reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Witam!

Jaki miły i mroźny dzionek się zapowiada:):-)

Marttini dobrze, że już Tobie lepiej. Ciąża sama w sobie potrafi zmęczyć a jeszcze jak się choruje to w ogóle masakra. Grunt że już lepiej!

Myyszaaa Miłej wizyty u lekarza:p będzie pewnie pasjonująca. I zobaczysz maleńką:-)

Musze się wam pochwalić no muszę, ja też byłam u lekarza i okazało się, że pomimo że chodzę i jem cały czas nic nie przytyłam:-D W sumie to nie wiem czy się tym martwić. Gin powiedział, że dziecko się rozwija prawidłowo a jak ja nie mam żadnych dolegliwości to nie mam się czym martwić. Teraz to już bezkarnie zjem dwa śniadania:-D

Emri jak egzamin?

Miłego Dnia Kobitki;D

reklama
Witajcie prawie rano,
Dziewczyny przy kasach korzystajcie z przywilejow, w koncu po to sa! W tesco kiedys Pani w zwyklej kasie jak stalam powiedziala, ze trzeba bylo podejsc bez kolejki, ja jej na to, ze to nie jest kasa pierszenstwa wiec pewnie inni kolejkowicze by mnie zjedli a ona, ze spoko ona by to wziela na siebie. Takze maja chyba jakies odgorne zalecenia.

apmg - mam nadzieje, ze juz urodzilas!

marttini - ciesze sie,ze juz przeszlo chorobsko. Hehe masz taka diete jak ja ;)

Madzioszka - nie przytylas wlasnie dlatego, ze sie ruszasz! Jedz na ile masz ochote (pozniej moze byc z tym roznie). Fajnie, ze z malutka wszystko dobrze :)

Pochwale sie (mam nadzieje,ze nie przedwczesnie), ze u nas od wczoraj lepiej. Zmienilismy sab simplex na lefax (tez niemiecki) i wczorajszy wieczor byl jak marzenie! Oby poskutkowalo na dluzej. No chyba, ze ma to zwiazek z przejsciem na biale pieczywo i zrezygnowaniem z nabialu (chociaz dla mnie to glupota no ale sprobuje kilka dni).
Kilka dni stosowalam to odciaganie 1 fazy mleczka ale nie bylo zadnej roznicy, wiec to nie w tym problem.
Dzisiaj wizyta w przychodni w sprawie przepuklin (doszla tez pepkowa) malego. Trzymajcie kciuki zeby nie byl konieczny zabieg, bo sie chyba zaplacze :(

Milego dnia paniom zycze :)

kotoryba oczywiscie trzymam kciuki zeby to nie bylo nic powaznego z ta przepuklina!!! no i fajnie, ze ten lefax dziala, rodzice i dzidzia beda szczesliwsi dzieki temu:)
madzioszka z tymi kg w ciazy to sie zdaza, ze kobiety wrecz waza mniej bo mialy z czego schudnac. ja np. pzred ciaza bylam szczupla i teraz bardzo malo tyje i lekarz zawsze kreci nosem jak mowie, ze przybylo mi np. 700g:)
mysza a jak tam miki:) nie mial zadnych sensacji po tych slodyczach? lasuch z niego niezly:)
emri napisz jak tam egzam.
apmg mam nadzije, ze twoje objawy okazaly sie prorocze!

Dzień dobry, cześć i czołem! :-D

Faktycznie zagęszcza się kolejka do porodów. Apmg trzymam kciuki za szybkie przytulenie dzieciątka do piersi! Potem kolej na Beti, dalej kordek,trochę oddechu, Madzioszkaa, ja i Myyszaaa :tak: Ale coś mi się kojarzy, że jeszcze ktoś witał się z marcowym terminem, lecz chyba mniej aktywnie tu zaistniał...
Ja sobie wczoraj zrobiłam popołudnie dla ducha, obejrzałam Jasełka moich przedszkolaków :) i podpatrywałam warsztaty plastyczne z rodzicami, żeby być na bieżąco. Wróciłam zmęczona, ale przynajmniej dzień wyglądał inaczej niż zwykle.

W kwestii zakupów i kas pierwszeństwa - nie doświadczyłam ustępst, sama też nie mam zwyczaju (niestety) domagać się swoich praw. Dobrze wiedzieć, że nie tylko mój mąż przeżywa koszmar wspólnych zakupów hihi

Marttini cieszę się, że już się polepszyło! :-)

Trzymam kciuki za dobre wieści w kwestii przepuklin Katorybo! ;-)

Co do kg - ja narazie doliczyłam się 8 na plusie, ale od dwóch tygodni waga nie podnosi się, a nawet leciuteńko spadła.. Ja się nie gniewam z tego powodu hihi.

Pozdrowionka pełne słonka!!

Trochę mnie dziewczyny pocieszyłyście swoimi wpisami co do wagi, bo ja jak na razie nic nie przytyłam a to już 17 tc. Mi to nie przeszkadza bo niby dzidzia ma prawidłową wagę, ale oczywiście wszyscy na około się martwią ;)

:):)

Myszko - trzymam kciuki za wizytę:) tak się jakoś czeka na te wizyty co nie??od wizyty do wizyty..hehe - na pewno będzie dobrze:)

Madzioszka - ale Ci dobrze z tą wagą...jeśli tylko dzidziuś rośnie dobrze i prawidłowo się rozwija, to absolutnie się wagą nie przejmuj!!! Ja to już dawno się pożegnałam z figurą motylka - jakoś tak mam, że i z Bartusiem szybko tyłam i teraz też...czuję się słonikowato i aż ciężko mi patrzeć w lustro;/ jakaś taka nie swoja jestem - już 10kg prawie do przodu, pomimo tego, że na początku schudłam...ale pocieszam się, że będzie tak jak za pierwszym razem i szybko się zgubi nadmiarowe kg:) w 3 m-ce po porodzie ważyłam 7kg mniej niż przed ciążą, a po zakończeniu karmienia w sumie do zajścia w drugą ciążę ważyłam 5kg mniej niż przed pierwszą...ciekawe jak będzie teraz - póki co nie objadam się Bóg wie czym, jem normalne posiłki i sobie rosnę hihihihi Z Bartusiem tyłam tak do 32tygodnia potem przestałam, a nawet trochę schudłam...suma sumarum na porodówkę szłam z 16kg słodkiego ciałka:)

Katorybko - widzisz - sprawdziłaś i jednak to nie mleczko - więc może rzeczywiście "klasyczne" kolki???dobrze, że lefax przynosi ulgę, mam nadzieję, że jak wrócicie od lekarza, to tylko z dobrymi wieściami.Trzymam mocno kciuki!!!!

Apmg - co u Ciebie???wiesz, że może jesteśmy sąsiadkami?????

katoryba u mnie ten lefax też tak błyskawicznie zadziałał, ale nie wiem czy to nie był przypadek, ja potem młodemu dawalam jeszcze grippwater. oby na plasterkowaniu sie skończyło

czy wiecie cos o jakiś zajećich na ferie zimowe dla maluszków, bo już mam dosć siedzenie z mlodym w domu

Witajcie Mamuśki;) Ja właśnie po egzaminie, nie wiem czy był trudny czy łatwy, bo w ogóle nie uczyłam się do niego...Ale stosowałam kilka wyliczanek (bo był test), a co się dało krótko mówiąc zerznęłam;)

Katoryba daj znać co u lekarza, naprawdę mocno trzymam kciuki;)))

Wy się martwicie, ze tak mało tyjecie, a ja to koszmary miałam z tym związane...23 kg przytyłam, smutne to:( A na razie tylko 12 zgubiłam, aż się płakać chce...Katoryba wygląda jak szczypior, a ja jak pęczek szczypioru:/

Vii kochana czekamy na Was!!!!

Sorry dziewczyny, że ja tak pomijam niektóre tematy, ale ciągle nie moge sie ogarnąć z czasem:)

Ppatga ja nie jestem w temacie z zajeciami dla dzieciaków.

Izuniek A Ty pracujesz w przedszkolu? A Można wiedzieć w którym?

Emri jak możesz pomijać tematy:-p To oburzające:-D:-) Czasem Ty taka produkcja idzie, że naprawdę ciężko ogarnąć co i jak. Egzamin na pewno będzie do przodu;) Piękny test z tej metodologi prawda?

Katorybo Mam nadzieję, że Boluś szybko się uwinie sam z tymi przepuklinkami i będzie w porządku!

Ja w sumie w ciąży przytyłam 2,900 kg. no ale jak się doda 2 zgubione na początku to 4,900 chyba nie jest aż tak źle. Zaczęłam się tym schizować ostatnio.

wiadomo już kiedy Vii wychodzi?

reklama
My juz po wizycie. To była druga wyprawa autem małego (1-powrót ze szpitala) i mały jak aniołeczek oglądał sobie widoczki za oknem. U lekarza to samo - nawet się śmiał trochę, ani razu nie zapłakał (tylko jak już pakowałam go do kombinezonu), dlatego pani doktor nie mogła pooglądać jak te przepukliny wyglądają naprawdę (a wyłażą jak płacze), ale jej zdaniem nie ma powodu do interwencji póki co, skoro jak jest spokojny to wygląda to tak jak wygląda. Dała skierowanie do chirurga dziecięcego w razie W. Mały waży 3800, przybiera b. ładnie (+270 przez tydz). Po wizycie pojechałam jeszcze z małym na spacerek i teraz ciągle kima obok mnie - normalnie inne dziecko!
Dzięki za trzymanie kciuków - to chyba pomogło :)

Teraz trzymajcie kciuki żeby Hania i vii jutro mogła wyjść do domu, bo jeśli wszystko będzie już ok to taki właśnie jest plan.

Dziewczyny na wagę nie ma co patrzeć jeśli z ciążą jest wszystko ok - to indywidualna sprawa. Mi teraz brakuje 2kg do zrzucenia (do stanu sprzed ciąży) ale chyba będzie więcej bo mały wyciąga wszystko co może, no i ta dieta...

emri - przecież Ty wyglądasz super, o jakich pęczkach szczypioru Ty mówisz? Masz już ponad połowę mniej! A to dopiero 3 tyg od porodu. Poczekaj jeszcze 3 tyg i też jeszcze zlecisz z wagą.

ppatqa - a jak długo podawałaś lefax? my też mamy gripe water i podajemy od czasu do czasu.

Wiecie co tak sobie pomyślałam, że może to wczorajsza kolęda i znak krzyża księdza na czółku Bolcia go tak odmieniły a nie lefax? :| Może coś w tym jest? hmmm... W sumie był spokojny już przed podaniem lefaxu...

Ostatnia edycja:
Do góry