reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
hejka laski - ja dzisiaj jakoś na pełnych obrotach - ale...ale byłam u fryzjera miałam voucher wykupiony do fryzjerki na fracuskiej i jakoś nei było okazji by go wykorzystać...no i wykorzystałam:) jestem krótsza :):):) jakoś mi tak inaczej...

robię zadania z chemii na poprawki ludziom..oczy mi sie przymykają jakoś :p czas spać:)
dobrej nocki babolki

Hejo;)

Zawalka ja też zaprosiłabym na obiad, to taka pora, ze ciastem chyba nie da się zapchać. Na bank to bedzie najbliższa rodzina, więc pewnie zrozumieją, ze trzeba chwilę pospacerować:) A gdzie macie zamiar zrobić? Jak na deptaku macie chrzciny, to Tawerna byłaby fajna na Sikorskiego:) Izuniek tez tam robiła. Podziwiam, ze zdecydowaliście się na chrzest w "naszej" parafii...ja unikam jak diabła jej:))) Pytałaś o chodzik, nawet trafiłaś, bo akurat kazałam go przytarmosić z piwnicy:) Kiedyś dostał Filo przy jakiejś okazji, ale nie zamierzam używac go w celu, do którego jest przeznaczony. Filo bardzo lubi jeździć w czymś, do tej pory ciągaliśmy go w takim dużym koszyku, a teraz jeździ w swoim pojeździe:) Coś tam się odpycha, ale nie wiem o co kaman z tym, a jak go ciągamy to ma radochę:)

Karolq ja też polecam wywoływanie przez neta, o wiele taniej. A jak nie przez internet to w rosmanie albo empiku.

Marzena moja teściowa tak normalnie przyjęła żłobek Fila, ona tez musiała posyłać najstarszego syna, do tego samaego z resztą:) Moja mama ze smutkiem to przyjęła, ale nic nie krytykowała. Raczej dalsze ciotki i cioteczki mają więcej do powiedzenia. Ale jak zapytałam to kto w takim razie zasponsoruje prywatną opiekunkę dla Fila to glucha cisza zapadła...

Myszka ta kraina to na Wandy w Promyczku:) Dzisiaj Filo mnie zasmucił, bo przyszliśmy, babeczka wzięła go na ręce i mówi, ze mam sobie iść...wracam po godzinie, pytam czy długo płakał, a ona, ze jak chcę to mogę zobaczyć jak ładnie się bawi:) Nawet nie zakwilił za mamą...smutno mi było, ale tak pozytywnie:)

Madzioszka toś fuchę dorwała:) Przynajmniej ciekawa, zawsze coś innego:)

A my dziś w końcu doczekaliśmy sie momentu podpisania umowy na zamówienie mebli do kuchni:))))) jupi!!! Tyle czasu męczyliśmy się bez mebli i w końcu nadszedł ten moment:) Cieszę się bardzo, trochę oderwało mnie to od codziennych problemów...

emri - no masz racje, jak sie zapyta kto sie dolozy albo popilnuje dziecka caly dzien to chetnych brak :)

my dzis po wizycie kolezanek z pracy. Majcia dostala kolejne ciuszki ;) sliczne ale mozliwe ze ich nawet nie zalozy bo kurteczka jesienna a rozmiar 68 a mloda takie wymiary to pewnie zima osiagnie.

wlasnie laski takie pyt. bo liczylam ze dziecko bedzie zabawki dostawac i my jej nic nie kupowalismy a poki co dostaje w glownej mierze ubranka. mozecie polecic jakies fajne sklepy z zabawkami bo sie nie znam w tej materii :) a moze mozecie tez polecic jakies zabawki dla takiego maluszka?

marzena wypraszam sobie ode mnie Majcia dostala pluszaczka grzechoczacego do gryzienia w sam raz. ale to za jakies 2 miechy dopiero:) u nas tez krolowaly wsrod prezentow ubranka i dlatego ja teraz nikomu nie kupuje ich tylko jakies zabawki, gryzaki, itp.

Juhu,
Dzisiaj poryczałam się po pracy, aż mi się gadać o tym nie chce :( DO tego straciłam cały wieczór na załatwienie sprawy, której i tak nie załatwiłam. Wróciłam niedawno i zjadłam lodziki i zaraz koniec dnia...
Muszę kupić łóżeczko Bolowi, bo muszę oddać siorze to jej, w którym teraz śpi i tak się zastanawiam jakie kupić: czy turystyczne czy 140x70? Turystyczne zawsze się przyda, zajmuje mniej miejsca i jak będzie drugie dziecko to będzie jak znalazł (takie lepsze bym chciała z podwieszaną półką dla noworodka i przewijakiem)(nie wiecie czy można jakoś założyć zwykły przewijak sztywny na takim łóżeczku?). A to 140x70 starczy na dłużej bo niby do 7roku życia może być, ale zamie więcej miejsca (będę musiała jakoś inaczej pokój zorganizować - będzie mniej poręcznie a jakby było drugie dziecko to to się do sypialni nie zmieści i tak będzie trzeba kupić inne. Hmmmm sama nie wiem...

vii - widzę, że nowe tereny spacerowo podbijacie ;) tamten rejon kojarzy mi się z meliniarnią ;P

marzena - współczuję tych wieczornych rewolucji... oby faktycznie to nie kolki :( z zabawkami jeszcze nie szalej - taki maluszek jeszcze się nie interesuje a pewnie jeszcze dostaniecie tego całą masę. Najwyżej jakąś grzechotkę na początek. coś prostego a najlepiej biało - czarne, bo na tym dziecko skupi wzrok. a na przyszłość to polecam Żyrafę. Są i nowe i używane zabawki, aj tam kupiłam kilka fajnych zabaweczek.

paula - czego uczysz? nie bój o Adasia - poradzi sobie dzielny chłopak :) i Ty też!

Mysza - moja wspaniała koleżanka nie zazdrości upierdliwych klientów, bo sama też z takimi walczy :/ chociaż widzę, że stara się odpędzać ich od siebie do nas (do mnie i drugiej koleżanki).

emri - to dzisiaj już Filcio sam był? tak szybko? myślałam, że przez jakiś czas będziecie razem... ale w sumie to dobrze, szybka piłka i już. A Filo w swoim żywiole :)

Ale Wam zazdroszczę tych spacerków :(
Dobranoc babki :*

hejka

ja dzisiaj stawiam się w szpitalu na patologi tak gin zadecydował .... Doplera mały ma słabego, ja wyniki średnie, do tego jeszcze ciśnienie i opuchlizna więc trzeba dmuchać na zimne .... jeszcze nie wie czy CC czy wywoływać będą zadecyduje ordynator ... ;/

buziaki dla dzieciaczków nie długo przedstawię wam mojego syneczka ...

reklama
Do góry