reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Cześć dziewczyny:)

Widzę, że wiosenny nastrój wprowadzacie:) Pogoda dziś jak najbardziej sprzyja.

Vii - dziwna sprawa z tym peselem. Nie wiedziałam, że tak długo się na niego czeka.

emri - czyli Filip nie ma tej skazy białkowej?

Miłych spacerów Wam dzisiaj życzę:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry bardzo :-)

To słoneczko i mi sił dodało. Uchyloiłam drzwi balkonowe i do roboty. Odkurzyłam mieszkanko, przetarłam półki z bibelotami i ściągnęłam pranie ;-) Tylko do prasowania już chęci nie mam, a zresztą nie sięgam po żelazko, więc mam usprawiedliwienie hihihi

Zawalka na pesel można do 4 tyg czekać... a my straciliśmy te 10 dni co w szpitalu byliśmy... także dopiero tydzień czekamy...

Izuniek spokojnie z tym sprzątaniem ;)

ale Wam zazdroszczę tych spacerów, zwłaszcza w taką pogodę, ale jak w sobotę będzie ładnie to dostałyśmy pozwolenie na wyjście na spacer :)

tak właśnie położna się nie popisała... wzięła mnie dzisiaj z zaskoczenia... i zszokowana, że to ona w czwartki nie miała przychodzić... hmm :/
Na szczęście obejrzała kupkę (tak tak wiem znowu gadam o kupie ;)) Hani i stwierdziła, że piękna ;) także już się tym nie martwię... Gorzej z tym na pipce... według niej nie jest lepiej... chociaż mi się wydaje, że jest... kazała zastosować wodny roztwór pioktaniny, czyli Hania znowu będzie cała fioletowa. Oby jej tylko to przeszło, bo już zaczynam się martwić...poza tym wszystko jest ok... Mała waży już 3480g, w 6 dni przybrała 140g, czyli idealnie :) całe szczęście, bo sporo ulewa, a czasem nawet z niej chlusta ;) no i oczywiście Hania się popisała i zaciągnęła cyca, mała bestia robi mamie na złość ;) może powinnam zapraszać gości na karmienie cycem ;)

Zawalka na pesel można do 4 tyg czekać... a my straciliśmy te 10 dni co w szpitalu byliśmy... także dopiero tydzień czekamy...

Izuniek spokojnie z tym sprzątaniem ;)

ale Wam zazdroszczę tych spacerów, zwłaszcza w taką pogodę, ale jak w sobotę będzie ładnie to dostałyśmy pozwolenie na wyjście na spacer :)

tak właśnie położna się nie popisała... wzięła mnie dzisiaj z zaskoczenia... i zszokowana, że to ona w czwartki nie miała przychodzić... hmm :/
Na szczęście obejrzała kupkę (tak tak wiem znowu gadam o kupie ;)) Hani i stwierdziła, że piękna ;) także już się tym nie martwię... Gorzej z tym na pipce... według niej nie jest lepiej... chociaż mi się wydaje, że jest... kazała zastosować wodny roztwór pioktaniny, czyli Hania znowu będzie cała fioletowa. Oby jej tylko to przeszło, bo już zaczynam się martwić...poza tym wszystko jest ok... Mała waży już 3480g, w 6 dni przybrała 140g, czyli idealnie :) całe szczęście, bo sporo ulewa, a czasem nawet z niej chlusta ;) no i oczywiście Hania się popisała i zaciągnęła cyca, mała bestia robi mamie na złość ;) może powinnam zapraszać gości na karmienie cycem ;)

Kiedy masz wizytę pediatry ?? może lepiej to z pediatra omówić ?? :-)

ciesze sie, ze wasze dzieciaczki sie ladnie rozwijaja i zdrowo rosna:) milo sie czyta takie optymistyczn eposty:)

ja sie wczoraj z siebie smialam bo jak kochnelam to popuscilam siku calkiem sporo;) co ta ciaza robi z czlowieka?!

sluchajcie a jak to jest z tymi ksiazeczkami rum? bo ja wyraznie slyszalam w tv, ze od tego roku w naszym wojewodztwie sie od tego odchodzi, ze teraz to lekarz ma obowiazek miec recepty i wypisywac na niej leki. ja mam stara ksiazeczke i nie wiem czy potrzebuje ja do szpitala czy nie?

vii mi sie wydaje, ze ty wiesz lepiej czy jest poprawa czy nie bo przeciez widzisz krostki codziennie a polozna to na pewno dokladnie nie pamieta jak to wygladalo ostatnio. a co do tej wizyty to dziewczyny mowily, ze polozna ma obowiazek zrobic jedna wizyte niezapowiedziana.

Myyszaaa pediatra była wczoraj... widziała krostki kazała smarować sudokremem na zmianę z bephantenem... tak też robię...

Beti no nie da się ukryć, że ciąża powoduje wiele zmian :) a co położna ma sprawdzić czy dziecko jest czyste ;) ze tak z zaskoczenia bierze ?? dobrze, że rano ją przebrałam ze śpiochów do spania w ładne ciuszki ;) mi to się wydaje, że tak po prostu ma tak, że wpada sobie jak jej się podoba...

Vii faktycznie dziewczyny ostatnio mówiły, że jedna wizyta jest niezapowiedziana, a Mysza zdaje się wspominała, że do dziewczynek jest ich więcej. Sprawdzają w ten sposób czy się opiekujesz dzieckiem tak jak w dzień kiedy ma przyjść. Bierze jak tygrys z zaskoczenia:-)
Cieszę się, że Hania się rozwija i nabiera na wadzę wzorowo. Piękna kobita z niej będzie, jak mama:-)

Beti też to słyszałam, że od 1 kwietnia mają być wycofane z obiegu ale jeśli masz swoja która ma recepty to ją wykorzystujesz do końca a nowej już nie wyrabiasz. Na wszelki weź do szpitala.

Pytanie do mamusiek czy załatwiałyście becikowe? Ono w ogóle jest jeszcze?

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie Beti położna też mówiła, że książeczki są ważne do końca marca, także jak do tego czasu urodzisz to koniecznie weź książeczkę :)

Madzioszkaa a dlaczego do dziewczynek jest więcej niezapowiedzianych wizyt ?? co do becikowego to nadal jest :) my czekamy właśnie na pieniążki, bo przyszła decyzja, że przyznano :)

Do góry