reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

cześć dziewczyny u nas troche już lepiej mały rano miał lekko podwyższoną gorączke 37,6 teraz mu spadła i ma 37,3 zaczął jeść
Wydaje mi sie że był osłabiony po tym antybiotyku a w przedszkolu wiadomo pełno dzieci to i wirusów i mały złapał.
Jeśli jeszcze dziś będzie gorączkował to pójde z nim jutro do lekarza ale wydaje mi sie że to było takie jednodniowe:tak:
a co u was?

reklama
U nas ok, młody puszcza bańki nosem i szczeka jak pies, ale widzę poprawę. Mam nadzieję, ze w pon pójdzie już do przedszkola. Wczoraj zamówiliśmy okularki. Same okularki całkiem fajne, takie żółto-czarne. Mi oczywiście w żadnych się nie podobał, ale to pewnie dlatego, że nie mogę zaakceptować myśli, że musi je nosić. Tak więc wyglądał źle albo jeszcze gorzej. Ostatecznie wybraliśmy te w których wyglądał moim zdaniem źle a zdaniem optyka i mojej mamy - bardzo ładnie. Zobaczycie, ocenicie. Na piątek powinny być gotowe.

Aguska dobrze, że mu się poprawia :)

U nas ok mały w przedszkolu zdrowy radosny to chyba jakiś wirus był.Dziś w przedszkolu w jego grupie dosłownie garstka maluchów aż w szoku byłam i z pania rozmawiałam i chyba wirus jakiś maluchów dopadł bo aż dziwne że tylu dzieci nie było:baffled::szok:
dziś idziemy do alergologa na 16,40 i zobaczymy czy te leki które ma wystarcza czy potrzebujemy czegoś silniejszego liczę że wystracza:tak:
mały chętniej liczy dziś nawet w autobusie liczyliśmy:-D
Zauważyłam jednak że Bartek zaczyna mówić za szybko i wszystko naraz fajnie ale czasem ciężko go zrozumieć:sorry2:
U nas pogoda też okropna ponuro zimno a jeszcze zapomniałam Bartkowi wziąść rękawiczek:sorry2:

Aguska super, że Bartuś już zdrowy, oby jeszcze u alergologa poszło pomyślnie :-) My dalej walczymy z katarem i kaszlem, ale z dnia na dzień coraz lepiej. Szkoda, ze młody chory bo jutro w przedszkolu mają teatrzyk. Co do mowy to ja mam wrażenie, że Rafał spowolnił trochę. Niby buzia mu się nie zamyka, ale częściej mówi po swojemu.

Asienka
smacznego :-D

Mama Iza dzięki:):)

Jutro mam wizytę w szpitalu ze wszystkimi badaniami, USG itd. Ania jedzie ze mną, bo nie mam jej z kim zostawić a M będzie w pracy. Będzie wesoło:):) Może pociągiem pojedziemy, żeby podróż szybciej minęła

Asienka mój Bartek też ma napady czułości:-D:tak::-D:tak:o to fajna wyprawa się szykuje
mama Iza to mój też tak miał że przez jakiś tydzień czy nawet dwa nie nauczył sie żadnego nowego słowa a teraz mówi codziennie kolejne nowe słówko oczywiście jeszcze nie które zmiękcza nie mówi super wyraźnie ale coraz lepiej wychodzi mu Bartek:tak:i jak się go pytam jak ma na imię mówi Batek albo Bate(k zjada) nadal jednak omija W i gdy słowo jest z W w ogóle nie chce go powtarzać np dwa albo nie chce powtórzyć albo mówi da:sorry2:
Wcześniej mówił mama daj a teraz już powie mama daj mi to albo mama daj to
A co Rafciowi dajesz na ten kaszel i katar?

reklama
Aguska Rafał w też nie mówi, zamiast R mówi L albo J i np zamiast RĘKA mówi JĘKA a jak pytam jak ma na imię to mówi ŁACHAŁ :-D poza tym jest TJAKTOJ zamiast traktor, DŁA- dwa, itd. Nie jest źle, bo można go zrozumieć, ale jakoś właśnie nie uczy się nowych słów. Może też dlatego, że do przedszkola nie chodzi. Teraz siedzi u siebie w pokoju i bawi się strażą pożarną. Słychać jak woła 'pożar, pożar na pomoc, ratunku":laugh2: i to np można dobrze zrozumieć, choć oczywiście zniekształca słowa. Co do choroby to daje mu na katar Euphorbium a kaszel elofen.

Do góry