reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Katoryba cieszę się, że Bolcio spokojniejszy. No i chłop już z niego niezły;) Filipo dziś ważył 5035. Leżaczek kupiłam dzisiaj, przez Kup Teraz za 129. przegapiłam jedną aukcję za 110:/ Licytować jakoś się nie opłaca, bo wychodzi zawsze powyżej 130...Nie wiedziałam, że z usg w Aldemedzie tak to można załatwić, rejestratorka powiedziała mi tak jak ja pisałam, ach nigdy nie doinformują do końca...

U nas położna była ostatni raz;) mam jeszcze jedną wizytę do wykorzystania, ale umówiłyśmy się na telefon gdyby była potrzeba. Dzisiaj spóźniła się tylko 1,5h...

reklama
No ładnie wam rosną pociechy :) też już bym chciała się dzielić takimi dobrymi wiadomościami :)
Ja póki co jestem na etapie, że mała sobie pływa w najlepsze i coraz wyraźniej ją czuć :)

A odpowiadając na pyt: tak Katoryba jeszcze pracuję :) w końcu to dopiero 19 tydz, więc jeszcze mnóstwo czasu mi zostało. Zresztą mam zamiar jak najdłużej być w pracy bo w domku to bym się chyba nudziła. Moja najbardziej optymistyczna wersja zakłada, że tylko ostatni miesiąc spędzę na zwolnieniu. No chyba, że nagle brzuszek wyskoczy jak z procy i będzie taki wielki, że niewygodnie mi będzie siedzieć za biurkiem. Ale póki co tylko lekko ostaje a waga ruszyła się o zaledwie 700 gram ;)

Katoryba - miło czytać dobre wieści :) i potwierdzam, że park stracił urok. Ja wolę po deptaku połazikować.
I chyba dziś mijałam tam popołudniu Mysze - masz brązowy kożuszek? :)
Madzioszkaa - biorąc pod uwagę to, co mówią w wiadomościach - zazdroszczę braku tv ;-)
Vii - szpitalne koszule po porodzie to te wiązane na przodzie? Bo ja chyba też skorzystam z nich. Obeszłam dziś targowiska i sklepy w poszukiwaniu koszuli do karmienia z długim lub choć 3/4 rękawem nie na guziki, ale takich nie znalazłam. Wszędzie tylko z krótkim rękawem, a ja mam ciepłolubne ręcę :p
Emri - Twój chłopak to też już swoje waży. Jak to szybko przybywa tych gram... :)

Izuniek są różne koszule... takie wiązane i takie z rozcięciami na piersiach, widziałam też takie z rękawem 3/4 wiązane :) wszystko zależy co aktualnie przyniosą do pokoju... byłam 10 dni, w różnych pokojach i różnie to bywa... czasem przynoszą po kilka na raz i leżą w pokoju, a czasem trzeba pójść i poprosić o czystą koszulę i też bez problemu dają :) czasem się trafią poplamione (takie co się nie odparły), ale wszystkie są świeże i "pachnące" czystością :)

mamuśki w carrefourze jest promocja na husteczki nawilżane Pampers sensitive -6 opakowań za 25,99 to wychodzi około 4,40 za jedno opakowanie. Byłam, zakupiłam POLECAM

Izuniek-ja kupowałam koszulę do karmienia z rękawem 3/4 w Piotrze i Pawle. Na pierwszym piętrze jest stoisko z ręcznikami itd i tam mają koszule.

miłego , spokojego wieczoru

Ostatnia edycja:
my zakupiliśmy ten zestaw już z miesiąc przed porodem :) fajnie, że znowu jest ta promocja, bo już mi tylko 3 opakowania zostały ;) koniecznie musimy na zapas kupić...chociaż położna kazała nie używać chusteczek... że niby na pipce od tego wyszły te krostki... ale jakoś na dupce nic nie ma... w szpitalu ciągle ich używałam i też nic się nie działo...

Izuniek a wiesz, że w szpitalu strasznie ciepło jest... nie ugotujesz się w rękawie 3/4 ?? zwłaszcza, że to już wiosna będzie ;)

reklama
czesc dziewczyny:)
u mnie masakra czas leci, pranie sprzatanie i prasowanie, codziennie podlogi myje bo tak sie kurzy u was tez tak jest?dobrze ze tesciowka robi obiady no i maz kapie mala i przebiera bo nie wiem kiedy bym to wszystko ogarnela!!
mala jakas marudna,po kazdym jedzenie trzeba ja nosic na raczkach i nei wiem czy wymusza czy faktycznie brzuszek ja boli, dobrze ze nocki sa w miare.
co do poloznej to mozna powiedziec ze tez byla z zaskoczenia bo miala byc o 12tej w srode a przyszla 10.45 mala w pajacyku sala a ja w piezamie latalam, nie umyte zeby :/ale co tam, najwazniejsze ze wszystko oki mala 4kg wazy ,przez te 2 tyg. przybrala ponad pol kilo -zarloczek maly:)
jutro zaczynamy werandowanie!!
milego wieczorku:0

Do góry