reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Dziś tylko chwila bo padam na twarz. Mały dzisiaj dostał herbatkę koperkową - rewelacja. Od razu zasnął jak kamień. Połozna się pojawiła nawet przed spacerem i to zadzwoniła wcześniej (szok). Bobas nam się spasł - przybrał przez 8dni 225g! (ma teraz 3315), gdzie książkowo tygodniowo noworodki przybierają 125g.

Madzioszka - jak ja bym nie miała fotelika w zestawie w wózku to kupiłabym jakiś lepszy fotelik - maxi cosi albo recaro. Co marka to marka jednak w tym przypadku ma znaczenie.

Izuniek - witaj :)

reklama
Hej
Wczoraj wieczorkiem spacerek sobie zrobiłam :-D Więc melduje że jestem wyspana :-D I dziś dzień kontroli Mikiego - zobaczymy czy Anginy poszła precz :-)
Izuniek - witaj :-)
Madzioszka - jeśli nie planujesz kupić wózka 3 w 1 to zgadzam się z Katorybą szukaj czegoś z firm - Recaro, Maxi Cosi :-) Ja sama mam z bebe Confort - Jeszcze po Mikim :-)

Katoryba - no gratuluje :-D Co do koperkowej to znane jest mi jej działanie :-D Miki nie lubił jej - za to ja w siebie wmuszałam :-D Bo mu pomagała :-)

Beti - wow - w sumie nie wiedziałam że tak się wybronią z tego znieczulenia :-(

Pozdrawiam

Witam z rana;) No może nie az tak rano jak Myyszaaa ale zawsze.

Kiepska sprawa z tym znieczuleniem, co oni do jasnej w rzeźnie chcą sie bawic? a co z hasłąmi rodzic po ludzku i bez bólu? Szkoda słów norlamnie.

za fotelikiem to się będę rozglądac w najbliższych dniach bo nie wiem kiedy znajdę później na to wenę. Może wcele.

Vii - jak samopoczucie?

Myyszaaa
- jesteś zadowolona z bebe comfort? patrzyłam i wizualnie mi sie podobał.

Katoryba
- oj tam spasł po prostu rośnie dostatnie:-) na tym etapie kochanego ciałka nie za wiele.

Ja mam dziś nalot teściów już się cieszę;-). będę latać jak chomik na starydach i dotego budzik mi nie zadzwonił. Znaczy on chyba dzwonił tylko ja go zignorowałam. Dobrze że mam koty, które dopominają się o jedzenie to mnie obudziły;)

Miłego dzionka mamuśki!

Witam się i ja..

Myyszaaa mam nadzieję, że Miki wreszcie pozbył się anginy i, że wo ogóle odpuszczą Wam te wszystkie infekcje i przeziębienia :)

Madzioszkaa
ja też bym kupiła lepszy fotelik, gdyby nie było go w zestawie.... co dow izyty teściów to u mnie bywa podobnie, na szczęście byli tydzień temu i teraz czekają z wizytą aż się mała urodzi...

Katoryba
wczoraj widziałam Bolusia :) słodziak do zjedzenia :) tak słodko spał... Tylko jakoś Ciebie przegapiłam w sklepie ;)

Beti ja też płaciłam 50 zł no, ale to chyba logiczne skoro u tego samego lekarza ;)

no i jak można się domyśleć nie urodziłam według swojej wizji 13 stycznia... nadal czekamy w dwupaku... Humor mam trochę lepszy... nie mogę się napatrzeć na pokoik, który mam nadzieję już dzisiaj będzie skończony :) i może wreszcie mała zechce wyjść :)

zostawiam też info na grupie :)

miłego dnia Babole moje :)

Dzieńdoberek :)

Akurat ostatnio rozmyślałam z moim M. o foteliku, a tu proszę - i Wy o tym piszecie :) Waham się okropnie, drogi Maxi Cosi czy o wiele tańszy np. Baby Design (tu nawet już kolorki wybrałam) albo dopasowany do wózka... Naczytałam się o tych testowanych i ... klops. W "Dariuszu" mają te bez testów, w Tobi zato z górnej półki asortyment...

A Wy wszystkie robicie badanie na paciorkowca, bo...? Z tego co wiem to i tak wykonują je w szpitalu jak przyjmują rodzącą... Wyjątek, wcześniej musi je zrobić kobieta, która chce korzystać z wanny przy porodzie.

Myyszaaa - Życzę zdrówka dla synka. My chyba mamy zbliżony termin :) i Madzioszkaa też blisko nas :)

Vii - może zacznij myśleć na opak, tzn. że jednak jeszcze nie chcesz urodzić, to wtedy Malutka wyskoczy :)

Optymizmu na dziś da Wszystkich :) Świat jest piękny :p

Witam z rana;) No może nie az tak rano jak Myyszaaa ale zawsze.

Kiepska sprawa z tym znieczuleniem, co oni do jasnej w rzeźnie chcą sie bawic? a co z hasłąmi rodzic po ludzku i bez bólu? Szkoda słów norlamnie.

za fotelikiem to się będę rozglądac w najbliższych dniach bo nie wiem kiedy znajdę później na to wenę. Może wcele.

Vii - jak samopoczucie?

Myyszaaa
- jesteś zadowolona z bebe comfort? patrzyłam i wizualnie mi sie podobał.

Katoryba
- oj tam spasł po prostu rośnie dostatnie:-) na tym etapie kochanego ciałka nie za wiele.

Ja mam dziś nalot teściów już się cieszę;-). będę latać jak chomik na starydach i dotego budzik mi nie zadzwonił. Znaczy on chyba dzwonił tylko ja go zignorowałam. Dobrze że mam koty, które dopominają się o jedzenie to mnie obudziły;)

Miłego dzionka mamuśki!

Wiesz co nie mogłam narzekać - Miśkołak mi w nim nie płakał - ładnie spał - szybko się go mocowało :-) Po 4 miesiącach kupiliśmy my kolejny bo w tamtym już się nie mieścił:-) Teraz jeździ w Chicco Key one:-)

Witam się i ja..

Myyszaaa mam nadzieję, że Miki wreszcie pozbył się anginy i, że wo ogóle odpuszczą Wam te wszystkie infekcje i przeziębienia :)

Madzioszkaa
ja też bym kupiła lepszy fotelik, gdyby nie było go w zestawie.... co dow izyty teściów to u mnie bywa podobnie, na szczęście byli tydzień temu i teraz czekają z wizytą aż się mała urodzi...

Katoryba
wczoraj widziałam Bolusia :) słodziak do zjedzenia :) tak słodko spał... Tylko jakoś Ciebie przegapiłam w sklepie ;)

Beti ja też płaciłam 50 zł no, ale to chyba logiczne skoro u tego samego lekarza ;)

no i jak można się domyśleć nie urodziłam według swojej wizji 13 stycznia... nadal czekamy w dwupaku... Humor mam trochę lepszy... nie mogę się napatrzeć na pokoik, który mam nadzieję już dzisiaj będzie skończony :) i może wreszcie mała zechce wyjść :)

zostawiam też info na grupie :)

miłego dnia Babole moje :)

Jeszcze nie :-( Jeszcze 3 dni mamy antybiotyku - Lekarka poopowiadała ile to ma angin u dzieciaczków - i co by jeszcze tydzień Go w domku potrzymać :-( Więc Katorybko narazie cię nie nawiedzę :-(

Dzieńdoberek :)

Akurat ostatnio rozmyślałam z moim M. o foteliku, a tu proszę - i Wy o tym piszecie :) Waham się okropnie, drogi Maxi Cosi czy o wiele tańszy np. Baby Design (tu nawet już kolorki wybrałam) albo dopasowany do wózka... Naczytałam się o tych testowanych i ... klops. W "Dariuszu" mają te bez testów, w Tobi zato z górnej półki asortyment...

A Wy wszystkie robicie badanie na paciorkowca, bo...? Z tego co wiem to i tak wykonują je w szpitalu jak przyjmują rodzącą... Wyjątek, wcześniej musi je zrobić kobieta, która chce korzystać z wanny przy porodzie.

Myyszaaa - Życzę zdrówka dla synka. My chyba mamy zbliżony termin :) i Madzioszkaa też blisko nas :)

Vii - może zacznij myśleć na opak, tzn. że jednak jeszcze nie chcesz urodzić, to wtedy Malutka wyskoczy :)

Optymizmu na dziś da Wszystkich :) Świat jest piękny :p

Mamy wszystkie około 20-30 marca :-D Co do sklepów - to jest jeszcze Bobas na mieście :-)Plus my akurat nasz kupowaliśmy 3 lata temu - gdzieś na wyszyńskiego :-)

Pozdrawiam :-)

Dzień dobry wszystkim:))) Jak się cieszę,że już w domu!!! Ale po tygodniu nieobecności to mam sporo do narobienia i w domu i tutaj;) Teraz gotuję rosołek mój wymarzony, więc znowu spadam;)) Buziaki Kochane;)

Witajcie dziewczyny.
Ja również chyba przestawiam się na wstawanie do maluszka. Nie śpię od 5, doleżałam do 7. Wykąpałam się, zjadłam sniadanko łącznie z kawką i dalej poszłam spać ... do 11.40 :-)
Katoryba - dziękuję Ci za linka z filmami. Wciągnęłam wszystkie za jednym zamachem ;) Bardzo fajna wiedza w pigułce.
Co do fotelika ja kupiłam recaro razem z isofixem. Jest naprawdę fajny, można go powiększyć, wygląda naprawdę solidnie.
Dziewczyny czy powinnam wyprać dziecku nową kołderke (chodzi mi o to wypełnienie poszewki ;)) i ochraniacz na łużeczko i czy powinnam prac materacyk w wózeczku i całe jego wnętrze?

Cześć kobitki,
Wczoraj położna pokazałam nam jak robić maluchowi masaż i mamy już 2 za sobą - wczoraj i dzisiaj. Małemu się chyba podobało, chociaż leżenia na brzuszku już nie ścierpiał (jak zwykle). Ciekawe jak ja mu mam wprowadzać masowaniem tą przepuklinkę jak on płacze i się spina jak jest rozebrany i to nic nie daje :(? Mam nadzieje, że mu to szybko przejdzie.

Beti - ja też płaciłam 50zł za paciorki

Myszaa - ale ta koperkowa jest dobra - sama sobie dzisiaj z chęcią wypiłam :)

vii - Ty to mnie chyba unikasz ;) w sklepie się nie widziałyśmy (ślepole) i potem w alejkach też :p uciekałaś czy jak? A ja ciągle obstawiam u Ciebie 13+3 - szykuj się na niedzielę :)
Tapeta położona?

Izuniek - poszukaj fotelika w necie, zawsze to taniej wychodzi. Paciorki robi się żeby maluch nie dostawał przy porodzie antybiotyku. Jeśli masz wynik ujemny ze sobą przy przyjęciu do szpitala, to tego nie podają.

emri - witaj z powrotem :)

moorella - ja bym nie prała wypełnienia (przecież poszewka się styka z dzidziusiem a nie wypełnienie), materacyka i wnętrza wózka też nie. Ochraniacz wypierz.

Ok. Lecimy z małym na spacerek :) Miłego dnia Paniom życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
tak izuniek jest jak pisze katoryba, zrobisz wczesnieja pociorka to nie dostaniesz antybiotyku w szpitalu bo zeby zrobic na niego badanie czyli wyhodowac go to potrzeba ok. tygodnia!
emri super, ze juz wrocilas do domku i mozesz znow z nami pisac. Jak tam wrazenia swezo upieczonej mamy?

Do góry