reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Siemka;)
katoryba nie Ty jedna panikara jesteś;) Bo ja zawsze też o wszystko się martwię:) i jak tam Bolo? temp juz nie ma?

Jeju co u nas za noc;/ Roksa jak się obudziła o 2 to zasnęła o 5 .. nie chciała iść już spać.. ale po ciężkich bojach mi zasnęła;/ a Ja... teraz ledwo patrzę na oczy;/ już spać nie mogłam... kawa nic nie pomogła.. chyba położę się spać z Roksą jak zaśnie;)

Miłego dnia;))

reklama
Sallis - kochanie - Wszystkiego Naj Naj Naj cudowniejszego z okazji I-wszej Rocznicy Ślubu:):):):)
pamiętam dokładnie.....a rok temu to było....:):):):):)

ściskam cieplutko!

hej dziewczyny:) od razu przynam się, że forum czytam od ok 2 lat czyli od pierwszej jego strony:) tylko jakoś nie miałam odwagi sie odezwać:) Jeżeli mialam jakies pytania kierowalam je bardziej jako wiadomosci prywatne:)Jednak bardzo miło zachęciła mnie Katoryba(pozdrawiam), którą poznałam podczas wypożyczania pięknego MT (które, jeżeli dobrze się orientuję- znajduje się aktualnie w posiadaniu vii:))
Mam do was pytanko- a konkretniej 3 :)Jeżeli piszecie o więszej ilości kupek przy ząbkowaniu , to:

1. Ile jest tych kupek na dzień?
2. Jak długo ten stan się utrzymuje?
3. Czy to są tylko trochę luźniejsze kupki-czy jest to typowa 'woda'?

Dodam jeszcze, że mój synek Filip urodził sie w maju 2011 :)

Agi zostan z nami:) co do kupek u nas trwaja kilka dni czasem woda jest ale zazwyczaj pierwszego dnia albo jako 2 czy 3 z kolei;) Kupek jest okolo 3-4 na dzien;) i straszne odparzenia przy tym;) U nas za kazdym razem takie przechodzenie zabkow jest;)

Juhu,

agi_24 noooooooooo nareszcie :)
U nas kupale nie wiązały się jakoś mega mocno z ząbkowaniem.
1. ilość zwiększała się o 1 góra 3
2. 1-kilka dni
3. czasem były luźniejsze ale nigdy woda

U nas już duuuuuuuuuuużo lepiej. Wczoraj na noc już nie dałam przeciwgorączkowego a już prawie dawałam ale odczekałam trochę i samo spadło do 37, 5 i do rana nic chociaż pilnowałam z budzikiem co kilka godzin sprawdzając. Nockę wcześniej koło niego spałam na kanapce małej i wstałam też z budzikiem żeby reagować szybko. Jeszcze jutro się inhalujemy i mam nadzieję koniec.

Ktoś był na tej giełdzie nowej?

Izuniek - jak smary?

Beti - dzięki za linka - zapisałam go. Podaliśmy najpierw tak jak na opakowaniu ibum - 5ml ale po 3h w ogóle nie spadła temp, było ok. 39 więc podaliśmy czopa paracetamolu przeliczone na wagę i zbiło dosyć szybko i do rana było ok.

paulineczka - odespałaś?

sallis - roczkowe buziole dla Was

katoryba no troszkę to trwało ale dałam radę :) i super że Bolciowi już lepiej:)

dziewczyny-dzięki za odpowiedzi. wnioskuję z nich, że u synka to problem nie od zębów. Przez 3 tygodnie miał biegunkę ok 6-7 wodnistych kupek na dzień, dostawał smecte, probiotyki i nifuroksazyd. Nic nie pomogło. Potem dostał Biseptol. Na tydzień pomogło a dziś od nowa ostra biegunka. Czyli jutro chyba znów trzeba iść do lekarza...

Agi witaj;-) i pozostan z nami;-)
U nas kupole przy zabkowaniu sa rzadkie czasami do 4 razy dziennie;-)
Katoryba cieszę się, że z Bolem jest już lepiej;-) i aby ostatni dzień jutro był inchalacji;-) tego życzę;-) i niestety nie udało mi się przespac, bo Roksa zasneła po 14 i musiałam brać się za obiad;-)

MamusiaNoesi i Yvonne i jak tam spacerek na środę? Pasuje wam, bo coś cicho się zrobiło? Chyba że inna mama jest chętna?

Kolorowych snów;-)

hej ho,

katoryba - ciesze sie ze juz lepiej :*

agii - witaj

sallis - najlepszego na kolejne lata :*

u nas troche sie dzieje. majce chyba tez jakies kolejne zeby ida bo od tyg luzne kupale i nocki tragiczne :/ a dzis w nocy nas mega przestraszyla bo wymiotowala :( a ja zmieniam prace :) zaczynam od listopada i od dzis mam juz wolne :) takze spedze troche czasu z corcia :)))

dzięki dziewczyny za pamięć! martini ale Ty masz głowę!!! takie rzeczy pamiętać! :*
z okazji rocznicy domi dostała jakiejs mega gorączki, wystraszyła mnie na maxa, bo przecież moje dziecko nie choruje! a tu z niczego 39 z hakiem!!! daliśmy ibum i zbiło temp. nie muszę mówić jak mi nocka minęła... nieżywa jestem dziś. ale odpukać nie ma już dziś gorączki, może ok 37 st. nie wiem co to było, skąd, dlaczego :/
katoryba nie dziwię się że tak się martwisz i panikujesz, też tak mam. chyba każda mama na punkcie swojego dziecka jest troszkę przewrażliwiona :)
i jeszcze od nas buziaki dla Kalinki :)
marzenka napisz coś więcej na grupie chociaż o tej pracy Twojej nowej :)

reklama
hej:)
po roczku u nas ok. Chyba się wszystko udało. Kalinka zajadała tort aż miło, zjadła cały kawałek! a później zagryzła wędliną;)
Miło było:) no i dziękujemy pięknie za wszystkie życzenia:)
Wczoraj byłyśmy w Witnicy u koleżanki, zabrałyśmy się z mężem, który służbowo jechał do Gorzowa.
A dziś wracamy już do normalności:)
sallis najlepszego z okazji rocznicy ślubu:)
agi witaj:)
paulineczka ja jestem chętna! o której i gdzie? byle tylko pogoda:)

miłego dnia:)

Do góry