reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2010

Gizelka gratulacje!!!

Jak na wcześniaka,Misiek to i tak miał fajną wagę, wszystko się ułoży.

Podobno jest jakieś mleko dla wcześniaków, ale nie wiem, czy ono nie jest dla takich z niską masą urodzeniową, a Misiek tu ok. Najlepiej spytaj pediatrę, co Ci może przepisać na receptę, bo te mleka z apteki, to raczej ok.20 zł za puszkę.

reklama
Gizela moja córcia pijła mleko z apteki Bebilon pepti 1 normalnie w aptece bez recepty kosztuje 22,23 zł ale na receptę to o połowę taniej. Mleko typowo dla alergików. W puszcze jest 450 g. Ale jeśli Twój synuś nie ma żadnych niepokojących objawów po bebiko to wydaje mi się że nie ma potrzeby zmienać mu mleko. Moja pije już 4 mleko bo ciągle wysypana buzia albo brzydko zielona kupa z grudkami. Teraz właśnie jesteśmy na bebiko 1, bo jak widać nie każdemu dzieku Pepti służy :-(miała tak zieloną kupę, jak zgniła trawa, nie trawiła tego mleka. Zbaczymy jak będzie na bebiko ale chyba w końcu dobraliśmy mleczko bo na razie odpukać jest ok :-)

pozdrawiam ;)

Byłam na zwiedzaniu porodówki w ZG i nie jest źle ;-).

Sali do porodów jest 5, w tym 2 płatne (po remoncie, fajne łózko w 1, w drugiej wanna do porodu w wodzie). Sale bezpłatne też ok, po prostu widać, że dawno remontowane.

Akurat jak byłam rodziły 2 kobitki i absolutnie nic nie było słychać!!! Chyba mają super znieczulenia ;-).

Ja to się pewnie będę darła na całą ZG ;-).

Hej Dziewczyny :)))

Pomóżcie ! czy ktoras z Was zmagała się ze wstretnymi pleśniawkami ??
Mój Maluszek ma cały jezyk w tym cholerstwie,smaruje mu siuskami ale schodzi tylko z przodu jezyczka a tak gleboko nie moge siegnac zeby mu wytrzec :(( co zrobic?

I mam pytanie do '' butelkowych '' Mam, czy jest mozliwe aby moj Maluch nie najdal sie mlekiem? Karmie go Bebilonem Comfort 1 , kupka ok itd,ale Malemu ''przysluguje'' siedem porcji na dzien po 90-120ml 3-4 miarki proszku, je za kazdym razem 120ml z czterech miarek mleka i po zjedzeniu jest dalej jakby nienasycony,dopajam go w miare mozliwosci herbatkami lub przegotowana woda ale nie chce za bardzo pic,a nawet jak wypije to i tak biedny glodny ...
Tak myslalam to mleczko jest lekkostrawne,wiec moze wprowdzic mu zwykłego Bebilona 1 , a tymczasem mieszac mu np. dwie miarki Bebilon Comfort i dwie miarki zwyklego... juz nie wiem sama,Maly na wadze przybiera baaardzo dobrze i nie chciaslabym zrobic z niego Grubaska ;-)

Buuuziaki Kochane:**

Somiracle ;)
Laurze zaczynaly sie pleśniaweczki ale lekarka poradziła nam Aphtin jakoś tak, jest on bez recepty ;))
Posmarowałam Laurze tylko 2 razy buzie i ślady przyszłych pleśniawek znikły ;)
Wyciska się go najlepiej na pieluche ;) i wtedy musisz paluszkiem "wyskrobać" pleśniaweczki. Lekarka mówiła, że dzieci tego nie lubią ale my na szczęście z Laurą problemu nie mieliśmy;)
Co do mleka moja Laura powinna teraz jeść jakieś 180-200ml 5-6 razy dziennie.
Szczerze ja nawet nie pamiętam tych norm co na mleczku są - od dawna ich nie stosuje;)
Zjada teraz pełną ale dosłownie pełną butelkę wyjdzie jakoś 300ml albo ponad;) A są dni, że i to jej mało;)
Są dni, że potrafi w nocy co godzinke jeść, a nie jest na samym mleku;) Waży niecałe 7kg.
Poza tym Ty masz FACETA :D:D nie bój się jak mu się teraz przytyje za dużo On i tak to wybiega jak zacznie chodzić. Rośnie, wyciągnie się ;)
Powiem Ci, że Laura i na cycu i na butelce była karmiona "na życzenie" i zjadała tyle ile potrzebuje. Karmiłam ją 2 tygodnie jadła co 2-3h, na butelce o ile dobrze pamiętam od 3 misiąca jadła więcej niż są rozpisane normy na mleku;)
Pozdrawiamy Mamusie i Dzieciaczki;**:))

Aha;) i jeszcze mi się przypomniało;)
Somiracle wygotuj wszystkie smoczki butelkowe i uspokajające;))

Agrafa;) Nie przejmuj się z tego co pamiętam rodziłam z 3 albo 4 kobietami:p i tylko mnie było słychać:D:D A krzyczałam róóóżne rzeczy:D:D:szok:;)))

Ostatnia edycja:
reklama
somiracle ja się tych norm nie trzymam, mała je tyle ile potrzebuje. ma 7 tyg i wcina 130 w porywach do 140. jada średnio co 3 godziny, ale czasem juz po 2,5h jest głodna i jej daje. Nie głodź swojego maluszka. dawaj mu tyle ile chce, kazde dziecko jest inne jedno w tym wieku zje 100 a drugie 140. a te normy to są po to żebyśmy wiedziały ile mniej więcej powinno zjeść.
a na pleśniawki aftin polecam.

pozdrawiam :)

Do góry