reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej

Witam się i ja :-) Szykowanie jeszcze u mnie trwa :-) Zobaczymy co z tego wyjdzie :-D U mnie nic nie czuć... żeby się poród zaczynał :-)

Katorybko - gratuluje 5 miesięcy :-)
Vii - Trzymam kciuki żeby nic się z tego nie wywiązało... może wodę zmieniłaś...
Pluszaczku - polecam na badanie 4d iść do Herbicha :-) Robi je Suszkiewicz - po 20 tygodniu - wszystko dokładnie zbada i pokaże malucha :-)

Zawalka - niby nic - ale dobrze że wysłał Cię na drugą konsultację - w naszym stanie lepiej chuchać na zimne i sprawdzać co się dzieje ... Choć dla nas to ciężkie - bo nie wiemy co się dzieje ... Co do Luteiny w poprzedniej ciąży brałam ją od 25 tygodnia :-) Mikołaj się urodził po terminie

Madzioszka - odpoczywaj :-D Wyleż i pamiętaj że moje dziecko ma się dzień po urodzić :-D

reklama
Witam się i ja w ten Tłusty Czwartek:)

Vii, Pluszaczek, Madzioszka, Myyszaaa - dzięki Wam za dobre słowo:). Jestem przybita na maxa. Już teraz nie wiem, co mogę robić, żeby nie zaszkodzić Jankowi. On juz obrócony główką w dół i ciągle się pcha w kanał. Na izbie przyjęć lekarz powiedział mi, że jak macica mi twardnieje i robi się piłka, to mam jej nie masować, bo poród pobudzę, a ja do tej pory masowałam, bo myślałam, że to ją rozluźni i się uspokoi. Cycków też kazał nie dotykać i zakazał współżycia.

vii - a może to mleko, które podajecie Hani przestało jej smakować, stąd te wymioty, a może to tylko taki dzień był. Trzymam kciuki, żeby dziś było ok.

bafi - witaj na forum:)

katoryba - to będzie nas oddzielał wiadukt z torami, ale jak blisko będziesz miała do Tesco:)

mysza - jak Mikuś przed urodzinami? A Ty dajesz radę z przygotowaniami?

martini - dzięki za wyjaśnienie, jak to jest z tymi szczepionkami.

beti - zaskoczyłaś mnie z tymi problemami z załatwieniem się - nie miałam do tej pory pojęcia o tym - jakoś nigdzie o tym nie piszą. Pewnie jest jeszcze dużo takich rzeczy, które wyjdą w praniu.

A jak byłam na izbie przyjęć, to babeczka pytała mnie o nr tel., dane męża i takie tam pierdoły - może szybciej pójdzie przyjęcie przy porodzie.

Smacznych i lekkostrawnych pączków Wam życzę:)

Ostatnia edycja:
Witam się z Wami dziewczyny w ten przepyszny dzień.

Vii- dużo zdrówka dla Hani, oby jej przeszło jak najszybciej.

Pluszaczek- ja za wizytę u Labera płacę 150zł chyba, że tak jak teraz miałam tylko KTG to 50zł. Szkoda, że tak długo trzeba u niego czekać. Takie ceny obowiązują jak jesteś jego pacjentką. Jak przychodzisz „z ulicy” tylko na USG 3D z nagraniem na płytę 250zł

Madzioszkaa – zaczekaj z tym rodzeniem na mnie :-)
W piątek 11.03 mam się zgłosić na cięcie. A tak w ogóle to fajna data 11.03.11, może coś się przesunie (w końcu tyle nas marcóweczek) to urodzę 12 w imieniny mojego taty.:-)
Korzystaj, że męża nie ma – leż i pachnij. Jak mój wyjeżdża to na złość mu podśpiewuje „będę robić nic, nic będę robić” z cwaniackim uśmieszkiem na buzi :cool2:

Zawalka – bardzo Ci współczuję. Szkoda Twoich nerwów. Ja od 16 tc chodzę, ze skróconą szyjką i też się tym strasznie martwiłam. Ale jak widać dziecko mam oficjalnie donoszone.

Dziewczyny z dzidziusiami: używacie pasów poporodowych? Jak to wygląda po cc, też można? I kiedy kupowałyście przed czy po porodzie, bo w sumie nie wiadomo jaki rozmiar?

Myyszaaa a może Elizka urodzi się w prezencie Mikołajowi ?? :) myślę, że to by była super niespodzianka ;)

zawalka z tym szybszym przyjęciem bym się nie nastawiała... ja musiałam donieść do szpitala rmua, bo miałam nie ważne w czasie porodu... mąż poszedł na izbę a tam pani zdziwiona, bo przecież oni nie mają takiej pacjentki...a leżałam wtedy jeszcze na rooming'u ;) długo szukała aż w końcu znalazła...także porządek z danymi tam mają nieziemski ;)

Hania już drugi raz jadła i nic nie oddała :) może faktycznie miała zły dzień... sama nie wiem... mąż mówi, że może jakiegoś włoska wciągnęła i ją podrażniał...

hejka laseczki!

zawalka trzymaj sie tam dzielnie, bedzie dobrze. ja tez bralam w 7 i 8 miesiacu leki na podtrzymanie bo straszne mnie skurcze meczyly, w ogole nie moglam chodzic bo brzuch stawal mi deba, bolal i maly pchal sie w dol.

vii nie dziwie sie, ze nerwy cie zlapaly. ja bym chyba dostala zawalu przy takim zyganiu. ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. w razie co to tel do pediatry na konsultacje.

marzena moj maluszek po urodzeniu wazyl 3kg rowno wiec byl w miare maly. mi lekarz tez powiedzial, ze z troche wikszym dzieckiem dalabym rade ale meczylabym sie. a jak wiesz moje malenstwo i tak mnie rozerwalo mocno:( mam nadzieje, ze u ciebie bedzie inaczej!

anulka suwaczek widac i czekamy nie wiesci dotyczace szczepien:) ja tez kochana do ostatniej chwili bylam na nogach. przed ciaza to mi sie wydawalo, ze kolo terminu to czlowiek siedzi w domu jak na szpilkach a to jednak jest tak, ze zycie notmalnie sie toczy i na chwile sie robi przerwe na porod;-)

pluszaczek ale ci zazdroszcze tego kina. z checia bym poszla na ten film. jak bede w stanie i jeszcze beda wyswietlac to na pewno pojde skoro polecasz. bardzo lubie tekie babskie filmy:)

myszka a ty jak tam ze zdrowkiem? a Miskolaka to w ktorym tyg urodzilas?

Hej
Już odpowiadam :-)
Miśkołaka urodziłam w 41 tygodniu :-) Wywoływany poród Oksytocyną :-) Choroba odeszła sobie, w sumie herbata z cytryną i miodem, i jeden dzień w łóżku :-)
Vii - Miki cały czas powtarza że siostra przyjdzie na jego urodziny :-)

Ostatnia edycja:
Beti liczę na to, że twój synek to po prostu intelektualista i ma dużą główkę ;) może moja niunia będzie miała mniejszą ;)

vii może Hania po prostu musiała sobie układ pokarmowy przeczyścić. Najważniejsze, że już dobrze.

A wy dziewczyny może umówcie się wszystkie na jeden termin ;) w kupie raźniej

Beti liczę na to, że twój synek to po prostu intelektualista i ma dużą główkę ;) może moja niunia będzie miała mniejszą ;)

vii może Hania po prostu musiała sobie układ pokarmowy przeczyścić. Najważniejsze, że już dobrze.

A wy dziewczyny może umówcie się wszystkie na jeden termin ;) w kupie raźniej

I będziemy się o miejsca w boksach bić :-D neee :-D

reklama
ale dużo piszecie, nie nadążam... :)

vii
- może Hania za łapczywie pila, sorry za pomyłkę, jakoś nie doczytałam chyba :( Piotruś jak był mały też tak czasem robił wiec dokładnie pilnowałam ile wypijał i było ok :)

mysza - a Herbiś ile bierze za to usg? sama nie wiem gdzie iść, u Labera byłam z Piotrusiem, ale z drugiej strony 250zł za usg, jak inni robią za 150zl, no i się zastanawiam... a Cerbińskiego pamiętam właśnie z patologi i roomingu
jak zabraknie miejsc w boksach wruzcą Was na te duże sale :) w końcu gdzieś was umieszczą, ale będzie tłok na roomingu :) uważajcie na pełnię... a w sumie nawet nie wiem kiedy jest, ale położne się śmiały że zawsze więcej porodów wówczas :)

Do góry