reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Zakupy zaliczam do udanych, Ani jak zwykle parę drobiazgów wpadło. Poszłam zmierzyć sukienkę a młoda do mnie: mamusiu jak Ty ładnie wyglądasz:-p:-D:-D, a potem czegoś zapomniałam i wracam a Ania do mnie: ale już tutaj byłam, chodź stąd, po co tu jesteśmy. Tacie wybierała piżamę:rofl2:

Hej! A właśnie miałam Was pytać o te ząbki, bo ostatnio Rafałowi cieknie z nosa i strasznie paluchy do buzi pcha, pół ręki wsadzić potrafi. Zaglądnąć nie da więc ciężko wyczuć. Mam nadzieje, że to już tę ząbki, spokój będzie.

Asienka kupiłaś coś? Cofam pytanie :D Nie zauważyłam, że jeszcze jedna strona postów jest :D Gratuluje zakupów i córki - niezła agentka z niej :D
Aguska w końcu upolowałam choinkę, więc jutro już sobie na spokojnie ubierzemy, choć czarno to widzę, bo Młody jak dorwał łańcuch to z radością biegał z nim po całym mieszkaniu :D Może być ciężko, ale co tam, choinka musi być ;)

A i w ogóle miałam jeszcze pytać, kiedy Wasze Maluchy zaczęły mówić coś więcej niż mama itd? Bo Rafaliński jakoś tak niewiele mówi i nie wiem czy to ok jest.

Ostatnia edycja:
Mama Iza sobie też kupiłam oczywiście, bo przecież po to jechałam:-p, sukienko koszulę i legginsy, mężowi też się podoba, więc chyba jest ok, Ania to zawsze coś dostaje:-p:rofl2:, też tak macie. Ostatnio namiętnie kupujemy gumki i opaski:-D i podkoszulki z długim rękawem, bo zimno jednak. Troszkę większe, bo z długim to robią dopiero od 3 lat:-p, przynajmniej tam, gdzie kupujemy, w Mothercare mi się nie chciało szukać

mama iza nie przejmuj sie bo mój też jakoś nadal wylewny nie jest:-D skrótam,i gada np. na bombke mówi bo albo bam na balona bardzo podobnie ja go ucze teraz żeby pytał kto to?to czasem mu wyjdzie ale tak mało wyraźnie:sorry2:ja też zaczynam już wariować bo on ma prawie 2 latka a nadal zbyt wiele nie mówi ale wierze że jest ok bo po swojemu to nawet śpiewa:-D

Mama Iza moja to szybko zaczęła koło roku jakoś już umiała sporo, po 18 miesiącu zaczęła gadać zdaniami, ale to dziewczynka, one raczej szybciej, ogólnie do 3 roku życia dzieciaki mają czas na rozgadanie się, więc ja bym się nie przejmowała. najważniejsze, by dzieciaki rozumiały, co do nich mówicie, na gadanie przyjdzie czas. Moja mnie zagaduje i czasem tęsknie za czasami, jak mówiła mało:-D

Asienka no to udane zakupy :) I dobrze. Z zakupami wstrzymuje się do wiosny, bo póki co mamy wszystko. Niedawno zaopatrzyłam Młodego w kurtkę i buty, bo wyrósł oczywiście.

Aguska no po swojemu to mój też mówi, ale jakoś tak normalnie to mało co. Jak chce bajke to powie "ba" i "ciu-ciu" to wiem, że chce stacyjkowo obejrzeć itd. Pociesza mnie, że nie tylko mój taki jest. A Bartuś powtarza po Tobie? Jak np powiesz do niego: "powiedz lala"" to on mówi lala? Bo mój od razu mówi ze nie i ucieka:/

W sumie Asienka ma chyba racje, nie ma co sie spinać, przyjdzie czas a i Martusia Ty też się nic nie martw Oliwka mądra dziewczynka, szybko nadrobi wszystko :)

reklama
Aaa, i przypomniało mi się. Ania ma ostatnio etap zadawania pytań. Jej ulubione a to jakie jest?, w sensie jaki to ma kolor, jak tylko oczy rano otworzy to pyta, a to jest?? i mówi co, a mamusia odpowiada, odpowiada i odpowiada:-p;-):tak:

Do góry