reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Dziewczynki szalejecie z tym praniem:-) Bo jeszcze wpadnę w kompleks że nie piorę:-D

Izuniek nie szalej za bardzo:p całą kasę przepuścisz:-) JA też pomału zbieram rzeczy ale idzie mi w porównaniu do Was strasznie wolno. Mam nadzieje że i moja dziecina się nie będzie spieszyć za bardzo bo głupio będzie jak się urodzi a ja będę na pół gotowa:-D

Morella Nie daje Tobie gwarancji i pomimo to nie wypisze skierowania na CC? Ciekawy ten okulista, może taki sam jak mój były, albo to ta sama lekarka;-)

Ciekawe skąd Wy takie aktywne skoro ja zdechła:-p Może starość mnie dopadła:-D

reklama
izuniek to zazdroszcze zakupow:) ja czekam na kase zusu i kupujemy wozek, juz sie nie koge doczekac;)
co do stanikow to ja w tej chwili nosze o 2 rozmiary wikeszy niz przed ciaza i kupie jeszcze o 1 wiekszy na pozniej, na pewno jeszcze sie powieksza i do tego wkladki. ja polecam staniki firmy alles, jeden juz mam i jest super. zobacz sobie na allegro morela. ja kupuje tylko w necie bo w zg nie ma na mnie rozmiarow a potrzebuje albo 70h lub 65i. :-)
madzioszka nie martw sie bo ja tez czuje sie wyrodna zona i matka:) nic mi sie nie chce a mieszkanie jest cale do posprzatania, kuchnia, laznieka, odkurzanie, mycie podlog. AAAAAAAAAAA chyba oszaleje:) ja tez ostatnio pralam ubranka ale czekaja na prasowanie:) moze ktoras chetna bo ja tego nie znosze:(

Ja teraz zastanawiam się czy prasować :-D widać że to moje drugie dziecko :-D
Aaaa ja polecam firmy Anita :-) na mnie 80G tylko te ładnie leżą i nie gniotą i mają to co mieć powinny czyli szerokie ramiączka :-)

Szaleństwa nie przewidujemy. Budżet pod koniec miesiąca nie wygląda imponująco :-p Ale na szczęście przyjeżdżają moi rodzice, więc sądzę, że są przygotowani na wydatki hihi W planach mamy w sumie wyposażenie lóżeczka: prześcieradła, pościele, poduszka, kołderka i może kilka zestawów ubranek, bo w razie nagłego porodu Nasza córcia wyszłaby goła ze szpitala... No i oczywiście trzeba rodzinę zapoznać z modelem wózka, żeby się przygotowali (bo już obiecali kupić) :-D

A faktycznie trzeba prasować ubranka?? Bo ja i żelazko nie kochamy się wcale...

A na myśl o staniku mi źle... Nie cierpię takich miękkich...

no anita tez sa fajne, widzialam. alles tez ma szerokie ramiaczka i bardzo latwo sie odpina i zapina. miseczki sa faktycnzie miekkie. ja jakis czas temu nosilam "twardsze" staniki ale gniotly mnie i bolaly mnie piersi, nie moglam wytrzymac caly dzien w staniku wiec kupilam laktacyjny o co za ulga:)
MAMA BY ALLES

Wow dziewczyny czy wy te piersi z importu macie? Takie wielkie;D:szok: a ja myślałam, że moje 80C to dużo:-D Popadam w depresję:-p Przyznać się, czym smarowałyście? Mi tylko jeden rozmiar wskoczył. Może będzie więcej jak produkcja się zacznie.

Rozumiem, że żadne okna mi nie zostały do mycia:-D ja jakoś odkąd jestem w ciąży to i prasować zaczęłam. Szalona:-D To która podrzuca pierwsza do prasowania:>?

dzień dobry:)
my właśnie po wizycie położnej. Nadia w ciągu 5 dni przybrała 200 g, waży 3770, dobija z powrotem do wagi urodzeniowej:) Cała reszta jest ok , następna wizyta za tydzień:)

co do biustonoszy laktacyjnych to polecam Alles, można je kupić w Dziecięcym Ekspercie na ul. Sowińskiego. Szerokie ramiączka plus bardzo łatwe odpięcie miseczki(na jedno klik);-)

tak czytam posty dziewczyn , których marzeniem jest cc. Doświadczyłam i porodu siłami natury przy pierwszym dziecku i cc przy Nadii. Powiem tak lepszy jest poród siłami natury. Pod każdym względem. Jeśli tylko nie ma żadnych poważnych przeciwskazań , z mamą i maluszkiem jest wszystko dobrze to tylko i wyłącznie rodzić samemu.

Zmykam troszkę poleżeć
miłego popołudnia

Witajcie "stare" i "nowe" ciężarówki i mamuśki:)

vii - gratuluję :)

Ja dopiero wróciłam ze Świebodzina. W piątek ledwo zajechałam na Dzień Babci, a później było już tylko gorzej. Mama się mną super opiekowała. Soboty i niedzieli nie pamiętam, bo cały czas między łóżkiem a łazienką lewitowałam. Nie wiem, czy to zatrucie pokarmowe było, czy jakiś dziwny wirus, ale na szczęście już doszłam do siebie. Udało mi się uniknąć szpitala:) Mały nadal kopie, więc chyba wszystko ok z nim.

Po powrocie do domu okazało się, że mój mąż też choruje, ale to chyba jakieś grypsko. Nic mi nie mówił przez tel., żeby mnie nie martwić. Dziś nie był w pracy. Jak nie urok, to ...inne dolegliwości:)

Miłego wieczoru:)

reklama
Anias super że Nadia rozwija się prawidłowo i rośnie jak na drożdżach. Jeszcze trochę i będziesz jej kosmetyku kupować;)

Ja w sumie to chyba bym wolała rodzić przez SN no ale ja nie mam wyboru. Tyle sie nasłuchałam o CC że strach się bać.

Zawalka ładnie roznosić zarazki:>? :-p Mam nadzieję, że Ty i Twój małżonek szybko dojdziecie do siebie.

Do góry