reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

dzień dobry Asieńko, co tam u was ,jak po niedzieli?
u nas trochę nudno, chociaż mała próbuje rozgonic tą nudę zmuszajac mnie do wygłupów, tańców i budowania domku z kocy- więc mimo lekkiego poranku dzień zapowiada sie pracowicie i wesoło.
i takiego dnia (wesołego ) wam dzisiaj zycze.

reklama
witam sie i ja
u nas teraz śnieg pada ale nie wiem po co:sorry:
Bartek układa wieże z papieru toaletowego:-D
słuchajcie byłam przed chwila w jednym z publicznych przedszkoli tak zorientować sie czy w ogóle Bartek ma jakieś szanse aby sie tam dostać no i sie okazało że nie ma żadnych szans:baffled: i za pewne do 5 roku życia musze z nim siedzieć w domu!!!! albo dać do prywatnego co w ogóle mi sie nie kalkuluje

Aguśka współczuję przejść z przedszkolem. U nas pewnie będzie tak, że jeśli pójdę do pracy to Ania pójdzie do przedszkola, u nas raczej nie powinna mieć problemów, bo to mała wioseczka, więc będą zadowoleni, jeśli kolejne dziecko będą mieli. Tutaj w Ire, gdy skończy 3 lata i 3 miesiące może pójść za darmo na trzy godziny dziennie

Hej! My już w miarę ogarnięci, Rafał jest dziś koszmarny. Dobrze, że dzień się kończy :D

Aguska czemu aż tak beznadziejnie z tym przedszkolem? Tak mało miejsc, czy jakiś kryteriów nie spełniacie? Ja w marcu też planuje złożyć. Może się uda a może nie.

Beata faktycznie jest blog, nie spojrzałam. Jak znajdę chwilę to pooglądam Twoje prace ;)

Asienka to tak jak w UK jak mlody skonczy 3 lata moze isc do przedszkola na 3 godz dziennie za darmoszke- tylko ze w MK w mojej dzielnicy przedszkole polaczone ze szkola i te maluszki juz w mundurkach chodza....:tak: sa 2 opcje od 9-12 i od 12-15

Aguska w moim miescie w PL pierwszenstwo maja
- gdy dwoje rodzicow pracuje
- dzieci samotnych rodzicow
- specjalne przypadki tzn pokierowane przez poradnie psychologiczno-pedagogiczne
- dzieci skierowane z MOPS zawsze sa z 2 wolne miejsca dla tych dzieci
Oskara zapisywalam rok naprzod do zerowki....:baffled:

reklama
Beata to podobnie jest wszędzie ja we wcześniejszym poście właśnie podałam link jakie dzieci sie dostana no i niestety do 5 roku życia nie ma szans:baffled: no chyba że coś sie zmieni
a ja mimo że chciałabym iść do pracy i nawet jeśli bym ja znalazła to nie mam z kim zostawić Bartka przez okres zanim by sie dostał do przedszkola :sorry: paranoja.........
z reszta w tym roku nawet nie ma szans bo jest za mały tzn patrza na rocznik a mój w styczniu skończy 3 lata więc będzie musiał czekać aż do września przyszłego roku(będzie miał 3,8) aby iść do przedszkola.
a prywatne kompletnie mi sie nie opłaca

Do góry