reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Mama Iza on zaczął dopiero od września chodzić tak?może nie umie się jeszcze odnaleźć w nowej sytuacji,,,a ty go nie dawałaś już wcześniej?kurcze coś mi sie kojarzy że on już chodził do przedszkola ale może mylę osoby:zawstydzona/y:Nie dobrze że bije ale panie mówia dlaczego to robi?
Widzę że zmieniłaś fotke przy suwaczku ale kawaler już z niego;-)

reklama
Aguska w zeszłym roku chodził trochę ze mną na staż jak miałam w klubie malucha, ale od tego czasu nie miał już takiego kontaktu z taką ilością dzieci ani w ogóle nie był już w takiej sytuacji. Jakoś podporządkowanie się nie idzie mu najlepiej.
Rośnie jak szalony i prawdziwy facet już z niego, szkoda, że nie z zachowania :D

Mama Iza więc on po prostu potrzebuje czasu:tak:Mój też raczej z tych szalonych a panie w przedszkolu tylko mi go chwala:-Daż sama nie wierzę że sie tam słucha bo w domu to jakoś nie bardzo:sorry:mój chodzi od sierpnia i też bywało różnie ale teraz było super po prostu:tak:więc może i u was mały sie przyzwyczai;-)

Mama Iza co do logopedy to poczekaj aż Rafcio skończy 3 lata:tak:my raczej też będziemy musieli iść bo mały fakt mówi coraz więcej no ale do pełnych zdań to mu jeszcze daleko i niestety wiele wyrazów skraca:sorry:
Niech mały pochodzi do końca miesiąca i zobaczysz może w końcu zacznie sie słuchać;-)z drugiej strony to przecież twój Rafał jest najmłodszy z grupy więc niech babki też biorą to pod uwagę

Aguska co do logopedy to zadzwoniłam do poradni i umówiłam go na przyszłą środę, tak dla świętego spokoju, choć już na wstępie pani powiedziała, że ma prawo nie mówić. Powiedziała, żebym z nim przyszła to go posłucha i pokarze jakie ćwiczenia można z nim robić. Co do reszty to pewnie macie racje, zacisnę zęby i przeczekam. Może coś drgnie na lepsze.

Mama Iza to koniecznie po logopedzie daj znać co ci powiedziała bo jestem ciekawa jak to w ogóle wygląda:tak:ja z bartkiem ćwiczymy są różne zabawy nawet z dmuchaniem ale mój nie koniecznie chce to ze mna zawsze robić:sorry:jednak odkąd chodzi do przedszkola mowa poszła do przodu:tak:np dziś stał obok mnie w kuchni i mówi:mama odeć(odejdź):-Dalbo wczoraj na poczcie krzyczał oć oć (choć) to dla mnie na prawdę już wiele :tak:no i potrafi już sporo nowych słówek codziennie mówi coś nowego więc Rafcio też pewnie nie długo sie rozbryka zwłaszcza jak chodzi do przedszkola:tak:

reklama
Mama_iza witaj, też uważam, że może lepiej nie zabierać małego, tylko poczekać.

A okres bicia przechodzi większość dzieci, wyrośnie. Może ta agresja wynika z tego że jest najmłodszy, mało mówi i dzieci go nie rozumieją, rodzi się w nim flustracja. Poza tym dzieciom do 3 roku życia trudno się skupić na robieniu jednej rzeczy - panie przedszkolanki powinny to wiedzieć.

znam chłopca co ma ponad 3 lata i niewiele mówi. Także spokojnie nie wszystkie dzieci w jednakowym stopniu się rozwijają.

Do góry