reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Rossa obyście znaleźli dobrą nianię;-)
Mój Bartek dziś pierwszy dzień w swojej grupie dziewczyny jak ja się cieszę że on od sierpnia chodzi!bo prawie wszystkie dzieci dziś wyły darły się no masakra!!!!!!!a mój zrobił mi papa złapał panią za ręke i poszedł się bawić.Ciekawe czy później mu się nie udzieli wycie:sorry:

reklama
aguska2017 dobrze, że Bartka wcześniej przygotowałaś, a dzieciom z czasem przejdzie, koleżanka która pracuje w przedszkolu mówi, że najtrudniejsze są pierwsze 2 tygodnie. Potem dzieci się przyzwyczajają. A jak z Twoją pracą?

Rossa mój też popłakiwał teraz przestał więc mam nadzieję że te dzieci nie będą miały na niego wpływu i nie zacznie znowu płakać:baffled:
Z moja pracą hm... szukam ciągle:-(ale lipa jest chca z doświadczeniem nawet na głupią kase w supermarkecie!!!!a ja pracowałam w usługach więc niestety cięzko jest ale w sumie szukam od nie dawna więc może coś się w końcu trafi

:wściekła/y::wściekła/y:
Hej trochę mnie nie było, wiec chyba z Pół godziny konstruowałam posta i net oczywiście odmówił posłuszeństwa:crazy: Tekstu nie skopiowałam i wszystko wzięło w łeb.

Super,że pierwszy dzień w przedszkolu wypadł udanie:-)

Rossa oby szybko znalazła się kompetentna opiekunka:tak:

Aguska powodzenia. 3mam kciuki obyś szybko coś znalazła. W mojej okolicy niby bezrobocie niskie i dużo ofert pracy a znaleźć coś bardzo ciężko, nie wymagam nawet pracy która byłaby szczytem moich marzeń po prostu byle co trudno dostać.

lolkak, witamy co u Ciebie?

są takie regiony że o pracę naprawdę ciężko, płaca marna a wyzyskiwanie na maksa.

sporo ogłoszeń porozwieszałam i chętnych się sporo zaczyna zgłaszać, mam nadzieję, że wybiorę najlepiej dla Ani. I będzie to osoba odpowiedzialna, której warunki będą odpowiadały. Mam stracha :-(

lolkak to cię zmotywowali

ja nadal nie mam jeszcze wybranej konkretnej osoby. Niektóre kobiety co dzwonią to chcą, żeby dziecko do nich przywozić (co u nas odpada), niektóre mówią, że z niczym nie będzie problemu, że dojadą na każdą porę, wszystko zrobią i jakby nie do końca sobie zdawały sprawę, co oznacza być z dzieckiem przez pół dnia.
Tylko jedna osoba zapytała się, czy dziecko nie jest alergikiem, czy wszystko je, czy jeszcze śpi w dzień.

lolkak, witamy co u Ciebie?

są takie regiony że o pracę naprawdę ciężko, płaca marna a wyzyskiwanie na maksa.

sporo ogłoszeń porozwieszałam i chętnych się sporo zaczyna zgłaszać, mam nadzieję, że wybiorę najlepiej dla Ani. I będzie to osoba odpowiedzialna, której warunki będą odpowiadały. Mam stracha :-(
rossa w dzisiejszych czasach ciezko o dobra i uczciwa nianie a szkoda.
pamietam jak kiedys poszlam z synem do piaskownicy a tam taka 60letnia niania szarpala dziecko....:baffled::baffled:
tak sie wkurzylam ze ja zrypalam, bo wiedzialam ze to jej robota- baba mieszkala 2 bloki za mna i czesto wyrzucali ja z roboty...:baffled:

POWODZENIA

reklama
Rossa obyście znaleźli szybko jakąś nianie a ta co pytała czy jst alergikiem to moim zdaniem plus przynajmniej orientuje się w temacie:tak:
Beata a co u was?mały się rozgaduje?Bo mój coraz lepiej i codziennie mówi kilka nowych słów może nie zawsze bardzo wyraźnie ale wiadomo o co chodzi:-Dnp na psa mówił do tej poryłała(hau hau)a teraz mówi pies tak śmiesznie ale słychać pies mówi też wyraźnie miś myś(mysz) baba Gosi i baba Basi:-D (a zjada:-D) iw eiel innych słow problem ma jeszcze z końcówkami bo mówei np poje(pojechał)
Bartek chętnie idzie do przedszkola zero marudzenia daje mi buziaka i biegnie do sali:-)
co do pracy to ja nadal wysyłam cv ale nikt nie raczy nawet zaprosić mnie na rozmowe:baffled:

Do góry