reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

vii ja też tak mam czasami, to chyba burza hormonów (tak to sobie tłumaczę), czasami sama siebie nie poznaję ale cóż trzeba przetrzymać minie kiedys no nie? ;)
jestem po wizycie , nie musze już brać luteiny, łozysko samo wytwarza już odpowiednią ilość, miałam schizę co do witamin ( naczytałam się w necie , że zawarta w nich witamina A jest szkodliwa dla dziecka) ale lekarz uspokoił mnie , że nic maleństwu nie grozi. Od dziś żadnego zbędnego szperania w necie:)
W poniedziałek wieczorem mam usg i mam nadzieję, że potwierdzi się iż nosze w sobie dziewczynkę, nie mogę się doczekać :)

reklama
Aligator ja miałam skierowanie do szpitala do Soli, badania były bezpłatne. Najpierw usg, potem krew. Może dlatego ty masz tylko krew, bo wydaje mi się, że Laber na swoim sprzęcie może rozpoznać wady, a krew pobiorą w szpitalu. Ale to tylko moje domysły.

Oj ja też mam humory... zawsze obrywa mężuś...popłakać też sobie lubię

Sny erotyczne hmm... też miałam:) właśnie na początku ciąży. Potem ani snów ani na żywioł, potem na żywioł bardziej, a teraz nic, zeeerrrrooo:)

Dobrze, że piszecie o tej poduszce, bo też zamierzam sobie sprawić, chociaż na razie nie mam żadnych problemów ze snem (zawsze lubiłam spać:)) Myślałam o tej długiej, Kojec czy coś takiego się nazywa, potem niby dobra do karmienia...

Anias dobrze piszesz o tym internecie, czasami przydatny, ale czasami to w depresje można wpaść przez niego:)

Ściskam dziewczyny i życzę na jutro tak samo pięknej pogody jak dziś:))

dzięki za pocieszenie :) mąż wrócił z pracy i trochę mi sie humor poprawił :)

co do poduszki to ja też mam tą duża...dokładnie tą

Kojec Motherhood - kup poduszkę dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

zapłaciłam za nią w smyku 130 zł, ale uwielbiam na niej leżeć i spać, chociaż muszę przyznać, że przez dwa miesiące się trochę ugniotła... ale polecam :)

Anias:) super, że wszystko dobrze i że wreszcie jakaś koleżanka dla mojej Papryczki rośnie :)

vii ja ci powiem, ze to Twoje zachowanie to na pewno hormony. Ja ostatnio plakalam, lzy ciekly ciurkiem, wydawalo mie sie, ze ciaza mnie przerasta, ze nie dam rady a po kilku minutach przypomnialo mi sie cos smiesznego i zaczelam sie smiac jak szalona. Moj maz, biedny, nie wiedzal co ma robic:)
to widze dziewczyny, ze na forum kroluja chlopcy:) najwazniejsze zeby bylo zdrowe:)
trzymajcie kciuki za moje samopoczucie bo jutro na wesele jade i sila bedzie mi potrezbna;)

a tak w ogole to dzis zaszalalam i kupilam kilka ciuszkow dla mojego Balwanka i powiem Wam, ze ceny niektorych rzeczy sa kosmiczne. A Wy gdzie kupujecie ubranka i inne gadzety? Pzdr

Hej:) Szkoda, że pogoda nam się dzisiaj zepsuła... Weekend był taki ładny:) Byliśmy nawet na grzybkach, oczywiście zabłądziliśmy:) 5 h łaziliśmy, myślałam, że padnę i helikopterem będą mnie do domu ściągać:)) No ale wiadro pachnących grzybów udało się wynieść:)

Beti ja dużo rzeczy zamierzam kupić na allegro:np. pościel do łóżeczka, wózka, rożki od użytkownika alaias, butelki, smoczki od aventtanio, kocyki, ręczniki, jakieś przybory higieniczne dla Filipka i dla mnie wyprawkę do szpitala od r_p77, do kąpieli Oilatum też wychodzi taniej na allegro z jakiejś apteki i dają ręcznik gratis:) Planuję tak kupować z allegro, żeby jak najwięcej rzeczy było od jednego użytkownika, a to co się nie uda dokupię w normalnym sklepie. Łóżeczko i przewijak dostaliśmy, wanienkę kiedyś kupiłam w biedronce za parę zł i jest rewelacyjna, bo duża i z termometrem:) Co do ciuszków znajomi maja nam coś podrzucić, odkryłam też fajny lumpik na osiedlu, znalazłam tam trochę ciuszków od światowych producentów:))) w super stanie, a nie wiem czy nie nowe niektóre. Fajne paki ciuszków można też znaleźć na allegro, a i wózek też stamtąd (espiro gtx), bo wychodzi korzystniej:))

wróciliśmy z USG z radosną nowinką;) Jest dziewczynka:))))) Oczywiście na 100% będzie pewność jak się wykluje ale mam nadzieję, że u nas niespodzianki przy porodzie nie będzie:) Najważniejsze, że organy są prawidłowo rozwinięte, serduszko bije mała jest bardzo ruchliwa, ułożyła się pośladkowo ale do czasu porodu może się wszystko zmienić;)
pozdrawiam wszystkie mamusie życząc spokojnej nocy

co do zakupów to ja chyba raczej większość rzeczy kupie w sklepach... lubię na żywo po dotykać :) część pewnie obejrzę w sklepach, a później zamówię na allegro, chociaż ostatnio jak doliczam przesyłkę to cena wychodzi prawie taka sama... już bym chciała składać sobie te wszystkie malutkie rzeczy, ale to chyba za wcześnie...

Anias:) cieszę się, że po usg wszystko dobrze i jeszcze bardziej się cieszę, że rośnie koleżanka dla mojej Papryczki ;) ja mam usg w pon... i strasznie się stresuję... w dodatku jutro muszę iść zrobić morfologię i mocz i też się boję, czy wyniki będą dobre... ehh ale panikara jestem ;)

vii ta panika to chyba u każdej przyszłej mamy, ja zawsze przed badaniami, przed wizytą jak i każdym usg mam stresa:tak: Łącze się z Tobą mentalnie;-)
jeśli chodzi o zakupy to właśnie nabyłam ubranka z Irlandii , 70 sztuk(czapeczki, koszulki, kaftaniki , spioszki, czapeczki itp.) za 25euro. Teraz przeglądam wózki na necie a w sobotę wyciągnę męża do hurtowni na Elektronowej i Osadniczej by na żywo sprawdzić zwrotność, lekkość i całą masę innych pierdółek. Mieszkamy na 2 piętrze, mąż często na szkoleniach więc wozek musi być lekki. Bardzo podobają mi się 3-kołowe x-landery ale są cholernie ciężkie, znajoma poleca mi Espiro gtx jest podobno ultralekki. Zobaczymy :crazy:
miłego dnia zmykam trochę popracować:-)

Anias Ono na Elektronowej likwidowało się, także upewnij się, że jeszcze jest:) W przylepie jest ta hurtownia Dariusza, tam jest dużiy wybór. Co do przesyłki-lepiej wybrać takiego użytkownika, który ma szeroki asortyment i można kupić wiele rzeczy od niego, wtedy płacisz za jedną przesyłkę. A wózek espiro gtx to także nasz wybór:)) No i najważniejsze Gratuluję córci!!!

Vii jak tam usg? i przestań już się wszystkim stresować:) Uśmiechnięta i szczęśliwa mama to zadowolone maleństwo:)

reklama
Anias gratulacje, ze bedzie coreczka i, ze wszystko ok!
Vii ja tez sie zawsze stresuje przed wizyta wiec to chyba normalne ale zobaczysz bedzie dobrze!
A co do mnie to ja chyba tez kupie wiekszosc rzeczy w sklepach bo sprawia mi to przyjemnosc. Kosmetyki, leki itp postanowilam zamowic z tej apteki doz.pl bo tam faktycznie jest duzo taniej jak sie zamowi przez neta a odbierze a aptece, np tabletki, ktore biore kosztuja ok 42zl w aptece a tam 32zl!
A co do wozka to sklep "ono" do konca sierpnia mial likwidacje i teraz chyba nie funkcjonuje. Bylam tez na osadniczej i jest tam sporo rzeczy ale obsluga wola o pomste do nieba. Sprzedawca byl wielce zdziwniony, ze zadaje pytania i byl taki... obcesowy:) ale ceny maja dobre. Slyszalam tez, ze w "bobasie" wlasciciel obniza ceny wozkow i ma takie jak na allegro bo zalezy mu na sprzedazy.
A ciuszki znalazam ladne w dobrych cenach w Pepco, np.body 5zl i w Tesco, tam sa takie paczki po kilka rzeczy i zawsze sa jakies przeceny, np 3 pajace za 35zl. Sciskam

Do góry