszę iść wypisać wniosek do pracy czy mogę podejść do zusu??

reklama
dzień dobry!

Jestem zmasakrowana:) Ciężka noc o ile Betka budziła się tylko 2 razy to ja nie mogłam spać... Młoda chyba faktycznie ząbkuje bo jest niesamowita marudzi, i dziś miała lekka gorączke. zgroza niech już wyjdą jak muszę te zęby i będzie po:)

JA właśnie lecę do pracy i mam nadzieję, że uda mi się jakoś dotrzeć do Beti ale pewnie około 16;/

Miłego babeczki

hejka....po wizytach rodzinnych, i tym podobnym mam nadzieję napisać coś więcej:)
spróbuję odtworzyć to co mi sie wtedy skasowało:)

Zawalka, Katoryba - włosy strasznie wypadają, mi pozostało jakaś 1/3 tego co miałam;/ więc ściełam - tylko fajnie były ułożone przez fryzjerkę, a ja jakoś do tego ukłądania nei mam ręki i coś nei bardzo mi się widzi, bo jedkan układać je lekko trzeba;/ bo jak poszłam z wigotnymi włosami dzisiaj spać, to miałam "baranka" na głowie:)kręcą mi się - a tu fryzura na proste włosy :p a jeśli chodzi o włosy dzieciaczków - Ali też bardzo zjasniały, od skóry rosną jasne:0 a moje teściowa jaką ją zobaczyła, to powiedziała - ooo ruda będzie :p hehehe a neich będzie, nie będzie musiała farbować :p ale tak poważnie..to taki kolor przejsciowy dziwny - te czarne włoski po prostu jaśnieją teraz i tak jakoś wychodzi.

Katoryba - co do pracy...to rozumiem Ciebie doskonale, - tylko taki stres i nerwy codziennie, to wykańcza!no ale z drugiej strony to praca - jakby nie było...źródło finansowe;/też muszę się jakoś z Tobą spiknąć - ten laktator oddać:)Alcia w końcu załapała picie z butelki, - wczoraj przy tym upale podałam i w końcu zassała:)a oprócz mojego mleczka łyknęła też wody:)

Madzioszka, Vii - no niestety z zębami to nigdy nic nie wiadomo;/ dzieciaki się męczą a my razem z nimi;/...no cóż...a do tego ten upał i parówa - nam ciężko a co dopiero tym maluszkom??

Alcia dzisiaj i wczoraj w nocy po 4rtej też się zbudziła na cyca, - pić się jej chciało strasznie. Ale napiła się i poszla dalej spać - za to Bartek wypił w nocy z pół litra wody!!!! i potem wstawał z trzy razy na siku...

Paula super wiem co to za uczucie wiedziec kiedy malenstwo przyjdzie na swiat;) Mnie tez mial nasz doktorek ciac ale przesuneli mnie dzien pozniej i ordynator ciol tezbardzo fajny;)

hejo popołudniowo. Moja B dostaje wycieku cały czas wyje, miałam się wybrać na spotkanie i co jak już się zbierałam to zasnęła i obudziła się 17.50 i ryk. powiedzcie że to pogoda a nie ząbki bo jakaś masakra.

Vii - no ja mówiłam, że będę sobie potencjalne synowe wychowywać - a że same lgną....AniaS dzisiajdzisiaj opowiadała jakie są dziewczyny - przerażona jestem....nie żebym Hanią była przerażona:) ale uświadomiłam sobie, że kiedyś będę "teściową":p:szok::-D

ps..
rozpływam sie w domu!!!!!!!!!

paulazg - jejku to już wkrótce!!!!a Hania nie taka mała:) duża już laska:):):) do wtorku na bank z 3kg będzie ważyć:):):)niesamowite, że to już! pozdrowienia dla Gogoi:)

madzioszka - to ta pogoda - ja sama mam dość, a co dopiero dzieci:eek:

Ostatnia edycja:
dziewczyny niestety ząbkowanie to dłuższy proces współczuje waszym dzieciom... bo moja córka też źle znosiła ząbkowanie a pogoda parna i upalna nie pomaga w wytchnieniu... smarujcie żelami, ochładzajcie... wiem jakie to ciężkie bo sama nie tak dawno to przechodziłam :(

marzenka to upał męczy moje wiecznie śpiące dzieci dziś też rozdrażnione

Juhu upalne mimo że wieczorne,
Gdyby nie klima w pracy to bym chyba padła :/ Powinnam być zatrudniona na stanowisku Specjalista ds. reklamacji :/ kolejni niezadowoleni klienci - dzisiaj chyba z 5 nowych. Nic innego tam nie robię tylko odbieram reklamację i wysłu****ę jacy to jesteśmy źli :| Ale na szczęście już weekend :)
Zakupiłam wczoraj łóżeczko - turystyczne. Muszę jeszcze dokupić uchwyty do wstawania. Widziałyście to gdzieś w ZG?

paula - czyli będzie cesarka czy będą wywoływać? na patologii jest dostęp do netu? Cieszę się, że nie jest tak źle na patologii i dzielnie się trzymacie. Pozdro dla gogoi :)

przegięcie z tą temperaturą dziś :/ dziecko się męczy. niby zaśnie, ale budzi się co chwilę :( mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk pogody i już trochę zluzuje, a u nas ze skarajności w skrajność.

Dziewczyny co to była za maść na ząbki? nie zapisałam od razu i tak to jest właśnie :/ zapamiętałam za to żeby nie kupować Bobodentu ;)

zawalka - ja się cały czas zastanawiam nad dodatkowymi szczepieniami :( czasu co raz mniej a ja nie wiem co robić :(

reklama
e_v szczepienia trudny temat zwlaszcza, ze one tylke kosztuja:( a ta masc to pewnie dentonox n:)

paula trzymaj sie cieplutko:) ciekawe czy bedziesz mogla zasnac w noc przed rozwiazaniem;)

gogoja daj znac co tam u was!

vii no widac bylo, ze Hania garnie do dzieci:) chyba czas na rodzenstwo;)

katoryba dobrze, ze chociaz ta klima:) a z reklamacjami wspolczuje, nie ma to jak naprawiac czyjes bledy:/

Do góry