reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Ania, ale przynajmniej cokolwiek się dzieje :) a ja dostaje szału, bo cisza... i jeszcze dzisiaj tak mała kopie nóżkami po żebrach, że aż podskakuje... czułam też kilka uderzeń w kości miednicy... może wreszcie dziecko wchodzi w kanał... albo to moja wyobraźnia ;)

reklama
katoryba faktycznie ty w ogole nie wygladasz jakbys byla w ciazy przed chwila ale pewnie biodra masz poszerzone, kosci miednicy sie rozeszly i to dlatego stare spodnie nie sa dobre ale za jakis czas na pewno sie w nie wbijesz:) chcialam cie tez zapytac o cos bo pisalas, ze mialas takie pobolewania w dole brzucha jak na okres. kiedy ci sie zaczely? bo ja tez mam, wczoraj mniej bolalo caly wieczor i w nocy jak wstalam tez czulam. nie mam do tego skurczy wiec sie nie martwie.
a z tym ulewniem to pamietam, ze polozna mowila, ze jedno dziecko nic a inne bardzo duzo i z jedzieniem tez jedno je 15min drugie 45 min ale z reguly noworodki potrzebuja wiecej czasu bo nie potrafia jeszcze wyssac tyle ile potrzebuja w krotkim czasie.
vii ja wyczytalam, ze takie bole, o ktorych piszesz i ja chyba tez sporadycznie je mam to sa dlatego, ze dziecko schodzi w dol glowka. zamelduj sie po wizycie u naszego gina dzisz:)
ania ty biedna z tymi skurczami, to musi byc strasznie meczace tak od kliku dni miec takie serie. a w pierwszej ciazy tez tak mialas? koniecznie napisz co ci lekarz dzis powiedzial? bo moze rozwarcie sie robi i to juz:)
mysza a ty kiedy mikiego odstawilas od piersi i poszlas do pracy? nie lubil takiego mleka bo wolal pewnie sobie czas prze cieplym cycku mamuni spedzac czas:)

mysza a ty kiedy mikiego odstawilas od piersi i poszlas do pracy? nie lubil takiego mleka bo wolal pewnie sobie czas prze cieplym cycku mamuni spedzac czas:)
Po pół roku wróciłam na 4h :-) Mikołaj wtedy jadł normalne jedzenie plus karmienie moje w nocy przed pracą i po pracy :-) Daliśmy radę :-) Karmiłam do ukończonego roku przez Mikołaja :-)

witajcie Dziewczynki
ja dziś od rana chodzę jak cień, coś mi wczoraj zaszkodziło i nocka w plecy :( dziś tylko sucharki i gotowane warzywa ale tym się ciężko najeść
Katoryba tak się właśnie zastanawiałam czy jak parę dni maluszek nie dostanie np.wit K to mu nic nie będzie. a podajesz taką od razu z wit.D? bo ostatnio z apteki przytargałam ulotkę wit.D plus K właśnie w takich kapsułkach do wyciskania prosto do ust dziecka
Anias trzymam kciuki, żeby to było już
Dziewczyny a miałyście takie jakby napinanie nie całego brzucha tylko podbrzusza i to też nie całego tylko jakby fragmentów? bo już sama nie wiem czy to się mała rozpycha czy to jakieś skurcze (chociaż wiem, że skurcz wtedy jak cały brzuch twardy jak kolano- tak chyba Beti pisała :)))

ja tak faktycznie pisalam:) i ja tez mam takie skurcze jakby tylko dolem brzucha czasem jak sie dziecko rusza to wiem, ze to od tego ale czasem nic sie nie dzieje, macica sie kurczy ale tylko w dolnej czesci. mi polozna mowila, ze to niby nie jest skurcz taki jak przy porodzie. ale do czego to mozna zakwalifikowac to nie wiem kordek:)

ja już po wizycie...

no więc lekarz stwierdził, że jeszcze trochę pochodzę... bo nie ma rozwarcia i skurczy... szyjka krótka, miękka... ale co z tego... główka nisko... także w sumie wszystko może się zacząć w każdej chwili... Hania zwolniła z przybieraniem na wadze, ma 3300g:) ilość wód prawidłowa, z nerką też nic się nie pogarsza :) nawet powiedział, że gdyby coś burczeli w szpitalu, że nie będą robić po porodzie usg to mam do niego dzwonić i on to załatwi :) to jest właśnie urok chodzenia do lekarza, który przyjmuje w szpitalu :) mam się zgłosić 24 jak do tego czasu nie urodzę :) także czekamy co ta nasza mała postanowi :)

kordek z tego co mówił lekarz to przy skurczu cały brzuch robi się jak kamień, także jak masz takie tylko kawałeczki twarde to na bank dzidzia coś wystawia :)

zostawiłam też info na grupie :)

Witam,
postanowiłam się dołączyć do wątku. Wraz z moim małżonkiem czytamy Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić i wyjśc z pozycji czytającej. :-):zawstydzona/y:

Sama niedługo dołacze do grona młodych mam, nie powiem, mam stracha jak nie wiem. Ale to ponoć normalne :-) Mam nadzeję, że zdobędę trochę wiedzy od was, która będzie mi na pewno potrzebna w zmaganiu z moją dzieciną.

Pozdrawiam serdecznie.

Vii, Beti - dzięki :))) uspokoiłyście mnie :))) bo już się zaczęłam tym martwić
Myyszaaa co to za smutasy!!
Witaj Madzioszkaa :) a na kiedy masz termin?

reklama
Do góry