reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

z tymi jesiennymi zakupami to się jeszcze nie spiesz, to tylko chwilowe ochłodzenie i upały mają wrócić, cały wrzesień ma być ładny i słoneczny. (mam nadzieję, że im się ta prognoza sprawdzi)

Moja Ania szybko zaczeła mówić, bardzo lubi powtarzać i wiele osób się dziwi, że taka mała, a normalnie rozmawia.
Ostatnio rozwiązywała zagadki takie z książeczki dla dwolatków i pyta się mnie:
- mamo gdzie nakleić tą naklejkę?
ja zajęta czymś w kuchni na odczepne mówię, Aniu nie wiem
a mała na to: - to chodź tu i się zastanów

reklama
Rossa to widzę, że wszystkie Anie takie rozgadane:-p:rofl2:, moja mówi ciągle, powtarza wszystko, wszystko tłumaczy. Czasem wymiękam, jak ona ciągle nawija. Pod koniec dnia jestem już tym zmęczona. Wczorajszy tekst: tatuś: Aniu cieszysz się, że jutro będą pierogi? Ania tak, tatusiu. A będziesz mamie pomagać robić? Ania: Nie, ja je będę jeść. I powtórzyła: zajebiście:confused2:,ale na szczęście tylko raz i chyba zapomniała. Za to dzisiaj bawi się ze swoim wymyślonym przyjacielem słoniem Sambu i go wszędzie szuka:-p.

No w ogóle dziewczynki są bardziej rozgarnięte niż chłopcy:-Doczywiście są wyjątki
my po przedszkolu mały nie spał podczas leżakowania ale jak wracaliśmy to mi usnął w autobusie więc go ledwo co doniosłam do domu i śpi,u nas zaczęło padać.

Hej mały mi dziś drugi dzień z rzędu wstał po 6 ale wczoraj spał 1,5 h no jestem taka zła!!!!!!!!!bo kaszle!!!!!!wczoraj w przedszkolu byli na spacerku:crazy:w taka pogode!!!!:crazy:i myślę że kaptura na głowie nie miał no i go zawiało:crazy:póki co katarek ma lekki ale zaczyna mocno kaszleć wr....:angry:uroki przedszkola:confused2:

dziewczyny proszę o pomoc!!!!!!czy wasze dzieci miały kiedyś zapalenie spojówek albo coś takiego?że ropa szła zielona aż tak baaaaardzo mocno z oczu?jutro idziemy do lekarza ale on ma całe spuchnięte oczy i ropa okropnie idzie.Przemywamy rumiankiem(nie daje ale staramy się)jak któraś zna coś skutecznego to plis czekam na wieści

aguska2017 to ci współczuję, nie pomogę nigdy Ania nie miała niczego takiego. Napisz co powiedział lekarz.

wczoraj mieliśmy tak intensywny dzień, spacer, las, plac zabaw, że Ania padła przed 19stą:-D

asienka_r Anie chyba takie są, mojej buzia się też nie zamyka. Jeden błąd który mówiła to na czekoladę mówiła kocielada. Ale teraz już się nauczyła i wymawia poprawnie. I wyobraźnię też ma, ciągle jemy pyszne naleśniki i zupki przez nią robione, karmi lalki i misie, do drugiego pokoju jeździ po zakupy, ma swój dom pod stołem. Coraz bardziej potrafi się sama zająć i sama wymyśla sobie zajęcia.

Beata2710 moja Ania dopiero niedawno "sama" robi zakupy, bo wcześniej nie chciała dać towaru na kasę, bała się chyba że zdobyczy nie odzyska.;-)

Aguśka ja bym nie przemywała rumiankiem, bo może uczulić, lepsza jest sól fizjologiczna, daj znać, co lekarz powiedział
Rossa moja dużo słów przekręca, albo śmiesznie odmienia, ale dogadać się z nią można bez problemu

Wczoraj wybraliśmy się do ogrodu Botanicznego w Dublinie, Ani zachwycona wycieczką, ja nie wiem, skąd ona bierze tyle siły, ciągle w ruchu była, ciągle mówiła, niespożytą ma tę energię:-p:cool2:. Przy okazji zrobiliśmy małe zakupy, oczywiście wszystko dla Ani:cool2:

reklama
Już nie przemywałam rumiankiem tylko woda przegotowana i sola fizjologiczna
mały dziś troszeńke lepiej bo ropa oczami nie idzie lekarz przepisał antybiotyk krople i maść do oczu i syrop na alergie w razie czego mały ma ropne zapalenie i spojówek i noska więc masakra!!!!ale już dziś dałam mu dawke antybiotyku i syrop nawet zakropliłam oczy(niestety siła)i zobaczymy mam nadzieje że w miare szybko mu przejdzie.znowu antybiotyk a 2 tygodnie kończył przecież.

Do góry