reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Ale Was wywiało...
Ja dziś znowu późno, bo była kolejna wizyta - tym razem teściowa. Zapowiedziała się już z trasy :| fajowo...
Zaliczyliśmy dzisiaj pierwszy spacer :) ubierałam małego nie do końca rozbudzonego i może dlatego ale był baaaardzo spokojny i spał przez cały spacer (30 min) raz tylko oczy otworzył na sek. Wózek sprawuje się świetnie, pięknie lawirował między psimi kupami na wpół roztopionych chodnikach.
Dziś podaliśmy wit.K i nie zauważyłam reakcji płaczem. Pod wieczór trochę płakał a wit. daliśmy rano więc to chyba nie ma związku.

kordek - wit. K podaję się od 8doby życia. Mój zdolny chłop kupił taką drogą w kapsułkach - wyciska się zawartość kapsułki prosto do buzi dziecka. Ale po tych atakach płaczu ostatnio położna sama zasugerowała, żeby odstawić wit.K i poobserwować czy czasem to nie jest reakcja na nią i że nic mu się nie stanie jak nie dostanie kilka dni tej wit.,bo być może mały reaguje płaczem na jakiś składnik dodatkowy w tym akurat produkcie.

vii - nie chcę Cię straszyć, ale właśnie lada moment może się zacząć :) oby jak najszybciej :) zostało jeszcze trochę tortu dla nas? ;)

Myyszaaaa - Ty jutro do focusa. Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio tam byłam :) Ostatnio jak gdzieś wychodzę to szybko, szybko żeby z pełnym cycem zdążyć do małego ;P a ostatnio nawet auto prowadziłam. Od listopada nie jeździłam i trochę miałam pietra ale gładko poszło :)

Dobranoc dziewczynki.

Ja bez małego na pierwsze zakupy poszłam jak miał 3 tygodnie :-D Mały został z tatą i butelką :p dość zabawnie się to skończyło :-) Wyciem mojego dziecka - bo z butli nie chciało :-) mama miała lepsze opakowanie :-D Ja od 20 grudnia - już się stęskniłam za wolnością którą daje auto :-)

ale tu pustki...

katoryba a zostało zostało :) cały czas czekaliśmy z nadzieję, że jednak się wyrwiecie ;) a nawet moja mama stwierdziła, że tort lepszy niż ja robię, więc do dzisiaj to działka G. ;) a ten Wasz wózeczek taki malutki, że jak wyjdziemy razem na spacer, to ja z tą swoją gondolą będę wyglądać jakbym pchała samochód przed sobą ;)

U mnie tort najlepszy teściowa robi :-) Z kremem z prawdziwej bitej śmietany :-D genialna sprawa :-)

A my podajemy kolejne dawki antybiotyku :-) Ja wybrałam się na spacer w tą piękną pogodę :-) Focus zaliczony :-D Ale jakoś mało ciekawie :-) Wczoraj było tak ślicznie ciepło :-D

Pozdrawiam:-)

vii-czekamy na reguralne skurcze:-) próbuję każdego z polecanych sposobów i póki co kicha:wściekła/y: są niereguralne i takie dziwne raz opasają cały brzuch a zaraz potem tylko dół brzucha.

vii-czekamy na reguralne skurcze:-) próbuję każdego z polecanych sposobów i póki co kicha:wściekła/y: są niereguralne i takie dziwne raz opasają cały brzuch a zaraz potem tylko dół brzucha.

A jak z ciśnieniem ? jeśli piszesz że tak spuchłaś:-( ja na to w szpitalu tabletki dostałam :-) 5 kilo wody w dwa dni ze mnie zeszło :-)

Witajcie babeczki,
Dzisiaj prawie nas ominęła kąpiel, bo awaria wodociągu i wody nie było ładnych parę godzin. Ale małemu się nie upiekło - o 20 już była :) Zaliczyliśmy też spacer nr 2 na 35min, który stał się jednym wielkim slalomem między minami :/

vii - no będziesz pchała samochód, przecież to są właśnie fury naszych pociech. Tylko, że Ty masz mercedesa a my punto ;)
Pokoik dla Hani gotowy?

anias - a co robisz, żeby ta opuchlizna zeszła?

Myyszaaa - a na to wyjście to ściągałaś pokarm czy sztuczne tatuś miał dawać?

Pytania do dzieciatych mamusiek (albo niedzieciatych, które coś wiedzą w temacie ;)):
1. Czy po porodzie jest szansa żeby wbić się w ciuchy sprzed ciąży? Ja załamkę przeszłam - niby nie zostało mi za wiele na brzuchu, ale chyba dupka szersza czy co, bo w stare spodnie nie sposób się dopiąć - wyciągnęłam staaaare, które daaaawno nie noszone były, bo za wielkie a teraz w sam raz albo nawet za małe :/
2. Jak długo powinien jeść noworodek przy jednym przystawieniu cycka?
3. Co można poradzić na ulewanie?

a mnie coś dziwnie boli podbrzusze... ale nie wiem czy to skurcze... nie umiem tego ocenić :( tak ciągnie i ćmi... niezbyt mocno i w sumie nie pojawia się regularnie... sama nie wiem co to...i raz mi tak sie jakby do góry brzuch podniósł... ale w sumie nie wiem czy to nie mała tak się prostuje ;)

katoryba my pojechaliśmy do rodziców zaliczyć kąpiel i po wodę i jak wróciliśmy woda już była ;) co do ciuchów sprzed ciąży to nie wiem jak to będzie... ja do tej pory chodzę w spodniach sprzed ciąży, tylko się nie zapinają także mam nadzieję, że jak brzuch trochę zejdzie to się normalnie w ciuchy będę mieścić... a tak w ogóle to po Tobie ani trochę nie widać, że byłaś w ciąży to nie wiem w czym problem ;) a na resztę pytań to nawet gdybaniem nie umiem odpowiedzieć ;) co do pokoju to nie jest gotowy :( w kółko słyszę, że w razie co to ze szpitala nie wyjdę w jeden dzień to zdąży ;)a jeśli chodzi o wózek to u nas musiał być mercedes, bo chłop tylko w tych autach gustuje, zresztą jakby to było, że rodzice taką "krową" jeżdżą, a Hania maluszkiem ?? ;)

katoryba- od razu po porodzie nie ma szans by się wbić w spodnie sprzed ciąży;) mi się to udało po 6 tygodniach od porodu.
Nie ma reguły na to ile maluch powinien jeść przy jednym dostawieniu do piersi. Jak będzie miał dość to sam przestanie.
Generalnie na ulewanie też nie ma złotego środka, Bartosz bardzo dlugo i bardzo dużo ulewał , najczęstsza przyczyna to niedojrzały układ pokarmowy. Ale bywa też tak, że maluch ulewa ponieważ się przejadł;) Najczęściej mija samo , gdy bąbel zaczyna jeść gęstsze pokarmy. Z Bartusiem często lądowalismy na pogotowiu gdzie dostawał zastrzyki na wstrzymanie chlustania.
Pediatrzy mówią, że ulewanie u nowordoków to zjawisko normalne. Więc nie martw się kochana;)

wstawać śpiochy... coś nam forum zamiera...

u mnie nic się nie dzieje... jakieś tylko takie dziwne ćmienie w dole brzucha i napinanie... o 14 wizyta i chciałabym usłyszeć, że to już ;)

może chociaż u Ani coś ruszyło ?? :)
no i ciekawe jak tam apmg, bo to też już czas, a cisza...

Witajcie babeczki,
Dzisiaj prawie nas ominęła kąpiel, bo awaria wodociągu i wody nie było ładnych parę godzin. Ale małemu się nie upiekło - o 20 już była :) Zaliczyliśmy też spacer nr 2 na 35min, który stał się jednym wielkim slalomem między minami :/

vii - no będziesz pchała samochód, przecież to są właśnie fury naszych pociech. Tylko, że Ty masz mercedesa a my punto ;)
Pokoik dla Hani gotowy?

anias - a co robisz, żeby ta opuchlizna zeszła?

Myyszaaa - a na to wyjście to ściągałaś pokarm czy sztuczne tatuś miał dawać?

Pytania do dzieciatych mamusiek (albo niedzieciatych, które coś wiedzą w temacie ;)):
1. Czy po porodzie jest szansa żeby wbić się w ciuchy sprzed ciąży? Ja załamkę przeszłam - niby nie zostało mi za wiele na brzuchu, ale chyba dupka szersza czy co, bo w stare spodnie nie sposób się dopiąć - wyciągnęłam staaaare, które daaaawno nie noszone były, bo za wielkie a teraz w sam raz albo nawet za małe :/
3. Co można poradzić na ulewanie?

Myyszaaa - a na to wyjście to ściągałaś pokarm czy sztuczne tatuś miał dawać? Odciągnęłam - jakoś doszłam do wniosku że jak podam sztuczne to mi się odechce karmienia :-) Ale Miki i tak ściągniętego mleka nie lubił... i raczej nie pił :-)

wstawać śpiochy... coś nam forum zamiera...

u mnie nic się nie dzieje... jakieś tylko takie dziwne ćmienie w dole brzucha i napinanie... o 14 wizyta i chciałabym usłyszeć, że to już ;)

może chociaż u Ani coś ruszyło ?? :)
no i ciekawe jak tam apmg, bo to też już czas, a cisza...

Wstałam :-D

Mi się biodra w ciąży rozłażą :-) więc ja zapnę swoje spodnie sprzed ciąży po 2-3 miesiącach :-) Już teraz nie wchodzę w pierwsze ciażowe spodnie :-)

Jak mu się znudzi lub czujesz że odpływa - to dla niego koniec jedzenia oduczaj ssania jak nie je :-) Najlepsze było jak jeszcze nie wiedziałam jak rozpoznać że kończy i młode mi aferę zrobiło :-) Że już koniec jedzenia :-)

3. Co można poradzić na ulewanie? O tym nic nie wiem :-)

reklama
trafia mnie już:wściekła/y: znowu od 3:30 do 6:30 skurcze co 10 minut tym razem opasające cały brzuchol, paskudny ból po bokach, podbrzusza, pachwin i krocza , wszystko nasilające się przy zmianch pozycji i co i nic. Koło 7 odpuściło więc zasnęłam. Teraz boli spojenie łonowe....o 13 mam wizytę u ginka, zobaczymy co powie, czy rozwarcie jest czy nie ma czy coś się ruszyło? Znowu skurcz....:crazy:
wczoraj w akcie desperacji sprzątnęłam całe mieszkanie, powiesiłam nowe lustro do przedpokoju/stare deportując na szafę/ , okna nawet umyłam i co :no: wszystko o kant d... rozbić:crazy:

Do góry