reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Cześć Kochane:)

Beti ja miałąm ustawiony na suwaczku termin z usg i urodziłam 42t. 4d, ale z OM urodziłam w 43 tyg.;)

Katoryba wybraliście się do przychodni? dzisiaj wtorek... u nas była ta starsza lekarka, jak zapisywaliśmy małego to powiedzieli, że zawsze ta starsza przychodzi do domu, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Dziewczyny fajnie się Was czyta, tyle przygotowań, ostatnie zakupy...miłe wspomnienia;)

Beti jeśli nie byłaś w ciąży na basenie do tej pory to polecam zastosować coś osłonowego na niemiłe stworzonka...Ja przez nasz basen do tej pory nie mogę się wyleczyć:/

Życzę wszystkim zdrówka i dobrego humoru:)
Apmg a Tobieszybkiej akcji;)

reklama
tylko problem polega na tym, ze nie mam stroju jednoczesciowego a nie wiem czy tak moge sobie isc w bikini, jest na mnie dobre ale zaloze sie, ze ludzie by sie gapili:) a ty masz jakis specjalny?
a nasze swiezemamuski co tak zamilkly? prosze sie zameldowac:)

emri to ja jakos nie zauwazylam tej daty:) ale jaja, ze tak dlugo cie trzymala dzidzia w ciazy:) szok!!!

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane:)

Beti ja miałąm ustawiony na suwaczku termin z usg i urodziłam 42t. 4d, ale z OM urodziłam w 43 tyg.;)

Katoryba wybraliście się do przychodni? dzisiaj wtorek... u nas była ta starsza lekarka, jak zapisywaliśmy małego to powiedzieli, że zawsze ta starsza przychodzi do domu, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Dziewczyny fajnie się Was czyta, tyle przygotowań, ostatnie zakupy...miłe wspomnienia;)

Beti jeśli nie byłaś w ciąży na basenie do tej pory to polecam zastosować coś osłonowego na niemiłe stworzonka...Ja przez nasz basen do tej pory nie mogę się wyleczyć:/

Życzę wszystkim zdrówka i dobrego humoru:)
Apmg a Tobieszybkiej akcji;)

W sumie - już byłam kilka razy i jak na razie nie wiem żebym na coś zachorowała... a na jakie ? paciorki ?

tylko problem polega na tym, ze nie mam stroju jednoczesciowego a nie wiem czy tak moge sobie isc w bikini, jest na mnie dobre ale zaloze sie, ze ludzie by sie gapili:) a ty masz jakis specjalny?
a nasze swiezemamuski co tak zamilkly? prosze sie zameldowac:)
Ja mam jednoczęściowy - taki wielki :-D wielorybowato wyglądam :-)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Czesc laseczki,
Z Bolciem to brak czasu na przyjemnosci typu bb :/ wiec czytam Was co jakis czas a na odpisanie juz nie zawsze czasu starczy.
Przedwczoraj byl pierwszy prawie bezplaczowy wieczor - szok! No ale wczoraj znowu to samo... skonczylo sie na viburcolu.
W ciagu dnia maluch tez troche placze ale mnej niz wieczorem, wtedy wpada w taki ciag ryku (nie placzu), ze sam sie nakreca i nie mozna go nijak uspokoic. I zawsze po jedzeniu sie prezy biedaczek :(

emri - Do lekarza idziemy w czwartek. Wczoraj dzwonilam i na dzisiaj (dzieci zdrowe) nie bylo juz miejsc. Mogloby byc n jutro ale to sa dzieci chore i albo przed albo po nich mogliby zapisac, ale nie chce ryzykowac zeby maly cos zalapal.
U nas byla sama Szumkowska wiec to sciema z ta Wasza wizyta jakiejs starszej pani.

Tak jak emri pisze - sredniozaawansowane ciezarowki - mile wspomnienia jak sie zaczynalo szykowac wyprawke. Chociaz koniec szykowania raczej sredni - na łapu capu...

Ale sie porobilo z tymi chorobskami - strach sie bac gdzies wyjsc zeby czegos nie zalapac :/ Wracajcie do zdrowka dziewczynki!
Milego dnia zycze wszystkim :)

Beti bo świeże mamuśki nie mają o czym pisać ;) jakby nie było na początku najmniej obfitujący w wydarzenia okres ciąży. Ja z "przygód" to zaliczam jedynie choroby a to szkoda pisać. Na przyjemności w postaci zakupów i szykowania się do przyjścia maluszka jeszcze zostało dużo czasu

Chyba faktycznie najbardziej płodne w wywody są początki i końce ciąży, środek mija zazwyczaj spokojnie, tylko się tygodnie odlicza, no i półmetek :-)

Mi się dziś zebrało na załatwianie spraw, pogoda okropna, ale tak mi było dobrze na dworze, że się nawet nie spieszyłam. Popołudniu wyciągnę tylko męża na większe zakupy, marketowe chyba, bo ja przy kasie nie wystoję. Czy którejś z Was też robi się duszno w sklepach i nie brakuje dużo do omdlenia? Ja pokochałam zimną ławkę w Carefourze, która umila czas oczekiwania na męża, który dokonuje płatności przy kasie :-D

I jeszcze mam pytanie; Gdzie można dostać fajny kombinezonik dla bobasa, z zastrzeżeniem, żeby nie było napisu typu "Księżniczka" :p ??

Myyszaaa muchomorki niestety...3 razy miałam leczone, ostatni raz skończyłam antybiotyki 2 tyg. przed porodem i nadal nie ma poprawy...

Pogoda dzisiaj taka niesprzyjająca dla mnie, a mój łobuz postanowił zrezygnować ze snu...Obudził się o 8 rano, potem usnął dopiero o 11.30, pospał pół godz. i dalej kręcił oczkami;)) Ale od 13.30 już śpi, nawet zdążyłam zjeść obiad;) Bo ostatnio zazwyczaj zimny na mnie czeka:/

Chyba faktycznie najbardziej płodne w wywody są początki i końce ciąży, środek mija zazwyczaj spokojnie, tylko się tygodnie odlicza, no i półmetek :-)

Mi się dziś zebrało na załatwianie spraw, pogoda okropna, ale tak mi było dobrze na dworze, że się nawet nie spieszyłam. Popołudniu wyciągnę tylko męża na większe zakupy, marketowe chyba, bo ja przy kasie nie wystoję. Czy którejś z Was też robi się duszno w sklepach i nie brakuje dużo do omdlenia? Ja pokochałam zimną ławkę w Carefourze, która umila czas oczekiwania na męża, który dokonuje płatności przy kasie :-D

I jeszcze mam pytanie; Gdzie można dostać fajny kombinezonik dla bobasa, z zastrzeżeniem, żeby nie było napisu typu "Księżniczka" :p ??

Co do kombinezonu - to ty masz jak ja na koniec marca ?? Może nie być już potrzebny, pierwsze marcowe dziecko w dresiku ocieplanym na spacery zabierałam :-) Ale my spacerki w kwietniu zaczeliśmy... Polecam do tesco zajechać i wśród przecen które teraz mają coś wybrać :-) Ja mam przechodzony właśnie tescowy beżowy kombinezon :-)

Myyszaaa muchomorki niestety...3 razy miałam leczone, ostatni raz skończyłam antybiotyki 2 tyg. przed porodem i nadal nie ma poprawy...

Pogoda dzisiaj taka niesprzyjająca dla mnie, a mój łobuz postanowił zrezygnować ze snu...Obudził się o 8 rano, potem usnął dopiero o 11.30, pospał pół godz. i dalej kręcił oczkami;)) Ale od 13.30 już śpi, nawet zdążyłam zjeść obiad;) Bo ostatnio zazwyczaj zimny na mnie czeka:/

Emri - to muszę pogadać w czwartek ze swoją Ginką - bo coś mi się nie chce tego łapać :-)

Oj dziewczynki jak to jest, że ja wychodzę a Wy tu szalejecie:-)

Beti myślisz, że pójście w 2 częściowym jest demode? Mi by tam nie przeszkadzało ale pewnie zaraz znalazłaby się jakaś obrończyni niewinności nie wiem kogo i gromami by waliła. Basenik fajna sprawa na relaks dla obolałych stawów:D

Izuniek ja chodzę robię zakupy i nagle staje rozpinam płaszcz i mówię mojemu biegiem do kasy:-D bo mi zwyczajnie słabo albo szukam jakiejś ławeczki i sadzam tyłek choć na chwilę. To chyba już wpisane w nasz stan;)

Musze się pochwalić, że zakupiłam dziś łóżeczko i komodę muszę tylko poczekać aż mi przywiozą taki kolor jaki chcę:-) Czuję się mniej depresyjna, że nic nie mam bo już wyprawka w sumie w 70 % cała:-D

reklama
Witam mamusie:-)
Gratulacje dla Vii która urodziła;-) malutka już przy Tobie:-)

Izuniek ja mam problemy na zakupach omdleniowe i dlatego na nie sie nawet nie wybieram:-( Bo już się zdarzyło kilka razy, że kucałam na środku sklepu, bo było mi strasznie słabo i musiałam zrezygnować z zakupów..:wściekła/y:

A mnie się nic nie chce.. z dnia na dzień bolą mnie coraz bardziej plecy:-(

Do góry