reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

vii a co sie stalo?bo domyslam sie, ze ciche dni to z mezem a nie z Hania;) ja od kolezanek wielu historii sie nasluchalam i boje sie, ze z moim lubym bedzie ciezko... najwazniejsze to chyba zeby ze soba rozmiawiac (spokojnie) i komunikowac o co chodzi.

taa a Hania juz tyle tygodni poza brzuszkiem:)

reklama
Przepraszam, że tak z innej beczki...

Miałyście ten test na cukrzycę z glukozą? Ja w następnym tygodniu mam zrobić. Kupiłam sobie glukozę, ale nie wiem, czy mi tam dadzą wodę, czy trzeba mieć swoją.

Przepraszam, że tak z innej beczki...

Miałyście ten test na cukrzycę z glukozą? Ja w następnym tygodniu mam zrobić. Kupiłam sobie glukozę, ale nie wiem, czy mi tam dadzą wodę, czy trzeba mieć swoją.

Dadzą Ci swoja :-) Najpierw pobiorą krew :-D potem dadzą Ci rozrobioną glukozę i każą posiedzieć 2 h (weź książkę) i znów pobiorą krew :-) Weź cytrynę jeśli nie lubisz na masakrę słodki i mdłych rzeczy :-)

Heloł,
huhu - i jak tam zakupy? Ja też dzisiaj w Focusie byłam migusiem m.in. w Smyku. Są spore przeceny na ciuszki.
emri - torta na pół zjemy :) a z temp. nie wiem :(
zawalka - w hydraulika się nawet bawisz? co to ciąża robi z człowieka ;P
Beti - ja obstawiam jutro :)
vii - co tam chłop wyświrował? stawiam albo na "kinkiet" albo na bałagan ;P

Wszystkim podchorowanym (i całej reszcie też) życzę zdrówka :)

Beti i jak tam się trzymasz ?? ehh myślałam, że urodzisz tak jak ja w 39t2dc w sobotę ;) no, ale jeszcze jutro jest weekend, a jak nie to może wtorek jak Hania skończy miesiąc ;)

Marttini dzięki za info o lekarzu, bardzo możliwe, że skorzystam :) w pon zadzwonię się umówić :)

Katoryba
a nie zgadłaś ;) nie poszło ani o kinekta ani o bałagan ;) sama dokładnie nie wiem o co poszło... ale tak jakoś się zapętliło, że dzisiaj powiedziałam, że jak tak dalej będzie to w pon nas z Hania nie zastanie w domu... i to poskutkowało... poszliśmy do sklepu, a później przyszedł i się przytulił, zapytałam czy się zgubił i zabłądził, że przylazł do mnie na co on, że się właśnie odnalazł ;) poszło o to, że on czegoś nie zrobił, bo ja czegoś nie zrobiłam, ja nie zrobiłam, bo on nie zrobił... i całkowicie przestaliśmy się do siebie odzywać z takich głupot... ten jeszcze dodał, że nic nie robię tylko 8 godzin na kompie siedzę i całkiem się wkurzyłam... no ale już jest chyba ok ;) w każdym razie nikt nikogo nie zabił i nadal razem mieszkamy ;) a w ocusie byłaś z Bolciem ??

Vii kłótnie o nic są najlepsze:)

Zawalka weź ze sobą koniecznie cytrynę:) Ja nie musiałam siedzieć na miejscu po wypiciu, zalezy od przychodni.

Ja też zapisałam się do Aldemedu, ale już nie pamiętam do kogo, babka mówiła, że jakiś spoko koleś...zobaczymy.

A u nas coraz gorzej z chorobami:( Mały ma temperaturę 38, zaczął kaszleć...Mam nadzieję, że nie pogorszy mu się przez noc, ani jutro, bo będziemy musieli jechać na pogotowie, a tam siedlisko chorób. A tak poza tym to dzisiaj dostał pierwszy raz mleko modyfikowane, na początku niechętnie, ale coś tam wypił, tylko malutko, bo 30ml.

Dobranoc mamuśki:)

emri współczuje... biedny Filipek... oby mu przeszło.... widać jakiś wirus krąży, bo wszyscy do o koła chorzy... już sobie wyobrażam siebie jak Hania ma gorączkę... nawet nie chcę o tym myśleć... trzymam kciuki za zdrówko małego i Wasze :)

dziewczyny pomozcie!!!
dzisiaj dalam pierwszy raz Natce wit. k+d3 o 13 godz. a od 17tej caly czas mi placze:(czy to moze byc wynik tych wit??bo juz nie pamietam co tam pisalyscie.podpowiedzcie co robic i jak to dlugo bedzie trwac?i jakie wasze dzieciaczki mialy objawy??

reklama
My dziś mieliśmy dzień pod hasłem 'pierwszy raz' ....
pierwszy raz byliśmy na spacerku..... wokół bloku, więc więcej ubierania i znoszenia, wnoszenia niż sam spacerek, ale było i tak czadowo ;)
pierwszy raz użyłam laktatora... wydydlałam jakieś 40-50ml, małż zajął na kanapie dogodną pozycję i kibicował... fetysz jeden;)
No i pierwszy raz od huhuuuuuu mama miała wychodne ;) Razem z kuuuleżanką ( mama 4 miesięcznej) wybyłyśmy na szaleństwo do Focusa.... po pół godziny zadzwonił małż, że mały już wychylił ściągnięte mleko, a po kolejnych 30min że mam wracać bo chce jeszcze (oczywiście nakarmiony przed samym wyjściem ;) No ale się wyrwałam! A tatuś posmakował co znaczy marudne dziecko i bezradność;) Zaczął małego sam kąpać dla odwrócenia uwagi, jak skończyli już czekał wyszalany cyc ;)
W każdym sklepie szaleństwo kończyło się na dziale z ciuszkami dla dzieci i ostatecznie doszłyśmy do smyka. Jedna bluzka w RE mi się trafiła, ale podstawowe kryterium wyboru to nie kolor, rozmiar czy fason, ale czy da się cyca przez dekolt wywalić..... chyba się monotematyczne robimy ;D

Do góry