reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej ho,

i co, już się wypadało, wyburzyło???

Gogoja - powodzenia! Wkrótce ujrzysz Synka :-)
Vii, Madzioszka - jednak zlot na jeden dzień u Katoryby hihi :)
Vii - oby to zęby, a na to wygląda :)
Anias - nie zazdroszczę godziny przebudzenia... Szkoda, że już koniec wakacjowania się nad morzem, ale fajnie, że wracasz hihi :)
Wera - zrobisz usg, pewnie trochę poćwiczycie z córcią i będzie OK :) Piękna waga i wzrost Haniulki! :-)
Beti - zdolny chłopak z Dawidka, majsterkowicz hihi
Emri - pozytywny smutek, ciekawe doznanie...
Katoryba - myśli o drugim dziecku się już przewijają :) Turystyczne z przewijakiem miały być w Dariuszu, chyba firmy Baby Design, możesz sobie na ich stronie zobaczyć czy by Ci odpowiadało. A 140x70 jest faktycznie przyszłościowe, no ale nie każdy ma właśnie tyle miesjca... Do zobaczyska! :)

Godzina 5 minut 40 kiedy pobudka zagrała... Tylko to nie rezerwa a Lena się obudziła :/ Do 7.20 były śpiewy, rozmowy, wygibasy w łóżku. Dostała przedwcześnie butlę śniadaniową i łaskawie do 8 pozwoliła sobie i mi na sen. Gdy zobaczyłam ciemne chmury za oknam, byłam wniebowzięta! Czekam aż ona teraz padnie, to i ja się położe; i chętnie nie pójdę na spacer!!!

reklama
jeju paula trzymaj sie!!! zaraz bedzie po wszystkim i bedziesz mogla przytulac juz nie tylko Adasia:) twoj sen na to wyglada, ze proroczy z tym spotkaniem:) daj znac ktorej z nas jak tam sytuacja jak juz w szpitalu bedziesz!

Hejo:) Już dzisiaj robiłam podejście do bb, ale post mi wcięło:/

Paula trzymajcie się ciepło:) Będzie dobrze:) A Adaś z babcią zostanie czy mąż mógł wziąć wolne w pracy?

Vii no u nas były takie kupy-woda na tego ząbka pierwszego. Teraz chyba idą dolne jedynki, bo też sadzi jak z torpedy te kupska...dziewczyny a jak długo rośnie ząb na długość? Bo ten górny się przebił, pod palcem czuję, jak dobrze zajrzeć to widać, ale kiedy będzie większy???

Filo dziś zaliczył pierwszą drzemkę w żłobku:) Akurat była burza, nie było jak wyjść stamtąd, to jak Filo spał byłam na sali, gdzie bawią się dzieci. No i zrobiłam furorę:) Dwie dziewczynki zaczęły mówić do mnie mamo, układałam z dzieciakmi klocki, tańczyliśmy w kółeczku, w pewnej chwili było koło mnie chyba 3/4 grupy:) Babka śmiała się, ze powinnam iść do dyrekcji prosić o etat:) No takie zamiary już miałam, ale akurat wtedy żłobek był zamknięty.

Beti a jak jedzonko u Was?

emri ale o co z jedzeniem ci chodzi konkretnie? :) mysle, ze ok. maly je raczej wszytsko co mu podam choc na razie caly czas jedziemy na warzywach ale znow gluten wprowadzilam i zobaczymy jaka bedzie reakcja. a na nastepny tydzien znow proba z miesem. musze tez mlodemu wprowadzic jakas kaszke albo kleik z owocami na drugie sniadanie zamiast piersi. tylko musi to byc na wodzie bo mm poki co jest bebe. sa w ogole jakies kaszki bezglutenowe na wodzie? jedynie sinlac mi sie nasuwa. a moze kleiki mozna zamiast na mleku to na wodzie co? bo pozniej to bede mu dawac tez porcje manny na wodzie z owocami:)

Paula trzymam kciuki! Adaś pewnie przeżyje to lżej niż Ty ale Ty też dasz sobie radę!

Beti Dawid chce uciekać z łóżeczka może mu niewygodnie?

Emri składaj o etat a nóż się załapiesz:D masz powołanie do dzieciaczków:D

Katoryba dzięki za spotkanie:D

Witajcie:)

W końcu mogłam na BB wejść, bo P. mi blokował laptopa, a teraz padł w tym upale podczas usypiania Jaśka. Dużo się dzieje:).

Paula - trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko i szczęśliwie. Obyś była na patologii jak najkrócej:). Ciekawe jak Adaś zareaguje na siostrzyczkę:).

Gogoja - również trzymam kciuki o szybkie i szczęśliwe rozwiązanie.

Vii - Hania wygląda super z tymi okularami, a jak szczęśliwa:) A o co chodzi z tym drugim becikowym?

Marttini - czy to jakiś poporodowy rytuał z tym obcinaniem włosów? Mi zaczęły wypadać i są teraz wszędzie. Jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak mój P. Dodatkowo Jaśko załapał, że można ciągnąć mnie za włosy i pomaga mi osiągnąć efekt łysej pały:) Zresztą swoje włosy też ciągnie, zwłaszcza przed snem, ale jemu jakoś nie wypadają, tylko zrobiły się teraz bardzo jasne, a miejscami chyba nawet rude.

Katoryba - Fajnie, że już bierzesz pod uwagę drugie dziecko:)Ja już poważnie zaczęłam myśleć o drugim dziecku, ale niestety P. jest zdania, że kilka lat trzeba poczekać:(. Kiedyś chciałam mieć 5 dzieci, ale niestety musiałabym wyjechać do Szwecji, żeby dać radę je utrzymać. Ograniczyłam się już do dwójki:(.

Madzioszka - fajna "fucha":). Mam palącą mamę, ale nie mieści się w tym limicie wiekowym:(

Dziewczyny za Waszą radą zorganizuję jakiś obiad po chrzcie. Myślałam o tej pierogarni "Po Byku". Tylko ona jest bardzo blisko kościoła, ale ostatecznie mogę poprowadzić gości dookoła:).

Emri - a co jest nie tak z "naszą" parafią? Ja nic nie wiem, bo ta parafia jest "moja" od półtorej roku.

Anias - ale masz rozrywkową córę:). Zamiast spać, woli pąsać:)

Miłej i spokojnej nocki:)

Ostatnia edycja:
Vii tak myślę co napisałaś o tym łóżeczku naprawdę chcesz Hanie tak długo trzymać w turystycznym? ono nie ma ograniczeń wagowych jakiś? w sumie to 2 latek chyba już może spać nie w łóżeczku. tak mi się przynajmniej wydaje

Juhu,
emri - Mysza mi pokazywała jak to wyrko Mikiego wygląda ale Bolo jeszcze za mały na takie coś. On tak się wierci w łóżku, że masakra, wylatywałby z tego :/ tak myślę, że chyba jednak stanie na turystycznym i jak będzie troszkę większy to zakupimy coś takiego jak Miki ma a teraz jakiś rok jeszcze niech się buja w turystycznym - takie na wyjazdy zawsze się przyda.
L4? nie wiem... poczekam jeszcze trochę może... nie wiem sama co robić :( Tylko póki co nie mam jeszcze umowy w oryginale nawet (tylko w scanie), więc w takiej sytuacji to nie bardzo jeszcze...
Dawaj, dawaj z tym żłobkiem! składaj papiery!

Marzena - misia pandę? czarno-białe :) a widzisz... ;)

Beti - ale numer z tymi szczebelkami :o teraz to już na bank kupuję turystyczne ;P swoją drogą - jak on to wykręcił?

anias - to Ty ciągle nad morzem? ale Ci dobrze... kurcze tak się zastanawiam jak wygląda raczkowanie do tyłu? jakoś sobie wyobrazić nie mogę ;P

Dziewczyny wyjdzie na to, że wszystkie nasze maluchy w tym samym czasie będą miały ząbki :)

Wera - nie przejmuj się bioderkami, Bolo niby też coś miał nie tak a skończyło się ok :)

vii - w łóżeczku turystycznym do 3 lat? z tego co czytałam to tak do ok 1,5 roku dziecko w takim sypia... i ma jakieś obciążenie max też, chyba 15kg. Więc do 3 lat to raczej nie bardzo.

gogoja, paula - trzymajcie się tam! we dwie zawsze raźniej :) tyle szczęścia w nieszczęściu :/

zawalka - mi włosy wypadały od 3 do ponad 5 miesiąca. Potem zaczęły odrastać i w rezultacie mam teraz takie pipcie przy skórze :/
Ta parafia była moja przez prawie 30 lat i powiem jedno: jest sztywna na maxa i proboszcz zero przychylności.

Dzięki za odwiedziny, dzisiaj Bolo miał raj :) 3laski na jednego faceta :)

reklama
eech nooo i wcięło mi posta...więc w skórcie

gogoja, Paula - trzymajcie się dziewczyny - już niedługo będziecie tulić swoje maleńśtwa:)
zawalka, katoryba - ja ścięłam włosy...dość miałam zamiatania, odkurzania i wygrzebywania mocih długich włosów zewsząd;/;/;/

...jutro przyjeżdza mama w odwiedziny...jejku tyle napisałam a teraz nie chce mi się!

dobranoc1111

Do góry