reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

czesc dziewczyny:)
kurcze raz dziennie to za malo tu wchodzic -potem mam lekture do czytania:)
co do wózkow to mam bebe car i jestem bardzo zadowolona ,ale dopiero po pierwszym spacerze ocenie czy jest oki bo na razie to po mieszkaniu jezdze:)
co do stanikow to kupilam na gieldzie 2 super sa i kosztowaly grosze .
marttini zycze duzo zdrowka dla synka!
vii co do do higieny jamy ustnej to polozna tez mi powiedzial zeby gazikiem przemywac, ale inna polozna powiedziala ze to zawczesnie, ze dopiero jak dziecko bedzie mialo 2-3 miesiace.wiec widzisz ile osob tyle opini,trezba robic wg tego jak czujesz:0ja na razie nie przemywam

reklama
Witam wieczorowo:) Mój kawaler śpi, więc cicho sza:) Była kąpiel trochę cyca, resztę dokończył tatuś...czyli ululał synusia. Ostatnie dni to był mój kryzys laktacyjny, wieczorem nie miałam czym małego nakarmić...ale dziś już wszystko dobrze:) Pewnie to zasługa dzisiejszego wyjścia do ludzi;)

Vii mi też nasza Ewcia kazała czyścić dziąsełka, ale ja tam mam inne zdanie na ten temat. jeszcze czas, przynajmniej miesiąc jeszcze zaczekam. My na usg jesteś my zapisani do Nowej Soli, jeśli zdecydujesz iść prywatnie to chyba Ciach cieszy się najlepszą opinią. Ja werandowałam 6 dni, pierwszy spacer 40 min., tatuś się trochę zapędził;)

Apmg jak tam Twój głodomorek?

Dzisiaj mieliśmy bardzo dobry dzień, najpierw miłe towarzystwo, potem długi spacer, także mały do wieczora smacznie spał (nie licząc jedzonka z zamkniętymi oczami) i teraz też śpi;) Jutro idziemy do pediatry zapytać co dlajej z nami, czy wracamy do witamin czy może ja będę mogła w koncu coś jeść.

Madzioszka ja nie miałam takich dolegliwości. Ja miej więcej w tym samym czasie też zaczęłam mieć takie wrażenie, że dziecko mi wychodzi;) dziwne to było uczucie;)

Ostatnia edycja:
Madzioszkaa mi skóra zaczęła na dole brzucha tak jakby zwisać jakoś 2 tyg przed porodem jak już tak sporo brzuch mi się obniżył i w ogóle jakoś zmienił swój kształt... a uczucie, że dziecko wychodzi miałam dopiero na porodówce ;)

apmg niestety na giełdzie nie widziałam takich dużych cycowych namiotów... a jak tam Tobie z mała Nataszką mijają dni i noce ??

emri super, że Filipek taki grzeczny :) najbardziej to zazdroszczę Wam spacerów... my dopiero za tydzień i to pierwszy krótki :/

a mi chyba ostatnio Katoryba z L. i Bolciem zauroczyli dziecko ;) dzisiaj mała od 12 dawała czadu... kij wie o co jej chodziło... krzyczała, przestawała i znowu krzyczała... G wrócił z pracy i był w szoku co ona wyprawia... sama nie wiem o co jej chodziło, wyglądało mi to trochę na wymuszany płacz... jeść nie chciała i tylko na rękach trochę przysypiała... aż jestem przerażona jak będzie noc wyglądała... dopiero ją wykąpaliśmy i mam nadzieję, że chociaż z 3-4 godziny pośpi...

a kąpaliście w kalium ?? mi przez tą wysypkę na pipci kazali wykąpać... ciekawe co z tego na skórze wyjdzie...

ja swojego kąpałam w tej fioletowej kąpieli, ale z którymś z płynów woda robiła sie brązowa, ale nie pamietam czy tak działało Oilatum czy Emolium

witam się z rana :)

od 6 nie śpię... Hania po kąpieli spała do 4 także nie było tak źle, później obudziła się po 6... dała trochę mamie pospać :)

obawiam się, że zaczynają się problemy w brzuszkiem, bo już nie po każdym jedzonku robi kupkę, czasem tylko bączki puszcza... a wczoraj co chwila popłakiwała i się wyginała...a wieczorem pod rząd zrobiła 3x kupkę...

miłego dnia Wam życzę :)

Witam się z rana;)

U mnie szalona noc z wędrówkami po łóżku w dosłowności. Na szczęście się skończyła:-)
muszę się Wam pochwalić przyszła moja komoda i łóżeczko, skręciłam (no może jedną śrubkę;-)) wygląda okazale aż mi się podoba:)

Miłego dnia kobitki!

Dzień dobry Mamuśki:)

Vii Hania jeszcze nie raz będzie miała różne humorki:) Filipo ostatnio popada ze skrajności w skrajność:) Albo ciągle cyc i na rękach albo grzecznie śpi. Ja podmywałam się w kalium, to barwi na brązowo samo z siebie. Takze do kąpieli załóż rękawiczki. No i rzeczywiście pomaga, sprawdziłam sama na sobie, a słyszałam też, że u dzieciaczków też nieźle działa.

Buziaki

Dzień dobry Mamuśki :)))
co dzień Was nadrabiam ale już czasu nie pozostaje na pisanie ;p
Emri jestem ciekawa jak z tym usg bioderek w N.Soli. Koleżanka tam była z małym u ortopedy ale o usg nawet nie wspomniał, a może się trzeba samemu upomnieć...
Madzioszkaa gratuluję zakończenia sesji!
pozdrowionka dla wszystkich i miłego dnia :)))

reklama
Do góry