reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Witam dziewczyny !
To i ja się dołączam do ekipy tych co spać nie mogą. Wstałam o 6 zjadłam śniadanie i do 9 ogarnęłam mieszkanie nastawiłam prania.
Teraz czas na drugie śniadanko o błogie lenistwo :-)
Gratuluje dla świeżych mamuś :-)

reklama
Morella właśnie widzę:-D Konkretnie na kiedy Ty masz? To nie jestem bezpośrednio za Beti lżej mi:D

Myyszaa Ja mogę sprzątać jasne, tyle że zajmie mi to 5 razy dłużej niż normalnie:p no okna lubie myć;D

Mój termin porodu 17.03 :) W głębi duszy liczę na cesarkę i wcześniejsze rozwiązanie.

Do dziewczyn po planowanej cesarce: Czy wcześniej anestezjolog przeprowadzał z wami jakiś wywiad czy dopiero przed samym porodem? Czy w szpitalu w zg robią przed cesarką lewatywe czy trzeba zrobić wcześniej w domu?

Dlaczego liczysz na cc? Ja będę miała ale nie umiem Tobie odpowiedzieć na te pytania. Będę u swego gina to go o wszystko zapytam. 17 jest ładna datą ja chce mieć czwartkowe dziecko ciekawe czy mi pozwolą:D

Madzioszkaa- tak jak już wcześniej pisałam myślałam, że moja korekcja wzroku będzie wskazaniem do przeprowadzenia cc ale jednak nie. Nastawiłam się już psychicznie na cesarke a porodu sn boję się panicznie.

Wczoraj byłam w focusie. W h&m na dziale dla ciężarówek wystawili kolekcję bielizny dla ciężarnych i mam karmiących. Duży wybór i całkiem ciekawe modele biustonoszy laktacyjnych. Chciałabym się wcześniej w taki zaopatrzyć ale nie wiem jak to będzie z rozmiarem, czy jak kupię o rozmiar większy to wystarczy? Czy lepiej się wstrzymać i zobaczyć jak to będzie po porodzie? Do tej pory chodzę w stanikach sprzed ciąży.

Agateczka witam;)

Moorella tak pamiętam pisałaś o korekcji. Pytałaś swojego ginekologa o to? Jakie ma zdanie co do wysiłku? mogę zapytać mojej okulistki co o tym myśli jak sie do niej niedługo wybiorę.

Co do CC - pamiętam jak pisałaś, ale myślałam że już masz konkrety :-)
Co do stanika - to polecam po nawale ... albo też teraz pod koniec - ale licz się z tym że możesz przytyć :-) jeszcze do marca :-)

Pozdrawiam

Cześć Dziewczynki :-)

Cóż za poranna (przedpołudniowa) aktywność :D Ja też dziś wstałam wcześniej niż zwykle i jestem lekko "kopnięta" przez zmianę nawyku czasowego :-D

Witam Agateczka!! Jesteś z Dęblina w lubelskim czy z jakiegoś innego? :)

Moorella - podobno najlepiej kupować staniki w 36 tygodniu, bo do tego czasu biust rośnie. A wiadomo, że ciasnego nie kupisz. Najwyżej wyślesz po urodzeniu kogoś do sklepu po kolejny, większy;-)

No to faktycznie niedługo i na marcóweczki przyjdzie czas :happy:

A ja i mój M. wybieramy się dziś (NARESZCIE) na zakupy dla Maleńkiej :-) Nastawiam się psychicznie na szał wyboru między kolorami, zwierzątkami na ciuszkach i pościelach hihi Pralka i proszek już czekają na małe ubranka! Akcję czas zacząć!

Chyba wypada skorzystać ze słońca i trochę podreptać po świecie...

reklama
Moorella tak pamiętam pisałaś o korekcji. Pytałaś swojego ginekologa o to? Jakie ma zdanie co do wysiłku? mogę zapytać mojej okulistki co o tym myśli jak sie do niej niedługo wybiorę.

Wizytę u mojego gina prowadzącego mam w przyszłym tygodniu i będę się go pytać co można jeszcze z tym zrobić. Zdaniem okulisty wysiłek może ale wcale nie musi wpłynąć na pogorszenie widzenia ale przecież gwarancji mi nie da, że nic się nie stanie a sporo zainwestowałam w moje oczy.

Ja dzisiaj jestem super aktywna. Wstawiłam kolejne pranie mini ciuszków Poli i piekę karpatkę na wizytę znajomych :-)

Do góry