reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Beata2710 no właśnie tego też się boję,że ktoś będzie moją małą straszył, krzyczał, albo uderzy. Spać przez to nie mogę, Najlepsza jest zawsze osoba z polecenia, ale niestety nie mam nikogo takiego.

Wczoraj spotkałam się z kolejnymi osobami, i jedna dziewczyna wzbudziła moją sympatję i zaufanie, ma prawko, więc nawet w gorszą pogodę dojedzie. W domu normalnie, zobaczymy, jest jeszcze trochę czasu na ostateczną decyzję.

Byłam też w domu, gdzie kobieta ma 7 dzieci i chce sobie dorobić, z jej dziećmi zostałaby najstarsza córka. Ale jak zobaczyłam te brudne, bose dzieci to pomyślałam sobie, że lepiej niech się swoimi zajmie.

Aguśka Bartek super sobie radzi. Na pewno przedszkole to był dobry wybór, dziecko wśród rówieśników się rozwija. A co do pracy to ja mam, ale dojeżdżam 1,5 godz. w jedną stronę, chciałam sobie znaleźć coś bliżej, szukam już rok i nic, nie wierzę w znalezienie pracy bez znajomości.

reklama
rossa ta z 7 dzieci moim zdaniem odpada bo jak któreś zachoruje to pewnie byłby zaraz problem a przy 7 to prawie epidemia!!!!ja też myślę że w dzisiejszych czasach znajomości się tylko licza szkoda że nie mam tu nikogo kto by mógłby mnie gdzieś wkręcić wiesz ja nie jestem wymagająca ja nawet na kase pójde pracować aby tylko zarobić.
U nas dziś strasznie zimno!!!

rossa ta z 7 odpada, daj spokoj- pewnie ledwo radzi sobie ze swoja siodemka a gdzie tu mowa o osmym dziecku.

aguska moj maly nadal nic nie gada tzn po swojemu.
jakis czas temu mowi trzy i pokazuje trzy palce i na tym koniec....:baffled:
starszego zapisalam do klubu sportowego, S zmienia robote i jakos idzie dzien za dniem....:-D

Nie wiecie jak się wku****am!!! Jakiś czas temu zapisałam się na kurs prawka. Kupiłam go na Gruponie. Od paru dni próbuję się tam dodzwonić aby umówić się na jazdy,ale zero kontaktu. dziś wchodzę na ich stronę a tam komunikat:

"Kierownik Ośrodka Szkolenia Kierowców Akademii Jazdy VIP z przykrością informuje, iż ze względu na nie wypłacalność finansową zmuszeni jesteśmy do zawieszenia zajęć teoretycznych jak i praktycznych"

Beata mój też mowi tsy:-Dczasem wie ile to jest nawet ale czasem nawet jak widzi np dwa samochody to mówi tsy:-D
lolkak ale lipa!!!!a możesz jakoś odzyskać pieniądze?
Małego zaraz kłade spać bo jest niemożliwy!!!widać że powinien jeszcze spać w dzień a on nie śpi teraz w przedszkolu bo dzieci w tej nowej grupie jeszcze nie ogarnięte:-D i mały nie śpi a potem wyje o byle co:dry:

Nie wiecie jak się wku****am!!! Jakiś czas temu zapisałam się na kurs prawka. Kupiłam go na Gruponie. Od paru dni próbuję się tam dodzwonić aby umówić się na jazdy,ale zero kontaktu. dziś wchodzę na ich stronę a tam komunikat:

"Kierownik Ośrodka Szkolenia Kierowców Akademii Jazdy VIP z przykrością informuje, iż ze względu na nie wypłacalność finansową zmuszeni jesteśmy do zawieszenia zajęć teoretycznych jak i praktycznych"

po ostatnich aferach z biurami podrozy w zyciu nic bym nie kupila na Gruponie.....:no:
jezeli placilas karta to chyba zwroca Ci kase, ale pewnosci nie mam....:no:

aguska moj mowi szesc ale szesc u niego znaczy pieniadze, szesc, ze chce gdzies isc....:-D

Beata haha a to cwaniak:-D:-D:-Dmój ostatnio płacił pani w sklepie za napój swój taki dumny był że dał pieniążki:-Dale on mówi na pieniądze jakoś pie taki skrót:-Da i wczoraj zaczął mówić Nemo i łoś:-D

lolkak ale ci współczuję z tym prawkiem, mam nadzieję, że pieniądze da się odzyskać

aguska2017 może z czasem Bartkowu unormuje się dzień i nie będzie już taki przemęczony.
Moja Ania już dawno nie śpi w dzień. Ale wieczorem zasypia idealnie. Sama idzie do łóżeczka, czytam jej książeczkę i po 10 minutach dziecka śpi. Bez płaczu, bez marudzenia, idealnie. Jest tak od ok. 3 tygodni. Mam nadzieję że jej tak na długo zostanie:tak:

Ania też miała taki okres że mówiła na wszystko trzy, teraz liczy do 12 (do 5 idealnie, potem niektóre cyfry przestawia, albo o jakiejś zapomni). A jak pytam ją ile marchewk leży na stole, a jej się nie chce liczyć to mówi: dużo.
Ale ona wcześnie zaczeła mówić, jak miała rok to używała ok. 50 słów.

Mam nadzieję, że w ten weekend konkretnie zdecydujemy się na nianię. Niby chętnych odezwało się sporo, ale zufanie wzbudziły naprawdę nieliczne.

Beata najgorsze jest to,że ja ten kurs zaczęłam. Miałam już teorie a teraz miałam się zapisać na jazdy. I tu nagle takie info. Założę się że teraz będę mieć trudności z odbiorem karty i przeniesieniem się do innej szkoły jazdy. No i oczywiście muszę zapłacić nowej szkole już normalną stawkę. Teraz mogą mi oddać kwotę pomniejszoną o odbyte zajęcia.

Moja Majka oprócz mama,tata,baba,dziadzia mówi w swoim tylko języku ;-) wławła to pies, gligu gligu to kot, JAJA to maja :-D Potrafi naśladować odgłosy kilku zwierząt,

reklama
każde dziecko inne:-)
Rossa to Ania zdolna bestia na prawdę szybko zaczęła mówić:tak:
lolkak szkoda gdyby kasa przepadła eh oszustów nie brakuje:sorry:
mój Bartek zna już kilka kolorów oczywiście ich nie mówi tylko gdy pytam to np podaję odpowiednia kredkę:tak::-)czasem jeszcze się pomyli ale na prawdę ślicznie rozpoznaje kolory:tak:
Ale u nas dziś jesiennie strasznie zimno się zrobiło a Bartkowi ubrałam bluze polarkową i na to kamizelkę pikowana!czape muszę mu jakąś kupić bo tak to z kapturem chodzi

Do góry