reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

witam

masakra jakaś u nas pobodka o 6 00 oczywiscie po kilku pobódkach w nocy marudzenie, placz i szal ogólny. Tata niedobry ,mama zła, babcia i dziadek juz nie wspomne. Nikt nie mogl wytrzymac. Aż w koncu przy piosence Krajewskiego KOLYSANKA DLA OKRUSZKA Seweryn Krajewski - Kołysanka Dla Okruszka - YouTube usnela na rekach. Chwila ciszy i spokoju.

Pytanie do mam ktore maja juz za soba przyjecia roczkowe co podalyscie do jedzenia. My planujemy roczek na 01 wrzesnia łacznie z 80 urodzinami babci i 33 rocznica slubu moich rodzicow, a w sumie to poprostu chcemy sie dolaczyc aby znow goscie nie musieli sie zjezdzac na 18 wrzesnia bo ich imprezy sa dokladnie w dniu ich swiat.
Nowe zeby u nas sie pojawiły i musze poprawic suwaczek ale to juz nie teraz pokój po zabawach malej mam do ogarnieciaa

reklama
Cześć ;)

Widzię, że nie ja jedyna miałam dzisiaj pobudke o 6 rano ;)
Z tym, że u nas nocka przespana pięknie, tylko jakiś inteligentny mężczyzna pod samym moim oknem nie móg odpalić swojego maluszka i nas pobudzi ;/

Vii podjście bardzo wychowawcze ;), ja robię tak samo ;D czasami oczywiście ;P

Dzisiaj mam ochote na obiad na zielone szparagi, mam w zamrażarce więc jest git. Na pewno do nich będziemy jedli młode ziemniaki z koperkiem i pierś z kurczaka lub jajo sadzone zobaczymy na co mnie najdzie. Mam tylko pytanie jak gotujecie zamrożone zielone szparagi to w osolonej wodzie i ząbek czosnku dajecie dla smaku, i czy lepiej mniej wody w garnku czy więcej, aby się całe zamoczyły ? Ja jeszcze później daję bułkę tartą na masełku ;)

Ostatnia edycja:
Witamy się;)

Vii nie jesteś wyrodną matką;) poprostu chcesz mieć czas dla siebie;) jak chyba każda z nas;) ale jak już miałam czas dla siebie, ze roksa została nad jesziorem to chciałam ją z powrotem do siebie:blink:

jeju dziś się obudziłyśmy o 9 i tak jakoś mi dziwnie;/ aż nie chce się nic robic, bo zazwyczaj pobudka przed 8..
ale czekam na mamę więc już nic nie zrobię, bo o 11 będzie;)
I dziś na obiad robię rosól.. tak dawno go nie jadłam... a przynajmniej mój Ł. będzie mial na jutro, bo cąły dzien w pracy.. 12 godzin;/

MIłego dnia;)

Hej ;)

Ale pustki dzisiaj ;)
Ja przez cały dzień nie mogłam się zalogować na bb nie wiem czemu skoro wszystko wpisywałam ok ;/

Dziewczyny mam do oddania psa jutro zrobię zdjęcie i napisze wszystkie szczegóły.... mam nadzieję, że znajdzie się dla niego jakaś rodzina ;)

Witam sie juz po wczasach;) Nawet nie probuje nadrobic:( nie moge wbic sie w rytm niewiem gdzie co mam a jeszcze jutro Zuza do zlobka idzie dobrze ze pierwszy tydzien ze mna na takie adaptacyjne. Bedzie ciezko bo na wczasach jak zniknelam jej z oczu jak szlam pod prysznic to byla podkowka placz jakby jej krzywda sie dziala. Rano jak wstalam do kibelka przed nia to tez z placzem sie obudzila mimo ze tata byl z nia wtedy;/

A z nowosci mamy juz wszystkie czworki. Zuza zaczela juz cos tam gadac;) ma swoje slowka ulubione no i duzo mowi po swojemu;)

Madzioszkaa kiedy moge nianie oddac?;)

Witajcie;)
MamusiaNoesi mam nadzieję, ze znajdzie się domek dla pieska jak najszybciej i będzie mu tam bardzo dobrze;) my już mamy takiego duzego łobuziaka... ;)
vii już tylko tyle? napewno to tak zleci, że kolejne dziecko bedzie z wami;) Roksa też nie chce jeździć w wózku odkąd zaczęła chodzić.. więc spacerki z wózkiem są koszmarne;/

Miłego dnia;)

Hej ho,

katoryba - już rozmyślam o podróży, bo 6 godzin to minimum, przystanki obowiazkowo, ale przecież 10min. chodzenia po parkingu to dla dziecka nie rozrywka, o zabawaniu w aucie nie wspomnę. Liczę, że sen ją blogi i długi ogarnie :p i zastanawiam się co L. będzie tam jadła :p bo słoiki już jej tak nie smakują, a mi się nie chce gotować :/ będziemy musieli gdzieś domowe obiadki znaleźć... Eh.. jakoś będzie ;)
Karolq - witajcie spowrotem ;) Powodzenia w żłobkowaniu! A Ty do pracy idziesz? :>
Vii - a pod freshem Hania tak grzecznie siedziała :) ale wiem, to się rzadko zdarza...Niestety... Lecą Wam te tygodnie ciąży, że szok! My naszą spacerówkę zapomnieliśmy zabrać od dziadków :( spacerujecie po osiedlu czy dalej?
Madzioszka - Becikowe zęby szaleją!!

Przedłużony weekend zleciał... Zaczął się miło, L. przesypiała noce, a zakończył się hardcorową nocą, bo znów M. cierpiał zębowo i na szczęście mobilizuje się do dentysty :D

reklama
Dzień dobry, cześć i czołem:)

Melduję iż zakupiony dysk zamontowany i wracam do ludzi:) no dobra do wirtualnych ludzi:D:D

Karolq a przydała się chociaż?? my to jest ja jestem po 16 w domu możemy sie jakoś umówić na spaceros po parku i wezmę nianię.

Co do ząbków brak mi słów w dosłowności. młoda obudziła się któregoś dnia z gorączką, od tamtej pory 6-7 kup takich rzadkich że masakra, przestała praktycznie jeść i patrze a tam grzbiet 5 wylazł w prawdzie 1 czubek ale już jest. Problem ino bo je sam suchy chleb mieso bleee, owoce warzywa fuj. jedyne co to ziemniaczki jak sie ja karmi i wszelkiej maści jogurty ale też trzeba ją karmić. Obstawiamy zęby kolejne. w zasadzie wyjdą i będzie z głowy:)

Vii no nie moge zaraz będziesz mama pełną bębuchą:D Jak maleństwo fika mocno?

buziaki dla reszty:)

Do góry