reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Mam pytanie ile płaciłyście za badanie na paciorkowca? Przypomniało się baranowi, że mam zrobić i nie wiem ile kasy szykować. heh z wizyty to tylko tyle, że jak nie urodzę to mam się 16 zgłosić. co znaczy jak nie urodzę? a na złość mu urodzę o!

reklama
hejka

no i mam to l4 cieszę sie zę hej :)

a co do szczepionek, tak Was właśnie czytam, to pamieam jak szczepiliśmy synka, w szkole rodzenia jeszcze cos tam o tym tłumaczyli, w każdym razie polecali ze względu na jedną z pierwszych szczepionek te tzw 5w1, odradzali natomiast 6w1, bo to już za dużo. Wiec jak już ktos zaszepieł pierwszy raz państwowo nie ma co przechodzić na skojarzone - tak nam wóczas tłumaczono i sporo osób tak właśnie robiło, jak była kasa to 5w1 jak nie to państwowo.
Tak samo na pneumokoki zaszczepiliśmy Piotrusia dopiero na 2 latka, acha i jeszcze tylko na ospę ze względu że szedł do żłobka, ale to też miał już ok 1,5 roku.

O tej rtęci tez słyszałam, nawet w żłobku pediatra odradzała nadmiar szczepionek typu np. grypa, tłumaczyła właśnie o tej rtęci.
Szczepienia to trudna decyzja, ale takich niestety coraz więcej na każdym kroku, nigdy nie wiadomo do końca co jest dobre...

a o tych obiadkach w słoiczkach dziś się nasłuchałam w tv...

a z innej beczki, wybrałam się wczoraj do koleżanki fryzjerki i mam nowa fryzurkę, od razu człowiekowi lepiej :)

czy któaś z Was chodziła do Cerbińskiego? chce iść do niego na usg i przepływy, bo Laber strasznie dużo sobie liczy :(

madzioszka wszystko zalezy czy twoj lekarz sam zanosi material do badania czy pobierze wymaz i ty go zaniesiesz. ja placilam 50zl i wiem, ze to jest maksymalan stawka, na pewno wiecej nie zaplacisz. a wiem, ze niektore laski placily (jak same niosly) mniej niz 20zl.

mamusie mam pytanie:) chce kupic podgrzewacz do mleka i moze cos poradzicie. jakie wy macie i czy w ogole macie? a jesli nie to jak podgrzac mleko bez podgrzewacza? bo ja jutro musze wyjsc na godzinke lub dwie i musze raczej zostawic mezowi mleko. najgorsze, ze wydaje mi sie, ze rana krocza mi sie rozlazi:( wiec ide na kontrole jutro. ja mialam zalozony dren i po nim zostala dziurka ale jak tam dzis w lustrze zajrzalam to moim oczom ukazala sie wieeelka dziura kolo pochwy i jakbym wnetrznosci widziala. jakas masakra!!! az boje sie o tym myslec:/

Beti sama mam zanieść mam już wymaz. Dlaczego Ty tam sobie zaglądasz? nie byłabyś spokojniejsza nie patrząc?
Mleko z lodówki z tego co pamiętam powinno by w temperaturze pokojowej jak wyjmie to niech się ogrzeje i już. Dobrze pamiętam Emri Ty zdaje się specjalistka jesteś od mlekowego grzania:D

Emri - przecież bez brzucha się nie ruszam :) to ten czarny kolor tak zamaskował i zafałszował obraz :) jest brzuuuuch i są kg na dużym plusie :p
Madzioszkaa - 16 marca to przecież by Ci pasowało, żeby urodzić :) dzień Bardzo Fajny - moje imieniny :D i zaprosisz swojego gina na oddział na wizytę hihi
Beti - mi polecano podgrzewacz LOVI, ale wiadomo - Mamuśki mają doświadczenie :)

Izuniek faktycznie brzuszek jest niewielki :)

Beti ja mam taki TUFI Podgrzewacz do butelek do domu i samochodu (1474342390) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy sprawdza się rewelacyjnie, zresztą już "obskakuje" drugie dziecko ;) można go używać też w aucie co jest dużym plusem... ale ogólnie Swój pokarm możesz podawać w temperaturze pokojowej, może stać 6 godzin, niektóre źródła podają 12h, ale dla pewności proponuje 6... chyba, że trzymasz pokarm w lodówce to wtedy możesz go podgrzać nawet w garnuszku z gorącą wodą :)

jeśli chodzi o szczepienia to ja już jestem całkowicie zdezorientowana i nie wiem już nic :(

Madzioszka jak nie urodzisz ?? przecież masz mieć cesarkę...

Izuniek widzisz nie tylko ja się pytam gdzie brzuch:-D Jakiś taki maławy masz widzisz i nie widać tych kg;)

na 16 mam przyjśc na wizytę o ile nie urodzę wcześniej, a tak jakby się coś działo to mam jechac do szpitala i już albo dzwonić do niego i jechać:-)

Mam zaświadczenie które mam pokazać na izbie, że cesarka. więc ją mieć będę napewno tylko myślałam, że mi konkretnie powie kiedy mam przyjść. przecież mógł się na 17 umówić ze mną. Alem ja głupia zapomniała, że mogę o to go poprosić od razu:-(

Dlatego mówię, że co nie urodzę jak urodzę do 16 i już:-D od jutra zacznę akcje pospieszanie a co:D Komu umyć podłogę :rofl2:

ok, czyli moj maz moze podac pokarm w tem. pokojowej lub lekko podgrzac w cieplej wodzie? mam nadzieje, ze dobrze zrozumialam.

madzioszka zajrzlam tam dzis bo jak sie podmywam to czuje, ze mam spuchniete i w ogole jakos tak dziwnie, jakby mi sie pogorszylo. i musze isc teraz to sprawdzic bo mi to spedza sen z powiek:)
izuniek a ile przytylas?

reklama
Madzioszka to Vii jest specjalistka od mleka:) Oj kochana, żebyś Ty przypadkiem nie urodziła siłami natury:) Jak się zacznie, a akcja szybko się potoczy to będą nici z cc...oj mówię Ci:)))

Beti tak jak Vii pisze tem. pokojowa spokojnie wystarczy, ja czasami zostawiałam na grzejniku, ale u nas są raczej letnie, a nie gorące:)

Vii pas daje radę, chociaż dopiero jak go ściągnęłam to zobaczyłam ile tam zmieścił:)) Rozmiary od s do xl i to jest przełożenie na rozmiar zwykłej odzieży, nie ma napisanego obwodu.

Do góry