reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

beti a co tak szybko to ktg ?? Sandecki już dał skierowanie ?? mnie dopiero po terminie chciał wysłać...

anias super, że Nadiusia ładnie śpi :)mimo wszystko dała się mamusi wyspać, kochana dziewczynka :)

Marzena86 ja ogólnie przed ciążą miałam przesuszoną skórę, a w ciąży się poprawiła... teraz niestety znowu sucha... ale przecież to taki szał hormonalny, że wszystko możliwe...

mamusie, a czyścicie dzieciom gazą czy pieluszką wnętrze buźki ?? położna kazała a ja jakoś mam opory...

reklama
- hejka dziewczyny...przepraszam, że tylko co u mnie napiszę - moze wieczorkiem napisze coś więcej...
cały dzień dziś na nogach i to zaczęty dzień bardzo wcześnie - tzn,. w nocy Bartuch nie spał od gdzies w pół do trzeciej;/ wymiotował taką flegmą, brzydko kaszlał...jak dla mnie masakrycznie, płakał, że go boli i w sumie pokazywał, że wszystko.....;/;/;/ mnie z tego wszystkiego złapały skurcze, tak silne, że naprawdę miałam wrażenie jakby szyjka wypychała krążek!!!!strachu co nie miara!
więc od rana u lekarzy................... ja no-spa w zastrzykach, badania...
Bartuch - jakieś wirusowe zapalenie oskrzeli - bo nie ma kataru, nie miał gorączki, ale jak to Pani doktor w przychodni stwierdziła wszystko gra mu w oskrzelach - cholera no......niewyspani jesteśmy wszyscy...Bartuch kaszle jak gruźlik - dziadostwo jakieś w powietrzu czy co...
tak więc odwiedziny siłą rzeczy odwołuję - trudno;/;/;/ale juz kilka razy tak się zdarzyło, że jak chcieliśmy gdzieś jechać, iść to jakieś fatum i choroba nad nami...

mnie głowa boli i brzuch cały czas jak kamień, mam nadzieję, że mnie nie złapie - ale jak to wirus - to pewnie tylko czekać - zła jestem i mam się nie denerwować - ale jak????

mały ps...

z wózków Jedo - moja siostra miała Jedo Bartatina - bardzo podobny do Roan'a :) też dmuchane koła, duża gondolka - i bardzo fajnie jej się spisywał:) jest tylko niższy i dla nas dość wysokich ludzi (mąż w szczególności) Roan był wygodniejszy:) - później jak jeździli spacerówką to się coś hamulce popsuły, ale to tylko to...naprawił szwagier sam:)

do wycierania w środku buźki - wycierałam mokrą pieluszką tetrową, ale to naprawdę jakoś jak Bartuch miał ok.2-3 miesięcy, jak taki nalot z mleczka w rogach mu się pojawił - a tak to nei przemywałam zbytnio w środku - aż wstyd się przyznać :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
vii ja z moja polozna jestem umowiona na ktg wiec doktro nie ma z tym nic wspolnego:) a co do czyszczenia buzi to chyba wszystko jedno czy pielucha czy gaza bo obie sa z bawelny i podobne w dotyku. ja sie dopiero niedawno o tym dowiedzialam i bylam zdziwiona, ze niby trzeba?!
marzena hormony ci buzuja!!! musisz czesciej smarowac nawilzajacymi kremami. ja mam ogolnie bardzo tlusta cere i wlosy, makijaz musialam kilka razy dziennie poprawiac a wlosy codziennie myc. a w ciazy na buzi nie mam w ogole tluszczu a wlosy co 2 dni myje:) wiec jestem zadowolona!

aha, to super, że położna to sprawdzi... bo ja po tej wpadce z antybiotykiem chyba zmienię lekarza... nie wiem czy nawet na kontrole do niego pójdę... zastanawiam się nawet czy na wizytę kontrolną jeszcze do niego iść...

kurcze marttini to Ty się tak nie stresuj :( wiem, że łatwo mówić... i dużo zdrówka dla Bartusia :)

Marzena o tak, nawilzaj się z zewnątrez i od wewnatrz, minie, ja w tamtej ciąży dostałam takiego łupieżu ze dopiero pomogła Oliwka, folia i recznik na 15 minut- dosłownie wygladało jakbym ciemieniuchę miała
marttini oj zdrówka dla młodego

a u nas po badaniu moczu młodego i jest dobrze- na szczeście

katoryba, emri a gdzie Wam się udało zapisać na usg bioderek ?? bo kurcze coś czuję, że będzie trzeba prywatnie... a prywatnie też są takie kolejki ?? ktoś się orientuje ?? i zapisaliśmy Hanie do tej pediatry co Wasze maluchy :)

dziś Pani Krysia była u nas aż 1,5 godzinki. Nadia to mała klucha waży 4250, od urodzenia przybrała 450gram.
Któraś pytała co mozna do picia podawać więc rumianek nie więcej niż 50 ml na dzień i wodę przegotowaną. ;-)
Co do wózków to my ostatecznie mamy Coneco V3, kupilisy używany, przednie koła skrętne, tylnie pompowane. Wbrew opiniom wózek jest ok. Nawet w lesie sobie radzi:)

Mała najedzona, mleczko odciągnięte uciekam dokupić biszkoptów i wody na jutro:-)

Nawet na kilka godzin nie można opuścić forum, bo od razu wypada się z tematów! Mamma mia!!! :-D

Zawalka - mi lekarz powiedział, że nie ma co brać jakichś dodatków do witamin - po co mają się większe dzieci rodzić; bo ja też się pytałam czy brać dodatkowo tabletki z DHA. A zmiany humorku to niedość, że ciążowo normalne to jeszcze pogodowo doprawione, np. przez te wiatry...

Vii - już mówiłam lekarzowi, stwierdził, że po ciąży będzie normalnie. Oby!

Dziewczyny, wiem, że wcześniej pisałyście już o stanikach do karmienia. Ja zaczynam się rozglądać za czymś finansowo przystępnym, ale mam problemos... Poszłam za radą Beti i pooglądałam w firmie Alles, faktycznie ładne i cenowo dobre, nawet przymierzyłam... Czy któraś poszukiwała rozmiaru z obwodem 65??? albo którejś się rzuciło w oczy, że JAKAŚ firma zaczyna od takiego obwodu i ma przy okazji duże miseczki ( G obecnie mi pasuje...)? Urosły Wam cycki jeszcze bardziej przy karmieniu??

Marttini - pomyślności i zdrówka i spokoju i relaksu i w ogóle życzę. Niech wszystko będzie już superowo dobrze! :-)

Jak fajnie, że wszystkie forumowe dzieciaczki tak ładnie przybierają :-) W sumie - z takimi Mamusiami nie ma innej opcji ;-)

My dziś zakupiliśmy fotelik i zaklepaliśmy wózek. Tylko z tego wszystkiego pomyliły mi się modele kolorystyczne :-p i nie wiem czy się odważę odkręcać sprawę, chyba, że telefonicznie...

anias pięknie Nadia przybiera :) musisz mieć dobre mleko :) a Ty gdzie małą na usg bioderek zapisałaś ?? czyścisz Nadii buźkę w środku ??

Izuniek ja normalnie też noszę F-G i nie urosły mi piersi jeszcze bardziej (chociaż mnie tym straszono), nadal mieszczę się w stanik sprzed ciąży :)

jejku moje dziecko dzisiaj tylko śpi, je (przeważnie jak je obudzę) i robi kupole... aż się boję czy ona nie za dużo śpi...

reklama
vii-pierwsze słyszę o czyszczeniu buzi w środku:eek: położna też o niczym nie wspominała:no: , co do usg bioderek -miejsce i termin jeszcze nie ustalone. Tomek ma się tym jutro zająć. U mnie znowu odwrotnie -Nadia bardzo mało śpi w dzień, jest bardzo aktywna jak na noworodka.

Do góry