reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

To normalne, że dzieci nie mówią R w tym wieku, moja gada już normalnie od długiego czasu, a r w większości słów nie mówi, kilka głosek przekręca. Mają czas gdzieś aż do pójścia do szkoły, także spokojnie dziewczyny

reklama
hej
u nas tez szaro
dzis pobilam rekord i pobieglam 17 km za to teraz zdycham. Niko z tata w Poznaniu, Franek sie budzi...a nogi jak kamloty...:baffled:

Bylam z Niko u dermatologa. Kontaktowa alergia ze sklonnoscia do atopii i teraz glowkuje co i jak, od czego...kupa dermokosmetyków, zobaczymy.
W Pkolu ok ale dalej woli stac troche z boku

mama iza ciekawa jestem tych oprawek, na pewno bedzie fajinie wygladal :) Dobrze ze sa kolorowe a nie takie zwyklaki...:)

Odebraliśmy okularki, Rafał ponosił trochę i zdjął. Masakra czarno to widzę.

Marciaa to teraz przestanie się drapać? Przepraszam, ale w temacie alergii jestem zielona.

Aguska a jak u Was?

Hej ja tylko przelotem jutro rano poczytam was dokładniej
Iza Rafcio słodko wygląda i tak poważnie:tak::-)
Mały ma stwierdzona astme oskrzelowa ma te same leki co dostawał bo działaja tylko dostał dodatkowo kropelki przy okropnym katarku mam je tylko stosować.Mały może mieć ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych ale na szczęście jemu na oskrzela nic nie schodzi
Marcia my stosowaliśmy całą serie EMOLIUM na mojego działały i łagodziły podrażnienia i sie nie drapał jednak jak raz dostałam próbkę Atoperalu to tragedia mały jeszcze bardziej dostał wysypki:baffled:teraz jest okres grzewczy dlatego małemu może to wolniej schodzić:sorry2:oby szybko mu to zeszło

Dzięki dziewczyny za dobre słowa :) Rafał ponosił wczoraj trochę te okularki, dziś założył, ale stwierdził, że są brudne i tak intensywnie wycierał ściereczką, że wypadło szkiełko. Na szczęście nic złego się nie stało, ale powiem Wam, że to nie na moje nerwy :-D

Aguska astma to nie za ciekawa diagnoza. To w ogóle jest uleczalne?

Marciaa najgorzej właśnie jak sie nie wie o co chodzi, lekarze szkolenia powinni jakieś robić :-) Powiem Ci, ze jakby Rafał miał jakąś alergie to było by to trudne do rozgryzienia dla mnie. Zresztą z okularami nie jest lepiej, niby sama całe życie noszę, ale jakoś mnie nie bardzo to interesowało. Ignorantka ze mnie. Co do tego Emolium to faktycznie, mojemu też pomagały, zwłaszcza na kilka dni po urodzeniu. Rafał miał za mocną żółtaczkę i leżał na takich specjalnych lampach a one koszmarnie wysuszyły mu skóre i wtedy kąpiel w emolium była jak zbawienie. Może i Wam pomoże.

mama Iza Bartek jest alergikiem i dlatego ma tą astme czy to uleczalne chyba nie do końca no chyba że to co go uczula przestanie a to niestety mało prawdopodobne.Alergolog powiedziała że on nie ma takiej astmy że musi brać leki wziewne jemu wystarcza te tabletki co ma ,nie miał nigdy zapalenia płuc ani problemu z oskrzelami czyli jest ok, za to zatoki u niego zaraz atakuje i może mieć problemy z migdałkami bądź z uszami .Póki co tfu tfu nigdy poważnie mi nie zachorował więc może nie będzie tak źle.Astmę ponoć można stwierdzić tak dokładnie dopiero u dziecka 4-5 letniego ale musiała tak napisać mi w oświadczeniu bo inaczej leków bym nie mogła dostawać:sorry2:z reszta jego uczula akurat to co przy astmie jest najczęstszym alergenem czyli kurz sierść psa i trawy:sorry2:z wiekiem może mu sie pogarszać ale niekoniecznie i doktor powiedziała że nie mamy panikować bo on ogólnie jest w dobrej kondycji:tak::-)tu masz do poczytania ;-)Astma oskrzelowa - wszystko, co musisz o niej wiedzieć / Astma / Rodzaje alergii / Wszystko o alergii - MojeAlergie.pl
Co do Rafcia i okularków to myślę że się w końcu przekona chociaż pewnie będzie często zdejmował:sorry2:cierpliwości ci życze;-)

reklama
hej

malo mnie bo czasu mi brak, za co przepraszam- otwieram sklep internetowy z moimi drobiazgami, teraz posypaly mi sie zamowienia wiec wpadam jak burza.....:-D
a wieczorami szukam inspiracji po necie :-D:-D

Do góry