reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
witajcie u mnie kiepskie wieści, wysypka nie schodzi, byłam z małą u trzechlekarzy i każdy powiedział coś innego - zwariować można :no:

lekarz w przychodni rozłożył ręce i nie wiedział co to jest - mówi, że pierwszy raz widzi coś takiego. Alergolok powiedziała, że to wirusówka, a dermatolog, że zapalenie skóry wywołane silnym alergenem. Jeden kazał nawilżać, drugi wysuszać.

Wysypka wygląda jak drobna, zaczerwieniona kaszka (gęsia skórka) na połowie ciała, brzuszku, nóżce i rączce. Strasznie swędzi. Temperatory nie ma dziecko je i bawi się normalnie, nie jest apatyczna.
Przepisali mi maście do smarowania, więc mam nadzieję, że po nich przejdzie, bo jak nie to nie wiem, gdzie już pojechać

Zima u nas na całego biało wszędzie, a Ania śnieg uwielbia, pomagała odgarniać z chodnika, byliśmy też na sankach. Mój pies też wybawił się w śniegu, pełne szaleństwo. Ja uwielbiam wszystkie sierściuchy. Mieliśmy też kota, ale niestety potrącił go samochód. Więc Ania ma towarzystwo do zabaw w postaci suczki labradora.

Witam
Rossa współczuję tej wysypki, bardzo dziwne to

Ania na wczorajszych urodzinach była bardzo grzeczna, wstydu nam nie przyniosła. jedynie jej choroba lokomocyjna się nasila i tym sposobem mam dzisiaj trzy prania do rozwieszenia

l

u nas znów problem z kupka , nic nie pomaga ,chyba zacznę sięgać po pomoc z apteki, czy któras z was uzywała colon c.(pomaga?)

U nas działa Duphalac

rossa to faktycznie masz problem jak lekarze nie wiedzą (reakcja pierwszego kontaktu jakoś mnie nie zdziwiła). Jak alergia to czemu tylko po jednej stronie? Jak wirus to powinno się roznosić. Wyjaśnienie na pewno jest bo przecież to nic nowego tylko akurat ci lekarze jacyś nie doinformowani i nie zaangażowani. Mogło to by być jakieś zapalenie nerwu. Cholera to może być półpasiec o nie swoistych objawach on daje wysypkę na połowie ciała. Jest płyn w krostkach ?

asienka a próbowałaś wozić ją na pusty brzuszek. U nas Miriam też bardzo cierpiała do póki nie zaczeła jeździć na czczo.

płynu nie ma, to nawet nie są krostki tylko taka czerwona drobna kaszka, Lekarz wykluczył półpaśca, bo to ten sam wirus wywołuje co ospę i trzeba najpierw na ospę zachrować (a moja ospy nie miała), poza tym ta wysypka wygląda trochę inaczej niż przy półpaściu no i nie ma temperatury. Poczekam 3 dni jak maście przeciwlapalne nie pomogą to muszę szukać kolejnego lekarza. :confused:

asienka ja też miałam chorobę lokomocyjną straszną. Dobrze, że moja mała nie odziedziczyła po mnie. U mnie przeszło dopiero jak prawo jazdy zrobiłam.

lena ja smaruję dodatkowo czoło żeby nie nawalić za duzo na nosek a zapach majeranku jest silniejszy jesli posmarujesz czółko, bo powierzchnia jest większa i ii to tyle własciwie.

a u nas na chorobe lokomocyjną sprawdza się phenergan syrop, mala dostawała go nawet jak miała chore oskrzela i wymiotowała przy kaszlu- super zapobiega wymiotom.

rossa życzę abys znalazła dobrego lekarza, bo co to za lekarz że rozkłada rece i nie potrafi pomóc dziecku. mam nadzieje że masci pomogą.
buzki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry