reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Dzień dobry;)
Mała śpi więc sobie z korzystałam i usiadłam przed lapka;) Porządki z grubsza zrobione więc będę miała chwile odpoczynku;)
Vii cieszę się, ze wszystko dobrze z synkiem, a jak będzie trzeba mieć cc to dasz radę dla swojego maluszka;)

Miłego dnia;)

Witajcie:)

Vii - cesarki nie polecam, ale jak nie będzie wyjścia, to na pewno dasz radę. Dla naszych małych skarbów jesteśmy w stanie przejść wszystko:). Bardzo ładnie wyglądasz w ciąży. Ja wczoraj miałam kolejną kłótnię z mężem o drugie dziecko i teraz się okazuje, że dla niego adopcja też nie wchodzi w grę.

Karolq - ja jak mam zostawić na chwilkę Jaśka pod opieką mojej mamy to jest mi bardzo trudno, a co dopiero w żłobku.Miałam wrócić do pracy w połowie września, ale przedłużyłam sobie wychowawczy na rok.Dużo siły życzę przy porannych rozstaniach:)

My dzisiaj byliśmy u fryzjera i Jaś został opitolony bardzo króciutko, jak dla mnie za bardzo i teraz nie mogę się przyzwyczaić do jego nowego wizerunku. Wygląda jak łobuz.Jeszcze ten guz na czole teraz bardziej jest widoczny.

vii kurcze co za sprawa z tym lozyskiem:/ ale tak jak mowisz jest jeszcze wczesnie i wszystko moze sie zmienic. a z ta glowka w dol to nie przesadzasz:) przeciez to dopiero 25 tydzien! u mnie przekrecil sie w 30 jakos. ale przeciez czesto dopiero po 30 sie obracaja:) a co do scian hmmm ja bym chyba zrobila jedna sciane damska a druga meska. ale wiadomo musialoby to wspolgrac. albo jakas tapete unisex, cos z zoltym na przyklad takie barzdiej jednolite a mozna po stronie Hani dac jakies takie rozowe elementy a po stronie Kuby cos barzdiej chlopiecego.

zawalka jeju nie zazdroszcze ci tych klotni. obyscie zanlezli jakies wspolne rozwiazanie bo z doswiadczenia wiem, ze moze byc kiepsko:/ baaardzo ci wspolczuje! i pewnie ejst tak, ze im bardziej ty naciskasz to on jeszcze bardziej stawia na swoim. ale wiem, ze ciezko ci odpuscic, znam to uczucie bo tez kiedys byla u nas taka sytuacja, ze ja nie potrafilam odpuscic, wyluzowac, dac czas...

Hej,
Vii, jejkju, jak super, ze będziesz miała parkę!!!!:) Ja mam niecodzienne upodobania kolorystyczne, bo pokój Miesia ma ściany białe i beżowe- stonowane a kolorowe są dodatki: zabawki, książeczki, ubranka- cały ten Miesiowy świat:) I pokój dla dziewczynki i chłopca urządziłabym w podobnej tonacji. Ale ja w ogóle mam fisia na punkcie białych pokoi, zobaczcie te
Białe skandynawskie pokoje dla dzieci | nie tylko dzieciaki
JA właśnie konczę pokoik Miesia, brakuje nam reagału i muszę mu małe krzesełko przemalować na biało... i chyba jeszcze jedną ścianę na biało machnę a jedna zostanie beżowa. A nad łóżeczko uszyję girlandę. No i wymienić drzwi, zaklajstrować dziurę którą wybiłam młotkiem usiłując przywiesić obrazki, uporządkować wystawkę na komodzie... Tylko kiedy??
P1160748.jpgP1160682.jpgP1160687.jpgP1160711.jpgrP1160738.jpg

a co do tapety- ładne w leroy merlin widziałam - biala w błękitny paseczek i niekoniecznie chłopięca, jak dla mnie unisex. I ładny bord leśny- oj pasowałby on do Miesiowego pokoju!!!

Zawalka
, oj , to ciężkie rozmowy między Wami... Trzymam kciuki!!! Może tak jak Beti pisze- faktycznie trzeba dać mu trochę czasu? Może jak mały podrośnie i będzie generował mniej obowiązków, to mężul zatęskni do małych , bosych stópek?:) Tego Ci życzę Kochana z całego serca!!!!
Czy to były pierwsze postrzyżyny Jasia?:-)

Załączniki

• P1160722.jpg
    P1160722.jpg
    5,3 KB · Wyświetleń: 93
aestima ja tez uwielbiam biel ale w zasadzie tyczy sie to mebli:) sciany lubie jakos tak zywo i dla kontrastu te mebelki choc styl twoj tez mi pasuje ale sama bym tak nie zorbila:) w sypialni mam w planie wlasnie biale meble ale kiedy to nie wiem:( a ja w ogole ejstem fanka stylu angielskiego:)

Zółty dla mnie zbyt oczywisty a beż- tak!! Vii, a może coś w szarościach? zarówno dziewczynkowy róż jak i chłopczykowy błękit ładnie by się skomponowały! no i zieleń - też taki unisex jak dla mnie:tak:
Beti, ja kocham styl skandynawski i vintage:-) No i jak Ty - białe mebelki!

reklama
Witamy się;)
Ja tak na szybko, bo czekam na mamę, dziś do nas przyjeżdża i właśnie chcę się zabrać za muffiny;)

Zawalka
pewnie przyjdzie czas, że dojdziecie do porozumienia z drugim dzieckiem i będą to dobre wieści że starania zaczęte...
A pamiętam jaki był szczęśliwy jak Jasiu się rodził i przyszedł po Twoje rzeczy do pokoju na patologii, a tu nie chce słyszeć o drugim dziecku..

Miłego dnia;)

Do góry