reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

A my sie chwalimy;)))
Laura od 3-ech dni jak tylko oczy otwiera już nie płacze, że chce jeść ;))) Ale teraz jest cały czas na zmiane bababamamamabababa ;))))))) Czasem jak sobie tak gaworzy odnosi się wrażenie, że "Ania" mówi :DD. Nie, nie dodaje sobie :D:D potwierdzone przez rodzine;))

Kuna i jak dolegliwości brzuszkowe całkiem mineły?
Emilcia jak tam ząbki?

Ja w sumie po malutku po troszeczku zaczełam Laurze wprowadzać domowe obiadki;))
Ziemniaczki wprost uwielbia, a i kurczaczkiem nie gardzi :D:D
A ziemniaczki + sosik = Laura chce jeszcze, nie ważne czy nie dawno się najadła czy nie ;DDD

reklama
Cześć!!:)

Sylwia jak się czujesz? Daje Alicja popalić w brzusiu?? Jak Oleńka??:)

Meegii to samo wczoraj mówiłam Somiracle :) była u mnie, dałam jej kropelki sab simlex dla Małego i cieszę się, bo pomogły Mu!!:)

Ania wierzę, że Laura mówi mama, bo Adaś też mówi czasami :) teraz coś mu przeszło na tata :) ale do mamusi woli się przytulać jak tego potrzebuje ;))
Ząbki - koszmar!!
Dostałam od koleżanki nazwę leku, który pomaga dzieciom na ząbkowanie, zaraz idę do lekarki Adasia po receptę na witaminkę D3 i zapytam o to, jak powie, że można, to tutaj nazwę Wam podam :)
U Kuny lepiej z Kaspim!! Marudzi jej dość mocno, ale to przez ząbale :) bo wychodzą Mu!! :) Zmienił się Chłopiec nie do poznania :) śmieje się pięknie, taki ludzki jest... Po tym co z Nim miała... Naprawdę wielka odmiana :)
Ania moja pani dr mówi, żeby dzieciom po 5 miesiacu dawac systematycznie miesko, bo to ważne dla dobrego rozwoju, więc karm Laurę, karm!!:)

Gizelko cieszę się bardzo, że się tutaj odezwałaś!!:) Wielkie buziaki dla Ciebie i Michałka!!:)

Efcik jak się czujesz??:)

Agrafa Kochana wydzieraj się jak będziesz tego potrzebować i w nosie wszystko mniej!! Normalny odruch :) Będziemy tutaj za Ciebie niedługo kciuki trzymać!! Fajnie, ze w szkole rodzenia Was oprowadzają :)
W styczniu moja koleżanka idzie (dopiero na styczen się dostała ;/) powiedz nam jak tam jest :) fajne babeczki prowadzą??:)

Niedługo kilka bobasków nam sie nowych pojawi... :)
Ajjjjj czekam z niecierpliwością!!:)

Mnie mało jest, bo dużo roboty było :)
Ale już się stabnilizuje :) więc będę częściej!!:)
Widziałam wątek 2011 ;D Super!!:) Niech się rodzą nam dzieciaczki ;D

Buziale Dziewczynki :*

No ja w sumie z niczym nie czekałam na "termin" ;)
Babcie nasze mamy karmiły papkami dość szybko- żyją
Mamy nasze karmiły nas domowym jedzonkiem- żyjemy :D:D Dzieciom też się należy;))
Poza tym jak teraz smaczków nie poznają to później wybrzydzać będą ;)

Właśnie z Laurą z miasta wróciłyśmy, PADAM!!!!! Idę się chyba z nią zdrzemnać :D:D
Całuski dla Maluszków;))

Na szkołę się niestety już nie dostałam-było za dużo chętnych i jak zadzwoniłam w 1 dzień, kiedy się można było zapisać, to już było po ptokach...ale byłam u położnej na takim spotkaniu- jak oddychać przeponą i można było trochę popytać. A dostałam też namiary na inną położną i z nią się umówiliśmy na zwiedzanie porodówki, to chociaż wiem, na które piętro jechać ;-).

Ta babka ze szkoły rodzenia jakoś mnie do końca nie zachwyciła, stwierdziła, że ona za znieczuleniem nie przepada, no i że nie wolno się głaskać po brzuchu...

Aha i dziś na wizycie u gin dowiedziałam się , że niby zzo za darmo, ale nie ma anestezjologa do tego, więc już sama nie wiem jak jest.

Krzyczeć będę na 1000000000000000000000000000000000000000 %, bo ja już przy @ wychodzę z siebie ;-). No chyba, że mała się nie obróci, bo dalej pośladkowo/poprzecznie i będzie ciche cc ;-).

A swoją drogą mam nadzieję, że dam sobie radę z Jagą, bo w domu będę przez większość dnia sama i jak czytam, że wy WSZYSTKO wiecie o dzieciach, pielęgnacji itd, to chyba będziemy z Jagą płakać oboje nad naszym losem ;-).

ps: ktoś z was miał na kolki dla malucha bobotic (ten sam skład co w sab simplex, ale chyba stężenie trochę mniejsze)

Bobotic, krople, 66,66 mg / ml, o smaku malinowym, 30 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

dziewczynki trzymajcie kciuki za Gizelkę, jest z małym w szpitalu bo biedaczek dostał biegunkę :(((

Agrafja jak ja sie darłam przy pierwszym porodzie :) az przyszła położna i powiedziała że juz w USC wypisuja akt urodzenia bo słyszą jak rodze :)) teraz też pewnie bede wrzeszczeć ;)

No to trzymamy kciuki za Gizelkę i Michałka!!
I trzymajcie też kciuki za Somiracle i Jej Synka, bo też są w szpitalu, Mały jednak mial biegunki... :( Na szczęście to nie rotawirus, zrobili posiew i czekają na wyniki!!
I za Kunę i Kasperka tez trzymajcie, bo poszli do szpitala na kontrolę... Oby tam byli tylko te planowane dwa dni... :)

Asiek jak się czujesz?? :) Lenka się pcha na świat czy jeszcze poczeka??:)

Trzymam kciuki za maluszki :( co to się dzieje z tymi dziećmi :( gdzie sie nie obrócę to szpital... mam nadzieję że nas to ominie.

A u nas wysyp grzybów :-) właśnie dziś z malutką byłam w lesie, właściwie z wózkiem ciężko po lesie spacerować, ale spacerek przy lesie zaowocował pięknymi podgrzybkami i 12 prawdziwkami :-) a mała cały czas spała i dała mamuśce poszukać grzybków :tak:ogólnie to u nas wszystko ok i oby tak dalej, szkoda tyko że już zimno zaczyna się robić:tak: więc pozdrawiam was ciepło :-D

No to trzymamy kciuki za Gizelkę i Michałka!!
I trzymajcie też kciuki za Somiracle i Jej Synka, bo też są w szpitalu, Mały jednak mial biegunki... :( Na szczęście to nie rotawirus, zrobili posiew i czekają na wyniki!!
I za Kunę i Kasperka tez trzymajcie, bo poszli do szpitala na kontrolę... Oby tam byli tylko te planowane dwa dni... :)

Asiek jak się czujesz?? :) Lenka się pcha na świat czy jeszcze poczeka??
:)

dzieki dziewczynki za kciuki, pomogły Gizelka juz jest w domu :))

a moja niunia cos sie nie spieszy na Świat, pierwsza córcie urodziłam 2 tyg po terminie, mam nadzieje ze teraz Lena nie da na siebie tak długo czekać :/ dzieki ze pytasz :)))

reklama
Do góry