reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hejka!
ja tez zycze udanych zakupow i urzadzania pokoiku. my ostatnio ustawilismy mebelki w odpowiednich miejscach, jeszcze tylko trzeba polke o obrazek zawiesic:) ja w poniedzialek ide kupic matercyk dla malucha i jeszcze stelaz do wanienki. wie moze ktoras was ile mniej wiecej ten stelaz w sklepach kosztuje?

reklama
Dzień dobry!
Miłych zakupów dla Vii:) Może jak pokoik będzie czekał to sie mała zmobilizuje:tak: pokażesz jej te piekne ściany i będzie się spieszyć.

Beti zdaje się że stelaż w granicach 60-80 zł. Patrzyłam ale to było dawno;)

Miłej soboty życze paniom;)

czesc dziewczyny:)
u mnie po staremu,zero oznak porodu
vii mi sie podoba imie kalina, malina, klementynka a chlopak cyprian, moja coreczka bedzie nataszka:)
betii jak nazywa sie twoja polozna i ilie bedziesz placic??

Witajcie Mamuśki:) Przyjechały do nas babcia i prababcia, miały pomóc, a tu tylko utrudnienia z nimi...Co chwilę gdzie to, gzie tamto, a może to, a tamto. Chyba za długo mieszkamy sami i szczerze mówiąc ta wizyta bardziej szkodzi niż pomaga, ciągle nie mam czasu:/ A nasz Filipo rośnie jak na drożdżach;) Urodził się 3680, spadł w 2 dobie do 3490, a wczoraj ważył już 3820. Położna powiedziała, że za dużo je...no ale co jak głodny;) czasami je co godzinę, a czasami nawet co 3, jeszcze się nie uregulował. W nocy budzi się tak 3 razy, także nie jest źle;) Częściej karmię na leżąco, bo nadal mam kłopoty z pupcią, ale wypróbowałam też poduszkę-fasolkęi rewelacja do karmienia;) Mały leży, szamie, a ja spokojnie mogę czytać gazetę;)

Nawet nie próbuję Was nadrabiać;) Chyba trochę Mamusiek nam przybyło, więc witam;)

Dziewczyny, o której dajecie wit. D? Bo ta położna tak namieszała, ze się pogubiłam...Bo D to już nie??? A z K poczekam jeszcze tydzień. A i wczoraj położna zobaczyła Persil, ale mnie opierdzieliła...Od razu zauważyła jakieś przebarwienia na buźce Filipa...

A ja dzisiaj jestem po dwóch wizytach: księdza i kuzynki z mężem i moim 3 letnim chrześniakiem. Ksiądz wypytywał się mnie o ciąże tak jakby niedługo sam miał zostać tatusiem:) Kuzynka się śmiała z mojego męża, że ze szmatką latał za chrześniakiem i ciągle mu zabierał różne sprzęty, które wpadły mu w rękę:) Niech się pomału przyzwyczaja, że z dzieckiem nie jest tak łatwo zachować porządek.
Najadłam się ciasta i teraz dopadła mnie megazgaga.

vii jak tam zakupy się udały?

emri - a jak się czujesz jako świeżo upieczona mama?

Dziewczyny, o której dajecie wit. D? Bo ta położna tak namieszała, ze się pogubiłam...Bo D to już nie??? A z K poczekam jeszcze tydzień. A i wczoraj położna zobaczyła Persil, ale mnie opierdzieliła...Od razu zauważyła jakieś przebarwienia na buźce Filipa...
Trochę nie rozumiem z tymi wit :) ja daję K od 9doby rano kapsułkę a D od 3tyg+1 wieczorem kropelkę (dzisiaj się 3 wkropliły :/ mam nadzieję, że to nic strasznego...)
Olać położna. A Ty widzisz żeby po persilu coś nie tak było?

Emri super, że już jesteście w domku i, że odnajdujesz się w nowej roli, a Filipek tak ładnie rośnie :) no i olej położną... jak sama nie widzisz, że coś się dzieje po persilu to niech ona sobie gada... przecież nie chcesz wychować małego alergika hodowanego pod kloszem...

my właśnie skończyliśmy walczyć z pokoikiem Hani... tzn prawie... muszę poukładać na pólkach, a już nie mam mocy... no i część listw przy sufitowych zostało do przyklejenia... ściany mamy takie krzywe, że masakra coś zrobić :( no, ale i tak jestem zadowolona z efektu końcowego :) może zachęci małą do wypełznięcia na światło dzienne ;)

Apmg a jak tam u Ciebie ?? coś zamilkłaś... rodzisz ?? :)

a tak w ogóle może ktoś zaproponuje jakieś spotkanie ?? bo wiecie moja kolej teraz na nie nie przyjść ;)

Ostatnia edycja:
witajcie w niedzielny poranek :)))
Emri super, że mały ładnie je i rośnie :) a położną się nie przejmuj, niech sobie pogada, Ty jesteś z małym cały czas i na pewno jak coś się by działo ze skórą to zauważysz, co do witaminek to ja na razie się nie orientuję (tyle wiem od Katoryby, że K od 8 doby:-))
Katoryba a jak Twój Bolcio? dalej tak ładnie śpi po herbatce koperkowej? ale to Ty ją pijesz czy dopajasz małego?
Zawalka ja miałam zgagę przez całą ciążę do teraz i to generalnie co bym nie zjadła, chyba tylko woda mineralna mi nie szkodziła, mam nadzieję, że to minie po ciąży ;)
Vii teraz jak już pokoik gotowy to mała na pewno zechce wyjść :)) (zresztą chyba dziś masz termin wytypowany przez Katorybkę;-)). Ja z mężem walczymy na razie z remontem, już chciałabym żeby był koniec bo w całym mieszkaniu pełno kurzu a pies śpi z nami w pokoju bo na przedpokoju nie ma ani centymetra kwadratowego miejsca ;)
Czy Wy dziewczyny też miałyście (lub macie) takie drętwienia dłoni od nadgarstka i palce? Niby lekarz kazał się tym nie przejmować ale czasami mam problem z utrzymaniem czegoś dłużej np. noża.
A Myyszaaa gdzie się ukrywa?
pozdrowionka Mamuśki :)

Ostatnia edycja:
reklama
I ja się dzisiaj witam, dość wcześnie jak na mnie:)

Niestety tak mi ręka zdrętwiała, że już musiałam wstać.Kordek - ja właśnie tylko w nocy mam takie drętwienie nadgarstka, później mi przechodzi. Tylko często muszę ręce opuszczać w dół.Mi też lekarz powiedział, że to normalne i żeby się tym nie przejmować. Całe krążenie krwi przenosi się na podbrzusze i olewa dłonie:)

Miłego dnia dziewczyny:)

Do góry