reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

vii to raczej skurcz nie jest, mi polozna mowila, ze jesli cala macica sie nie napina to to nie jest skurcz. musi sie zrobic taki jakby kamien i ja czasem tam mam, jestem wstanie wyczuc macice z kazdej srony:) ale i tez sie kiedys zdarzyl taki bol kolo pepka nasilajacy sie przy poruszaniu ale nie wiem co to bylo...
ania daj znac jak wrocisz z ktg co wykazalo, jesli worcisz do domku bo cos mi sie wydaje, ze Nadia juz pcha sie na swiat;)
mysza a ten twoj biedny synek to widze, ze teraz ciagle choruje,biedny:( zebys ty tylko czegos znowu nie zlapala od niego!

Ostatnia edycja:
reklama
katoryba wydaje mi się, że dziś jest tak ciepło, że spokojnie możesz iść na spacer. A brzuszki grzejemy sobie z Olgą przeważnie tak, ze ona w ubranku a ja mam goły

Ja dziś byłam złożyć wniosek na becikowe i wypłacone zostanie pomiędzy 17 a 21 stycznia, czyli szybko działają.

U mnie ze skurczami było tak, że przez 8 tygodni miałam takie skurcze na cały brzuch, robił się twardy chwilę tak było i odpuszczało a bóle porodowe miałam jak przy miesiączce, tylko w dole brzucha i to mnie zmyliło, nie wiedziałam, że rodzę, spodziewała się takich na cały brzuch tylko dużo mocniejszych więc jak dotarłam na porodówkę to miałam już 7cm rozwarcia :-)

czwsc dziewczyny:)
ale wy piszecie -nie nadazam czytac, a nie mam jak czesciej wchodzic na forum:/
u mnie po staremu,mala grzeczna, skurczy brak.pije cherbatke malinowa moze cos pomoze:)

anias co tam u ciebie??rodzisz??
vii a ty jak sie czujesz??

a my właśnie wróciliśmy z zakupów :) kupiliśmy tapetę do pokoju małej i na weekend mamy zamiar się wziąć za ten bajzel :) odebrałam też wyniki i o dziwo żelazo mam o jedno oczko wyżej niż poprzednio ( oczywiście nadal poniżej normy), ale od 2 miesięcy nie biorę już żelaza w tabletkach ;) także jakiś fenomen ;) wyniki lepsze niż przy braniu witamin...

witajcie :)
tak dziś fajnie na dworze, że można by spacerować bez końca :)
biedny Twój synek Myyszaaa :( kurujcie się!
a co z Emri? Anias a Ty?
Vii podziwiam, że masz jeszcze siłę na zakupy i remont ;) ja mniej o 6 tygodni a czuję się już jak wieloryb, a co to będzie później ;)
Ppatqa a Ty jesteś z nowej soli? ten jeden pediatra do wyboru to masz na myśli Jernajczykową?
Taq- ta kontrola w 4 miesiącu to znów usg i kolejne 90zł czy to kontynuacja tej pierwszej wizyty?
pozdrawiam wszystkich :)))

Ostatnia edycja:
mieliśmy powtarzane ktg , tętno małej cos znowu świrowało . Drugi zapis był już prawidłowy. Upierdliwy ból nadal jest i postępuje, skurcze są i milkną (chyba do męża trzeba się uśmiechnąć:)). Czekamy i czekamy.... i mam już dość:)

vii a jaka tapete w koncu kupiliscie?
ania mam nadzieje, ze z tych skurczy to cos bedzie w koncu:)
kordek a ile masz kg do przodu? mnie strasznie cisnie brzuch i w ogole jak maly fika to wszystko mnie boli w srodku:)
apmg a ty masz jakies znaki zblizajacego sie roziwazania czy nic na to nie wskazuje?
a no i najwazniejsze nasza emri urodzila! GRATULACJE!!!

hej :-)
Witam się i ja :-)

U nas angina ropna :-( i antybiotyk :-( ale póki co mały spokojnie go łyka więc jest dobrze :-) Beti - u mnie albo ja jestem przeziębiona albo Miki ale zawsze przeziębienie - więc lekki szok z tą anginą :-) poczytam co u Was i poodpisuje :-)

kordek ja w 30 tyg to latałam bez problemu... dopiero wtedy zaczęliśmy z kredytem walczyć, później remont i przeprowadzka :)

anias:) Nadia czeka na Hanie i tyle ;)

Beti nie trudno zgadnąć jaką kupiliśmy ;) zanim coś zdecydowałam to już mężu dotarł do sklepu i oczywiście nie było mowy o jakimkolwiek kolorze poza różowym ;) jest na szczęście taki pastelowy w delikatne serduszka żółte i malinowe... do tego pasek przez środek :) myślę, że będzie ładnie :) a najważniejsze, że odświeżone i będzie na nią czekało...

Myyszaaa Ty to faktycznie masz przerąbane co chwile albo Ty, albo mały chory :( musicie się wreszcie do końca wyleczyć, brać witaminki i uważać na siebie :)

a mężu właśnie skończył robić tort ;) pogonił mnie z kuchni i ciekawe co z tego wyszło... wygląda jak artystyczny nieład ;) walczył z nakładaniem bitej śmietany :) :) ale jak na pierwszy raz nie jest tak źle, bynajmniej w wyglądzie, bo smak poznam jutro ;)

reklama
Do góry