reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
mama iza wreszcie!:-Dzaglądaj częściej;-)
asienka super!
martusia haha skąd ja to znam ja nie pamiętam kiedy sie tak porządnie wyspałam:-D

a my wreszcie kupiliśmy choinke (sztuczna) taka mała dostałam tanio w sklepie wszystko po 4 zł czy jakoś tak ale tam sa wiecie też inne ceny i kupiliśmy za 16 zł!tylko jestem zadowolona bo mała i nawet w miare oczywiście jak Bartuś ja ubierze to będzie piekna;-):-Dma dokładnie 92 cm czyli super jak dla nas

Aguska przepraszam i obiecuje poprawe, już nigdy nie zrobie aż tak dłuiej przerwy w pisaniu do Was :)
No ja właśnie poluje jeszcze na choinkę, ale same dożyzny są, w sumie nie pomyślałam żeby zaglądnąć do tych tanich sklepów. Muszę się przejść tam!

Asienka podzielisz się przepisem na te pierniczki? Proszę... :)

Pogońcie mnie błagam, bo się obijam a miałam tyle rzeczy zrobić. Oczywiście robie co nie trzeba :/ Jak idą Wam przygotowania do świąt?

Mama Iza jasne, że się podzielę. Przepis mam od koleżanki, więc sprawdzony, ona co roku piecze:)

10 łyżek miodu
10 łyżek cukru
50dkg mąki (3 szklanki)
opakowanie przyprawy do piernika
łyżeczka sody oczyszczonej
50g masła (najlepiej miękkie)
2 jajka

miód podgrzać w garnuszku z przyprawą i odstawić do ostygnięcia. na stolnice wysypać mąkę, wlać ostudzony miód i resztę składników, dokładnie zagnieść i wyrobić ciasto. ciasto wychodzi twardawe. podzielić na kawałki i rozwałkowywać na grubość 0,5 cm. ja robię cieńsze placki bo ciasto rośnie przy pieczeniu. Wyłożyć wykrojone pierniczki na wysmarowaną blaszkę i piec 10 min w 180'C

Jak dobrze wystygną albo na drugi dzień ozdabiam

a my ubraliśmy choinke chociaż łatwo nie było:no: bartuś nawet kilka bombek założył jaki przy tym słodki był eh.... ale potem już zaczął głupieć i ciągać łańcuchy turlać bombki:sorry: więc ja dokończyłam ale ogólnie źle nie było:-D

Asienka dzięki wielkie za przepis! Smaku mi narobiłaś :D Chyba będę je w piątek robić, bo jak szybciej, to nie wytrwają do świąt :D

Aguska coś mi się wydaje, że Rafał będzie mniej pomocny i pewnie sama będę musiała ją ubierać, no ale najważniejsze, żeby chociaż nie przeszkadzał mi bardziej niż zwykle :D

Mama Iza wiesz co, to troszkę późno, chociaż święta na pewno przetrwają, ale pierniczki lubią sobie w puszce lub pudełku poleżeć. U nas sporo zjedzonych, ale i tak z tej porcji mam schowane całe pudełko, całkiem spore. Ja robiłam cienkie i dużo wyszło. smacznego

Choinkę ubierała Ania i tata. Młoda podawała bombki itd, kilka nawet sam powiesiła:cool2:, pokazywała, gdzie mają wisieć. Zabawę mieli super:):)

reklama
no mój tak jak wspomniałam kilka powiesił bombek ale tylko na początku bo potem zaczął wariować jak to Bartuś:sorry:
a teraz chodzi kolo tej choinki i próbuje sięgnąć:confused2:
mam nadzieje że do jutra mu przejdzie

Do góry