reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Aguśka u nas też leje i chyba nie zamierza, nic trzeba poszukać zajęcia w domu:):):). A co do zabawek to Ania jako tako je traktuje, ale czasem obrywa kawałki książek:baffled: mimo że uwielbia słuchać czytania i kocha książki

reklama
mój dopiero od nie dawna zaczął lubić jak mu czytam i też bierze w rączki książeczkę i po swojemu niby czyta:-D widok uroczy:-D i też zaczął lubić dopiero nie dawno jak mu śpiewam kołysankę!!!!oczywiście jak niemowlakiem to też lubił ale tak po około roku buntował sie....
A teraz chyba do tego dorósł:-D a co do oberwanych książeczek ach znam ten ból:-D

Witam mamusie!
U nas pogoda do d.... pada i pada. Trzeba bedzie zapewnic dziecku rozrywki w domu ehhhh
Ja dzisiaj daje na luz i nie gotuje obiadu bedzie dzis cos gotowego na szczescie mam cos w zamrazalniku. Dis jestem padnieta wczoraj pracowalam do 1 w nocy a gdy wrocilam Emilka zaczela plakac przebudzila sie i co chwile cos wolala i tak do 5 rano a moj maz oczywiscie spal a ja prawie sie poplakalam no ale coz bylo minelo... Oby dzisiejsza noc byla normalna.
Mam pytanie moja Emilka wszystkiego sie boi. Oglada bajki takie jak Babelkowe gupiki ktore uwielbia i tam jest odcinek o halloween w ktorym jest duch ale wszyatko oglnie smiesznie bez strachow niby sie nie bala ale odkad obejrzala ten odcinek wciaz mowi ze sie boi duchow, dyni itd ja juz jestem wykonczona nawet drzwi od lazienki musza byc zamkniete caly czas bo mowi ze cos tam jest. Nawet much sie boi..... Myslicie ze jej to przejdzie kiedys ??? i moze to moja wina??? Martwie sie...

Ania mój też oglądał ten odcinek ostatnio i też do mnie powiedział że się boi ale po chwili założył sobie na głowe pieluche tetrowa i też udawał ducha i ja mu wytłumaczyłam że to taka zabawa.Mój nawet na dworzu jak jesteśmy jest jakiś hałaś np wiercą coś to też sie boi ale bez płaczu.Nie wiem czemu ale ostatnio też zaczął zamykać drzwi od łazienki:eek:bo mamy ciemna bez okienka i musza być zamknięte nie wiem za bardzo czemu ale on sam idzie i zamyka.czasem mówi bezsensu że sie wszystkiego boi ale to chyba taki etap:tak:;-)Z jednej strony sie boi a z drugiej ciekawość jest silniejsza:-D

aguska to mnie troche uspokoilas ufff Bo juz myslalam ze to tylko Emilka taka przestraszona. W sumie ona nie placze ze czegos sie boi tylko do mnie ucieka. Tez jej tlumacze ze to zabawa i ze wogole nie ma duchow ale moge sobie mowic ona zrozumie na chwilke a potem znowu to samo. Tylko czasami jak cos wymysli to rece opadaja hahahaha
Chyba musze sie kawy napic ale zrobic sie nie chce...:-)

Ania wiesz w drugim roku życia rozwija się wyobraźnia, dzieci łatwiej się boj, mają nocne koszmary, to taki normalny etap rozwoju
Aguśka moja większość swoich książek umie na pamięć:), więc czytamy razem:-p, sama je zna, ale nie chce, woli, żebym przy niej siedziała i jej czytała, więc czytam

asienka w sumie to tak sie zastanawialam czy to aby nie taki etap w rozwoju wlasnie tylko zastanawiam sie jak dlugo bedzie trwal?? Poprostu mi szkoda Emilki jak wciaz sie czegos boi no ale jak kazdy etap kiedys sie konczy tak jej ten tez sie skonczy...
A mam pytanie z innej beczki jak moge wkleic suwaczek??? Nie mam pojecia jak to zrobic

Ostatnia edycja:
Ania jednak się udało z suwaczkiem:):):). Trudno powiedzieć, jak długo ten etap bania się będzie trwał, moja jakoś nieszczególnie strachliwa:rofl2:, ale ostatnio coś mówiła, że jej się potwór śnił, bajkę Potwory i spółka uwielbia. Ma wymyślonych przyjaciół, wymyśla sama sobie zabawy, ale nie lubi być sama w pokoju, czasem do łazienki nawet za mną wchodzi, w kuchni też ciągle lub prawie ciągle razem

reklama
witam
u nas właśnie zaczęlo padać a ja musze wyjść z domu bo wlasciwie to nie wiem co na obiadek zrobić:baffled:

co do bania się Julka właśnie też ogląda te gupiki i po tym odcinku zaczęła mówić,, mamo boję się hallowen,boje się duchów,, ale bez płaczu tak więc jest ok. co do much kurcze normalnie tego chyba najbardziej się moje dziecko boi, mrówki,biedronki sama łapie i rozmawia sobie z nimi ale mucha to jest wrzask jak wleci do domu. ciemności raczej się nbie boi chociaż jak siedzi/chowa sie w szafie to ma zs soba latarkę.:-)

Asieńka fajnie że Anulka zna wasze bajki, moja nigdy nie lubiła słuchac jak jej czytam,ale ostatnio sama zaczęła i mówi dawno dawno temu a resztę sobie wymyśla. co do kołysanek to u nas obowiązkowe codziennie ,,laleczka z saskiej porcelany ,,i ,,na Wojtusia z popielnika,, i zna je na pamięć wiec śppiewa razem ze mną.

a ten czas strachu uwazam że u nas włąsnie przechodzi, juz tak jak Aguśka pisała o Bartku chałasów na dworze się nie boi chociaż musiałam jej tłumaczyć swego czasu ze to nic strasznego.teraz jest ok.

Do góry