reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Chyba jednak kupie to łózeczko i będę miała dodatkowe miejsce do chowania bo nie mam nawet miejsca.

Bosko teściowie odwołali wizyte:wściekła/y: to żem w ciąży nie znaczy, że siedze i sie nudze;/

My dla syna chcieliśmy Szymon ale teraz to co drugi chłopak tak ma to staneło na Aleksander w zdrobnieniu Alex. Dla dziewczynki był większy problem przebreneliśmy przez Roksany, Agnieszki w końcu staneła na Beata przez chwilę miała być Beata Kamila, ale Kamilę też nam odradzają. Jakieś zbiorowe obrzydzenie do imienia czy co:-p
Ja mówie, że będę wołać ej Ty:-D

reklama
vii - podoba mi się Janek, Piotr (ale wersja: Piotrek źle mi się kojarzy), Paweł (ale tak nazywa się mój mąż), sama nie wiem...mam problem z wyborem jedzenia w knajpie, czy bielizny w sklepie, a co dopiero imię dla dziecka na całe jego życie. Czuję, że będzie ciężko.

nie martwcie sie ja tez nie mam jeszcze imienia dla synka a spojrzcie na moj suwaczek:) jakos zadne nie wydaje misie dosc dobre:)
madzioszka mi sie wydaje, ze lozeczko jednak jest potrzebne, dzieci chyba spia w nich do 2 roku zycia. u nas maly ma swoj pokoj i po jakims czasie bedziemy go tam kladli wlasnie w lozeczku a wczesniej u nas w sypialni:)
zawalka gratuluje synka:)

faktycznie duzo was sie zrobilo na koniec marca a ja sie czuje samotna;-) bo tylko chyba ja jestem na luty poki co?! przede mna ania i vii urodzi, pozniej ja i wy wszytskie w marcu:)

ale się rozpisałyście Dziewuszki :)
witam :)
co do tego łóżeczka to napiszę tylko, że moi znajomi zrezygnowali z kupna i teraz synek ma 3,5roku i nie chce sam spać więc tydzień śpi z mamą, tydzień z tatą i to już wcale nie jest wesołe
Beti mi się tak ciągle wydaje, że urodzę szybciej niż w połowie marca, tym bardziej, że z usg często pokazuje koniec lutego więc może będziemy we dwie :)))
Emri super, że już jesteście w domku :))) pozdrowionka dla Was :))

Ostatnia edycja:
Madzioszkaa - oczywiście, że kup łóżeczko. Każde dziecko od maleńkości powinno mieć swoje miejsce do spania. Mój mały śpi w łóżeczku od pierwszej nocy. Myślałam, że na początku będzie spał z nami jakiś czas ale nie - nie ma z tym problemu. W nocy po prostu wstaję, biorę go do przebrania i karmienia i odkładam z powrotem. Ani razu z nami nie spał, chyba tylko raz leżał z pół godz. ale jak już nie spaliśmy. Nie wiem jak inne mamy ale ja nie karmię na leżąco tylko siedząco (w fotelo-krześle) i myślę po czasie, że jest to dobre rozwiązanie, bo mam kontrolę nad tym jak długo mały je, nie przysypia przy cycku traktując go jak smoczek i dlatego w dzień nie mam z tym problemu a mały po 3,5tyg ma już ustalony mniej więcej cykl dnia. Także polecam łóżeczko.
A propo umawiania się i odwoływania - coś jakby o mojej położnej...
Aleksander to w zdrobnieniu chyba Olek co? ;P ej Ty - dobre imię :) ciekawe co na to pani w USC ;)

zawalka - Janków teraz jak mrówków, bardzo popularne imię ostatnio. Może Paweł Junior? :)

Katoryba właśnie też myślę, że lepiej łóżeczko szczególnie, że od lipca już powienen być wolny pokój dla małej. Mam lekki sen więc nie będzie problemu ze wstawaniem. Jak coś to tatuś się zaoferował, że będzie dzielnie podawał dzieciaczka. Ciekawe jak długo będzie miał taki zapał;)

Aleksander faktycznie zdrabnia się Olek najczęsciej ale mi się nie podoba i jak już uczyłabym Alek, Alex. Wydaje mi się, że można tego nauczyć. Chciałam dać Michała ale raz, że mam bratanka dwa z zestawieniem z nazwiskiem będzie dziecko miało problem w szkole kojarzy sie z jedną postacią historyczną. Podoba mi się też Remigiusz, Jonasz ale oba małżon odrzucił.
Dla córy chciaąłm Miłka ale to zdrobnienie i trzeba by ją nazwać Miłosława a to już mi nie brzmi staneło na Beacie. Ej Ty myślę że w USC byłoby dużo do tłumaczenia ewentualnie moge jako drugie nieformalne nadać:-D

to dzisiaj ja pierwsza się witam :)

czekam na śniadanie i jedziemy kupić listwy podłogowe i sufitowe do pokoju małej :) zawiesimy dzisiaj karnisz i firankę i koniec :) różowy pokoik na nią czeka... oby tylko raczyła wyleźć...bo póki co próby "popchania" jej nie działają...

miłego dnia Laski :)

reklama
witam się i ja :)
Vii udanych zakupów!!
ja idę się położyć bo dziś od 3 rano bezsenność mnie dopadła
miłego dzionka dla wszystkich :))

Do góry