reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

My typowych pajaców już nie nosimy od dawna, ale to mnie irytowały- nie Miesia. No bo rano trzeba pd razu przebierAĆ- mógłby się poślizgnąć w tych zabudowanych stopach a my lubimy pośmigać godzinke czy dwie w piżamkach:)
Bodziaki za to znów w użyciu- koszulki to on sobie podwijał, bo pępek jest przecież taki ciekawy:-D no i bodziak jest wygodny- nic nie trzeba poprawiać, ładnie się wszystko na bodziaku układa, bluzeczki się nie marszczą. Kołdrę muszę kupić, bo zimę pewnie się przyda. Beti, też jak mieliśmy niedawno katar i zapalenie gardła rozgrzewałam mu stópki kamforą, ale ogólnie to ja wierzę w teorię, że chłodek- zwłaszcza w nocy nie jest zły i staram się Mieszka hartować. Śpi na boso i z kocem (jak Hania Vii nie pod;-))

edit: czy te kołderki to można w sklepie na kupieckiej 12 nabyć czy przez neta zamawiasz???

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie wiem jak te dzieciaki nasze śpią bez kołderki! serio, ja to się owijam szczelnie zawsze, a dziecko koło mnie leży bez, aż mi głupio czasem i robię próbę okrycia, natychmist jest kopanie, więc mama grzecznie zabiera kołderkę ;)
Marzenka mam to na uwadze. nawet chciałam jutro zajechać, ale mam chorego męża w domu - każdy rozumie co się pod tym hasłem kryje ;)

szafing 14.10. 11-15 Krzywy Komin

nie no ja tez do tej pory kladlam mlodego bez skarpet i w ogole ale teraz przeziebiony wiec dbam aby nie marzl kotek moj maly:)

aestma nawet nie wiedzialam, ze oni maja sklep firmowy:) myslalam ze tylko przez neta sprzedaja. to mysle, ze lookne do sklepu na miescie. a moze ktos juz tam byl? ceny takie same jak przez neta?

Dobry:)

Pozwolę sobie wtrącić:)

Co do kołderki moja od niedawna śpi pod nią. Sama się pakuje pod, najlepiej jak jest to nasza kołdra w sypialni to włazi i się nakrywa:D nawet czasem w dzień jak chce na drzemkę. Swoją też zaczęła używać sama tak leżała sobie w łóżeczku. Więc się chyba przekonała, że przykryć się czasem warto:D Ale jak zmarznie to zwyczajnie woła, żeby ją zabrać do nas i zasypia. Bodziaka i pajaca nadal używamy najlepiej na zamku bo zatrzaski zdejmuje i biega jak mały batman po mieszkaniu:D

co do swita ja zawsze brałam na allegro i odbierałam u nich na chynowie w fabryce, nigdy nie było z tym problemu.

Izuniek no wiesz ja na nic to on coś insynuował:D:D

Katoryba a no prawda oddzieciłam się i teraz jakoś i cierpliwość inna i wyobraźnia nie taka:D a może to zwyczajna starość?

Marzenka a Wy to dokąd jedziecie znów:>?

Sallis zdrówka dla małża! nie ma nic gorszego od chorego mężczyzny.

Vii no to zaraz rozpakowanie ale zleciało! Wow! :)

Juhu,

emri, Beti - a jak ta maść działa? i faktycznie działa?

Ja młodego pakuję w welurową piżamkę i skarpetki i ten śpiworek nie jest za gruby więc jeszcze kocykiem przykrywam jak jest chłodny. Zawsze go macam jak już śpi i na bieżąco kontroluję. U nas jest dosyć chłodno - mury schną chyba jeszcze. Latem było miło-chłodno ale teraz to mogłoby być cieplej ;) Ja sama śpię w długich rękawach i spodniach, skarpetach i pod kołderką.
Wolę nas cieplej ubrać i okryć niż osuszać powietrze kaloryferem.

Też odbierałam kołderkę na Chynowie.

Yvonne - sio katar!

sallis - no pogadam pogadam - za kilka miesięcy hehe Bolo powiedziałby na Twoją bombę zegarową: tita tita bambu bambu ;P

Marzena a skąd synek znajomy? ;>

Filip też śpi w pajacu i na kołdrze:) mogę go przykrywać 1000 razy a on za 2 sekundy jest już na wierzchu...a aktualnie też z katarem i kaszelek go meczy:(

to na razie tyle bo z rana ciężko się myśli :D

Witam sie dzis dzien wolny ;)

Co do spania to my roznie zazwyczaj body i spodenki jakies chociaz dzisiaj byly same body raz spi pod kolderka a raz nad;) Jak jej chlodno to marudzi i daje sie przykryc. Po domu dalej chodzi na boso czasem ma skarpetki. Niczym nie smaruje zapobiegawczo jak narazie mala byla raz przeziebiona odkad chodzi do zloba i odpukac zeby tak zostalo;)

U nas jak u sallis ja przykryta po szyje a zuza czesto odktryta i dodam ze mi zimno a ta ciepla ja niewiem;P

A zuza w zlobku juz ok nawet wczoraj uciekla tacie spod szafki juz do sali;P

Mnie troche mniej juz teraz i nie jestem tak na bierzaco bo zarobiony tydzien mialam i teraz tez dopiero w niedziele bede miala wolne

reklama
madzioszka - no do poznania chcielismy wybyc weekendowo ale teraz mam dylemat z tym szafingiem :p

agi - no nie wiem ale wydaje mi sie znajomy :) a gdzie mieszkacie?

karolq - fajnie ze zuzi juz lepiej w zlobku :)

Do góry